Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯
 741/1151 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 13. 18:40
 742/1151 anonim ***** válasza:
21%

Hol nő/hol bá,szóval mindegy is,valami kitalált nevet adjál,hogy meg lehessen szólítani!

1.NÉzd attól,hogy a testet nem kell szégyelni,nincs rajta szégyelni való,ez nem azt jelenti hogy közszemlére kell tenni mindenki előtt!Így is elég sok aki csak mutogatni tud,

Pont az is sok gondot okoz hogy a média azt sugallja,hogy aki szép lány vetkőzőn mutogassa magát,ahelyett hogy az eszével próbálna elérni dolgokat.Ahogy a butaság,a tudatlanság,a magamutogatás a menő,ezt sugallják,meg a ribiség,kura.fiság.Pl. Kiszel T.,Fekete Pákó,Győzike stb.Meg a sok mutogatós playmate lány,nem egy diplomás van,aki még sem az eszét mutattja,szerintem ez épp elég nagy baj.

És sokkal jobban becsülöm,aki az eszével ér el,tudásával,szorgalmával stb.(amiben épp jó),mert eltérő képességeink vannak eredményeket,mint a magamutogatással,a kikaposságával.

De eleve egy 16-18 éves már rég nem gyerek testtel bír,szóval a doki nem is ezért csinálja a csoportos vizsgálatot,hanem mert le se sz.arja a diákokat,csak az a fontos hogy ő gyorsan meglegyen.Hisz ha elmennek bárhova máshova orvoshoz,oda még a kis óvis is külön megy be.És aki gyerekorvosnak megy azok rendszerint el is ítélik ezt a hozzáállást.

Meg nem tudom mennyi igaz a történeteidből,nem kell mindenkinek meztlenkedni,ez sem épp a legjobb!!!

Tegyük fel igaz a diák csoport aki vetkőzőtt,na ez sem a legjobb.De nem ez a legjellemzőbb a legtöbb országban.És a felhozott ország egészére sem ez a jellemző.Ha csak a mi országunkat vesszük alapul hágy kultúra,vallás,szokás,nemzetiség stb van.A cigány kultúrán belül is vannak a tanulatlanok,akiket már korán 12 évesen féjhez adnak,mert bekapta a legyet,mutogatja akár magát,míg a másik részének a kulturája nem engedi a 2 részes fürdőruhát sem,és ott is van ahol a szűzesség fontos férjhez menetelkor,ezért van nálunk a 16-17 évesen történő házasság.Szóval tök eltérő a cigány kultúra is.

Vagy vedd az arabokat,törököket,arc eltakarása kendővel,ruhába fürdés nyáron a strandokon stb.

Szerintem azzal nincs semmi baj,hogy nem kezdtek tömeges vetkőzésbe a magyarok,már ha igaz amit írtál.

De neked mért fontos ennyire maga a meztelenkedés ténye?Mért mindig itt lyukatsz ki?Mért zavar annyira ha mások nem akarnak vegyesen meztelenkedni?Mások előtt strandokon átölötzni,nyilvános helyen,ahol mindenki lát?

2011. ápr. 13. 19:14
 743/1151 anonim ***** válasza:
22%
Nem tudom megnézni,szóval nem tudom miről szól,de attól hogy találsz pár videót akik felrakják magukat nem azt jeleni ez lenne a mindennapos,az elfogadott.
2011. ápr. 13. 19:24
 744/1151 anonim ***** válasza:
39%

"mind 16-18 közötti fiú és lány volt, és láss csodát, egyszerűen ott a füvön letolták, és átöltöztek"

Ez tényleg így van. Nyáron egy német fiatal (tizen, huszonéves) srácokból álló csapatot láttunk a Balatonnál. És simán átöltöztek ott a strandon így. Nem feszengtek, és hozzá kell tennem a többi ember sem botránkozott meg semmin.

2011. ápr. 13. 21:55
 745/1151 anonim ***** válasza:
74%

21:55-ös!

És akkor mi van? Hogy jön ez ide? Mi köze ennek a topic témájához? Szerinted itt a nudista strand a téma? Vagy az a téma, hogy joga van-e valakinek SZABAD AKARATÁBÓL meztelenre vetkőzni mások előtt?

Itt NEM ez a téma! Itt az iskolaorvosi vizsgálatok a téma és az ott felmerülő esetleges KÉNYSZER meztelenség, ami azokkal történhet meg akik nincsenek tisztában azzal, hogy ezt JOGUK van megtagadni!

