Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... ❯❯
 811/1151 anonim ***** válasza:
19%
Én is jogokról próbálok beszélni, csak amikor van egy világos jogszabály, mely szerint kötelező a diákok iskolaorvosi vizsgálata, és ezt sokan nem képesek felfogni, továbbá képesek úgy értelmezni, hogy mégsem kötelező, na ilyen környezetben nehéz értelmes választ adni sokszor.
2011. máj. 8. 19:30
 812/1151 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem a vizsgálatok lebeszélésről van szó,de azoknak diszkrét módon kell zajlódniuk és az orvoson is sok múlik,egy jó szó is pozítív irányba tudja vinni a folyamatokat és egy kis odafigyeléssel és azzal hogy tekintettel vannak a diákra szintén pozítív hatást lehet elérni.Apró dolgok ezek amiket meg lehet valósítani ha azt valójában akarják is.Fontos a vizsgálat de nem mindegy továbbra sem hogyan,kinél,fontos az orvos hozzáállása is.
2011. máj. 10. 20:24
 813/1151 anonim ***** válasza:
80%
Nem az a fő gond, ha meztelenre kell vetkőzni egy vizsgálathoz. Mérték már nekem is a vérnyomásom, meg a magasságom is úgy, hogy egy szál semmibe voltam a vizsgálat alatt. De: 2-en voltunk bent, nem pedig gang-bang partyba. És az orvos pedig normális hangvételt ütött meg. Próbálna csak le kis majomozni, meg pofozkodni. Az orvosi kamaránál, meg a sajtónak nagylegényeskedjen, ha fegyelmit indítanak ellene. Ha nem képes normális emberi hangon kezelni a pácienst, akkor takarodjon. A beteg az beteg, nem vmi húspiac.Ennyi erővel az utca közepén is lehetne rendelést csinálni, kit érdekel hogy közben jönnek-mennek az emberek...
2011. máj. 11. 15:52
 814/1151 anonim ***** válasza:
80%

Van benne igazság 39%-os,de egy lánynál meg nagyon ciki lenne még ha kettesével is menne a vizsgálat pucéron,ahogy van fiú akinél szintén így van.

Szóval azért figylembe kell venni,hogy nem vagyunk egyformák ezért is szokták a jobb helyeken a külön vizsgálat lehetőségét megadni.

De azt sose értettem hogy ha nem szükséges a vizsgálathoz mért kellene levetkőzni teljesen.Simán alsóba be lehetne menni és ha arra kerül a sor,fél másodperc alatt le lehet húzni még sem olyan ciki akkor már.Nálunk ilyen vizsgálatok szerncsére nem voltak.

2011. máj. 11. 17:58
 815/1151 anonim ***** válasza:
80%
Ha tetőtől talpig megvizsgálnak, akkor még el tudom fogadni, hogy ahhoz le kell vetkőzni meztelenre, de mondjuk egy síma vérnyomásmérésnél minek azt mondjuk én se értem. Jó én pl. nem csinálok ebből ügyet, levetkőzök gond nélkül, de persze akkor ne legyen átjáróház, meg nem 10 másik beteg szeme láttára, elvégre ez nem nudista strand. És ami fontosabb, az egézségedre vonatkozó adataid azok fokozottan személyes adatok, szóval azok nem tartoznak senki másra, csak rád meg a dokira/aszisztensre. Engem speciel ez jobban zavar a meztelenkedésnél. De én el tudom fogadni ha vki nem akar pucérra levetkőzni.
2011. máj. 11. 18:12
 816/1151 anonim ***** válasza:
16%
Nálunk amai napig is úgy megy a sportorvosi vizsgálat, hogy eleve kint már levetkőzés van, és abszolút mindent úgy néznek. Szóval kint az előtérben teljesen levetkőzni, és bent a magasság mérés meg vérnyomás mérés is, EKG is meztelenül megy, ha meg valaki próbálna ellenkezni, akkor rákiabál a doki, hogy "azt mondtam meztelenre". És nem mehetsz máshoz, mert megyénként egyetlen egy sportorvos van, aki a versenyzői engedélyt megadhatja, tehát muszáj neki engedelmeskedni. Sajnos területi illetékesség van, tehát nem olyan egyszerű, hogy akkor elmegyek máshoz, mert nincs más.
2011. máj. 11. 19:27
 817/1151 anonim ***** válasza:
71%

49%-os!

Ez durva és senki nem lépett még ezügyben semmit?Se szülők,se edzők?Mindenkinek ennyire vagytok valójában fontosak?

-Lehet hülyén hangzik,de akkor ott hagynám az egész sportot,ha nem találnák erre más megoldás,nem vagyok se nudista,se magamutogatos,ha csak az orvos van nekem akkor sem jönne be a meztelen vizsgálat,nem hogy tömeg előtt.

2011. máj. 13. 19:34
 818/1151 anonim ***** válasza:
16%

Hát nézd, ő ragaszkodik ahhoz, hogy márpedig az ő orvosi vizsgálatának így kell történniük, szóval szakmailag megindokolja. De mindenki engedelmeskedik neki, mivel nem lehet máshoz menni.

Volt aki szégyenlősködött előtte, de azzal csak bunkózott, kiabált, szóval tényleg jobb átesni rajta pár perc alatt, pedig legtöbbször ő is többesével hívja be a fiatalokat, na meg nagy ívben lexarja, hogy ki kit lát, a tipikus helyzet, hogy a folyosóról meg sokan belátnak. Na de hát ez őt nem érdekli. Ja olyan is volt egyszer, aki nem akart levetkőzni, és annak nem adta meg az engedélyt, mert azt mondta, úgy nem tudja megvizsgálni, csak az a gyerek nagyon szégyenlős volt, aztán a boxert nem akarta levenni.

Hát látod, így megy ez ...

2011. máj. 13. 21:49
 819/1151 anonim ***** válasza:
100%
nekem csak egyszer volt ilyen meztelenre vetkőzős vizsgálatom, amikor 18 éves koromban átiratkoztam a felnőtt háziorvoshoz. Életemben nem vizsgáltak meg olyan alaposan. 5 perc beszélgetés után megkért, hogy vetkőzzek le bugyira és úgy nézett meg. Az egész vizsgálat alatt egy szál tangában voltam, ekg-nál, vérnyomásmérésnél, szívhallgatásnál, hasnyomkodásnál, stb. A végén benézett a bugyim alá is, nem paráztam, kibírtam. Igaz tök egyedül voltam a vizsgálóban. A legjobb barátnőm is velem volt, de mindkettőnket külön-külön vizsgált meg.
2011. máj. 14. 13:34
 820/1151 anonim ***** válasza:
80%

49%-os,te vagy a nyuszis kérdező!

Na most egyszer elit iskoláról beszélsz,hogy azok mások,meg te is,ott nem megengedhető,után arról hogy ismersz fiatal sportolókat és ott egyszer azt írtad egy másik hozzászólásodba,hogy boxerban vizsgálják,mert nincs nemiszerv vizsgálat(,amikor én reagáltam a versenytáncos unokatesómmal az korábbi írásodra,hogy nálunk nincs ilyen és akkor írtad nálatok sem).Most akkor nem tudom mi a helyzet valójában.

2011. máj. 14. 19:56
❮❮ ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!