SZABAD AKARATÁBÓL mindenki ott és akkor és azelőtt vetkőzik meztelenre, ahol és aki előtt akar!

Talán állította valaki az ellenkezőjét? Nem hinném. Pedig én elolvastam az összes beírást.

De az se ártana, ha kinyitnád jobban a szemedet és megpróbálnád értelmezni, hogy itt MI A TÉMA!

Mert a te irományodnak ugyanúgy SEMMI KÖZE a témához mint az elmebeteg nyuszi doki bá írásai nagyrészének!

2011. ápr. 13. 22:29
 746/1151 anonim ***** válasza:
30%

Tudom mi a téma. Én nyugodtan írtam,nem ekkora indulattal. Nem értem mi az oka annak,hogy rögtön támadsz....

Egyébként nem nudista strandról van szó,de ez most lényegtelen. Egyszerűen reagáltam egy mondatra,ha azt még szabad.

Reagáltam már a főtémára is korábban.

2011. ápr. 14. 07:29
 747/1151 anonim ***** válasza:
9%

Gyülemlik a sok hülyeség, de milyen érdekes, aki megint egészséges szemlélettel ír hozzá a témához, azt lepontozzák, a beteges pszichéjűek pedig felpontozásra kerülnek. Persze ezt már megszoktam itt az oldalon, csak durva. Itt van a 21:55-ös, csak leírt egy egészséges személyiséget tükröző megnyilvánulást, és meg is lehet nézni ... ez egy borzalom.

És mi köze a témához? Szted semmi, sztem (sztünk) pedig nagyon sok! Ugyanis aki ilyen egészséges pszichével rendelkezik, semmi kisebbségi komplexus, semmi álszemérem, semmi indokolatlan szégyenlősség, na ő feltehetően egy orvosi vizsgálatból se fog ekkora hatalmas cirkuszt csinálni, hogy már ott tartunk, hogy "kényszervetkőzésnek" nevezed, hanem egyszerűen, a legtermészetesebb módon levetkőzik, és kész, ennyi. Mert eszébe sem jut, hogy ezen problémázzon. TEHÁT VAN KÖZE a témához, hiába mondod többször is, hogy nincs!

1, Na látod annak valóban nincs köze semmihez, hogy éppen melyik celeb teszi közszemlére, de ebből a beírásodból is látszik, hogy valami lelki sérülés lehet, ha te úgy fogalmazol, ahogy .... "aki szép lány, vetkőzzön". Ne haragudj, te csúnya lány vagy? Már bocsi, de ez mintha egy bizonyos irigységet tükrözne, pedig nem jó, hidd el nekem, mert csak kisebbrendűségi komplexusokat szül, és az pedig beindít egy csomó antiszociális mechanizmust, szóval inkább fogadd el te is a "szép lányt" is és magadat is, meglátod, sokkal kellemesebb lesz az élet. Egy szakmai tanács csak!

Mellesleg igenis, egy szép emberi test nagyon esztétikus tud lenni, ha már itt tartunk, miért ne csinálhatnának róla plakátot? És nem csak lányokra igaz ez, mert pont a lányok aztán ugyan úgy sikítoznak egy klassz srác láttán, csak ugye ezt olyan "ciki" beismerni, pedig ... Erről csak annyit, hogy voltam én még pár éve olyan szórakozóhelyen, ahol fiú vetkőzött a színpadon éjfélkor, és olyan szinten volt sikítozás, amikor eldobta a boxerét is, hogy állítom, a fiúk nem őrjöngenek annyira egy lány láttán. Erről ennyit. Megint az a csúnya képmutatás ugye.

2, "De eleve egy 16-18 éves már rég nem gyerek testtel bír,szóval a doki nem is ezért csinálja a csoportos vizsgálatot,hanem mert le se sz.arja a diákokat,csak az a fontos hogy ő gyorsan meglegyen"

---nos ez lehet igaz is sok esetben, de csak mert siet, és csoportosan szeret vizsgálni, ebben mi kivetnivalót találsz? Így szokta meg, erre van időkeret, kész. És méghogy nincs köze az írásoknak tehát ehhez? Hidd el, aki a strandon simán átöltözik feszengés nélkül, mert olyan eszébe se jut, na az a réteg itt se fog feszengeni, és könyörgöm, nem a folyosón vizsgál az orvos, hanem egy zárt közösségben, azaz nincs oka szemérmeskedni. De egy zárt öltözőben vagy vizsgálóban mi oka is lenne? Ha a strandon feszengés nélkül átöltözik, és még csak meg se nézi, mert nem érdekli, ki látja, akkor hidd el nekem, itt sem fog cirkuszt levágni, és itt a lényeg, hogy mert természetesnek tartja!!!!

Na most hogy "már nem gyerek testtel bír" ... jó, és most ennek mi köze van a témához szted ? Aki egészséges, annak aztán tök mindegy, hogy 12 évesekkel együtt van egy öltözőben vagy nem, na de ne menjünk el idáig, hiszen azonos korcsoportból szokott az iskolaorvos együtt vizsgálni diákokat, szóval ez itt érdektelen. Na most ha pedig azonos korosztály, akkor végképp még az se lehet a cirkusz alapja, hogy "jaj csúfolni fog, hogy neki már szőrös", bár megjegyzem, edzéseken, ahol megfordulnak különböző nemi érettségű fiatalok, ott ez se merül fel problémaként, és természetes, hogy különböző fejlettségű fiatalok vannak együtt. Szóval most akkor rákérdezek, mi ezzel a probléma, hogy már nem gyerek testtel bír? Az iskolaorvosnak se lesz ez újdonság, hidd el!

A másik, hogy egyszerűen nincs rá idő, tehát ezt az indokot is lőjük ki, semmi különös nincs egy iskolaorvosi vizsgálatban akkor se, ha 10-esével hívja be őket. És azzal sincs gond, ha egymás előtt vizsgálja őket, legalább van egy minta, akin pl be tudja mutatni, hogyan is végezzen a fiatal önvizsgálatot. Ez egy nagy előnye, na most ez kettesével nem igazán működik, mert ott őszül meg szerencsétlen iskolaorvos, mire az osztály végére ér, és akkor van 4-5 osztály egyszerre (minimum), tehát amennyire a hely engedi, egy 10-esével való vizsgálat teljesen észszerűnek tűnik. Az iskolaorvosnak meg van az egész osztályra mondjuk 15 perce ... akkor talán érthető ez, nem? Csak mert ők nem főállásban vannak ott, és tényleg nem tudnak több időt ott tölteni, ilyen egyszerű ez is, csak páraknak ez felfoghatatlan megint. De semmi baj nincs ezzel, mint írtam már sokszor, a közösségi szellemet csak erősítheti, nemhogy rombolná.

3, na ez a cigány és arab téma tényleg nem értem hogy is jön ide. A szűzen házasodásról pedig így pszichológiai szempontból hadd ne fejtsem ki a véleményemet, de azért egy jó alap ahhoz, hogy biztos válás legyen a vége, több szempontból is. Nagyon gáz, ha csak utána derül ki, hogy ja neki nem felel meg a 15 centis mert 17-est akar, és most ezt csak lesarkítottam, de szóval az egész sexuális együttlét félresikerülhet, ami ugye egy párkapcsolat alapja, tehát amiatt akkor bizony maga a kapcsolat is rá fog menni. Ezt megint lehet képmutatóan tagadni is, meg elismerni is, de miután egy tény, hogy ha a szex nem működik, akkor semmi nem működik, kár ebbe belekötni most. Sajnálom az ilyen fiatalokat nagyon, ennyit tudok mondani.

4, "semmi baj, hogy nem kezdtek tömeges vetkőzésbe a magyarok" ....

-oké, mondod te, én meg erre azt mondom, hogy ismét egy indokolatlan és látod az ott levő külföldi, nyitottabb fiataloknak érthetetlen magatartás volt ez, de tök jó, hogy te szakértőként megállapítod, hogy ezzel nincs baj. Sztem annyi ban azért mégis van ezzel, hogy nem egészséges személyiséget takar, és látod egy ilyen helyzetben, amikor a társaság nagyobb része természetesként kezeli ezt, és vetkőzik aztán irány a tó, na hidd el, hogy iszonyat hülyén néztek a magyarokra, mert nem tudták elképzelni, mégis mi az isten bajuk van ezzel. Most megint mondjam azt, hogy a magyarok valamiért nagyon durván álszemérmesek? Ugye talán nem kell már ezt ismételnem sokadszor.

Miért mindig itt lyukadok ki? Mert egészségesebb a személyiség, és bevallom, szakemberként, nagyon bánt, hogy ennyire nagy különbségek vannak a személyiség struktúráját tekintve.

5, 22:29-es! A 21:55-ös és az én példám is csak azt tükrözi, hogy nyitottabbak, és egészen biztosan ebből lehet arra következtetni, hogy nem fognak cirkuszolni pl egy orvosi vizsgálaton, hogy "márpedig nekem jogom van". Mint említettem, ilyenkor kellene a két nagy füles, és ahhoz van joga, nem pedig megzavarni egy orvosi vizsgálatot! Milyen érdekes jelenség, hogy pont az olyan országokban, ahol valóban vannak jogai a diákoknak, na ott ilyen fel se merül bennük, és pedig azért nem, mert ott a jogaikkal ÉLNEK és nem VISSZAÉLNEK !! Nagy különbség. Nálunk beszabadult ez a félreértelmezett álliberális szemlélet a diákjogokat illetően, aztán ahogy említettem már, sokkal több joga van, mint a tanárnak, na így meg képtelenség nevelni. Ezt már kifejtettem a másik topicban. Úgyhogy itt nagyon erősködik valaki, hogy "joguk van megtagadni", na csak azért ez nem egészen így van, mert az orvosnak kötelessége megvizsgálni, és sokszor még összesítéseket is, jelentéseket is leadni! Írtam már azt is, hogy diák nélkül nehezen lehet őt megvizsgálni, ahogyan autót se lehet műszakiztatni, ha csak a műszaki vizsgáló állomás tekinti magára nézve ezt kötelezőnek, de a tulajdonos nem.

De ne szaladjunk ennyire félre, hiszen a diáknak saját érdeke! Ezt olyan nehéz felfogni? A DIÁK érdeke, nem az orvosé, de megismétlem, hogy tehát kötelező is ellenőrizni a nemi érettséget is és más dolgokat is, az általános egészségi állapotot. Na ezzel meg ott tartunk, hogy ha a lányok melltartó nélkül mennek be az iskolaorvoshoz, akkor az az orvos perverz, hasonlóan, ha megvizsgálja a fiúk nemi szervét, holott csak a kötelességét végzi. Egyrészt ne a diák mondja már meg, hogy pl. szívhangokat hallgatni melltartóban vagy anélkül szeret az orvos, túl azon, hogy mellbőséget mér és melleket is vizsgál általában egy általános, átfogó vizsgálat alkalmával. Nem csak holmi lúdtalp-kiszűrésről van szó, azért ennyire ne egyszerűsítsük le a dolgot. Megint a nagy diákjogok félreértelmezéséről van szó, semmi másról, és megint elfelejtjük, hogy a diák érdeke. De ha semmit nem csinál, akkor is, hiszen a szemrevételezés nagyon fontos része a vizsgálatnak.

Tehát miután megállapítod, hogy semminek semmi köze a témához, én azért kitartok amellett, hogy bizony hatalmas köze van, csak szeretsz ferdíteni. De iszonyat hosszú ez a témakör, ne is csodálkozz azon, hogy elágazik még 500 fele, inkább próbálj meg kicsit globálisabban gondolkozni! És gondolom, most megint szinte semmivel nem értesz egyet, sebaj.

2011. ápr. 14. 07:53
 748/1151 anonim ***** válasza:
9%

07:29

Ne hagyd magad befolyásolni, ha valaki nyíltabb, az rögtön szúrja az álszemérmesebbek szemét. Ennyi.

2011. ápr. 14. 07:54
 749/1151 anonim ***** válasza:
27%

21.55!

A Balaton témához:

Azért van némi különbség hogy önszántából vetkőzik le nyílvános helyen valaki,vagy sem.

Azért mert valakiknek ez kényelmes,ez nem jelenti azt hogy bárkit erre kellene kényszeríteni,vagy mindenkinek így kellene tennie,ezt követnie.

Mért kellene?Szerintem akit zavar az ne tegye,akit meg nem az előtt ott van a lehetőség,nincs tőle megfosztva.

De már írtam igen vannak ilyen csoportok,de ez nem azt jelenti,hogy az egész országban mindenhol ez lenne a megszokott jelenség.

De igen is tiszteletben kell tartani a másikat,tapintatott mutatni az orvosnak a diákokkal szemben is.Az meg nem igaz,hogy 15 perc van egy osztályra,sokkal több időt biztosítanak,különben semmi nem férne bele.

Itt le volt írva a főtéma,és attól hogy egyesek magát a meztlenséget szeretik,nem zavarja őket,mert azért itt a vitát kiváltó nő is leírta hogy nem jár ilyen nudista strandra,de attól szerinte még vetkőzzenek nyugodtan az akár már nagykamaszok nyilvános helyeken is mert szerinte az az egészséges szemléltetű csak,és mindenhol így kellene eljárni,attól biztosítani kell a többiek nézetiet is.Szóval ha ti szerettek vetkőzni,csak nyugodtan,nem ítélem el,de attól én és még jó páran szeretnénk ha tiszteletben tartanák,hogy a többség meg nem szeretne közönséget vizsgálatkor se.

2011. ápr. 14. 19:18
 750/1151 anonim ***** válasza:
9%

Hát erre válaszoltam már a másik topicban, de azért

1, annyi köze van egy ilyen átöltözősdinek a közös vizsgálathoz, hogy aki ilyen nyílt mentalitású, nyílt gondolkodású fiatal, annak nagyon nagy eséllyel semmi problémája nem lesz egy csoportos orvosi vizsgálat esetén se.

Tehát ennyi párhuzamot én látok.

2, Hidd el, nem csak egy kis csoport, és írod, hogy nem ez az általánosan jellemző, hát sztem bizony ez a sokkal általánosabban jellemző a nyugati fiatalokra. És valami olyan oka van, hogy egyenesebb az önértékelésük, sokkal nyíltabbak, így aztán úgy vannak ezzel eleve, hogy "érdekli a halált, ki látja és ki nem", ők bizony átöltöznek. Ezt is hidd el, csakis önértékelés (!!) kérdése, minél magabiztosabb személyiség valaki, annál nyíltabb, ennyi kb az összefüggés.

3, Az orvosi vizsgálatot pedig aztán tényleg leírtam részletesen, én továbbra se értem, mi azzal a gond, ha DIÁKOK így csoportosan mennek be az orvoshoz. Természetesen nem felnőttekről van szó! Idő pedig annyi van, amennyi, kész csoda, hogy egyáltalán így csoportosan is végezni tud. Van pár iskola, amelyik megengedheti magának a luxust, és több időt szán rá, vagy olyan az orvos, hogy eleve nem is nagyon siet aznap már máshova, de legtöbb helyen bizony csak beugrani van módja, aztán fut is tovább. Nem tud egy egész délelőttöt ezzel tölteni csak egy iskolában. Az pedig függőben marad továbbra is, hogy vajon egymás között a fiúk és a lányok miért is olyan szemérmesek, hogy nem csak orvosi vizsgálaton kiakadnak, ha csoportosan mennek be (bár épp azt írtam, hogy egy iskolaorvos tapasztalata szerint ezen még senki sem akadt ki), és hogy még tusolni se hajlandóak közösen, azt is gondolom, egyesével bemenve akarnának. Hát ez számomra valami hajmeresztő komolyan, és nyilván én mozgok rossz körökben, de én csak olyanról tudok, hogy vége az edzésnek, és húznak együtt tusolni, ahányan vannak. DE ezen mondjuk az iskolaorvos is kiakadt nagyon, hogy egy keményebb, izzadósabb torna óra után ne tusoljanak, ez nagyon durva az én szememben is. Párhuzam pedig van a kettő között, hát látod.

Na aztán egyébként jó kérdés, hogy mennyire műcirkuszról (!) van szó, hiszen most ebbe a topicba eleve az olyanok írnak, akinek valami baja van, aki nem tusol, aki nem akar közösen menni stb, de a nagy többség, aki nem érzi érintve magát, az ugye nem érzi szükségét, hogy egyáltalán ez kérdés legyen. Erről a többségről meg nem tudunk, mert nem ők írták ki a kérdést, és nem nekik vannak gondjaik, jó lenne egy olyan kérdés is, hogy "ugyan mi a frász lenne egy csoportos vizsgálatban?", csak mint írtam, akinek az önértékelése a helyén van, az nem igazán foglalkozik ezzel, max. meglepődik egy ilyen kérdésen. Én meg inkább olyan fiatalokat ismerek, akik abból csinálnak poént, hogy átmennek a lány tusolóba "meglepetésként", és halálra röhögik magukat, hogy nagy hirtelen megjelennek a lányok. Szóval van ám egy sokkal kevésbé szemérmes fiatalság is, csak ők ugye a csendes többség nyilván. A fene se tudja, összetett téma nagyon.

Orvosi vonatkozásokat meg tényleg kifejtettem a másikban, teljes mértékben. De a párhuzam evidens sztem .... Lehetne pszichológiai felmérést, névtelen kérdőívezést csinálni a fiatalok között, és kíváncsi lennék a végeredményre tényleg.

2011. ápr. 15. 06:45
❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!