Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?
53%.os!
Mekkora baromságot írtál most,még hogy jó dolog a férfivé avatás.Nézd meg a Nacional Geographi C.-en a tabukat.Nagyon durva dolgot vannak benne.
Figyelj a férfivé avatásnak sokféle módja van és nem mindenhol az egész falú előtt csinálják,még afrikában sem,ott általábana férfiak csinálják a fiúk felavatását és úgy hogy az ne tudodjon ki,elviszik őket külön helyre és ott végzik.Persze van némely hely ahol a kis közösség előtt zajlik,de nem ez a jellemző.
1.Van ahol a kisfiúkat 8 évesek,elviszik és vesszővel jól megverik,majd férfi spermát meg kellett enniük,hogy ne csak az anyjuk vére és teje legyen bennünk.Ha láttad volna hogyan sírak és féltek akkor nem mondanád hogy ez jó.Később már a férfiak házába mentek vissza,de lehetet látni,hogyan nézték az anyujukat,látnod kellett volna az arcuk és a fájdalmukat is.
2.Van ahol 17 éveseket kb. szintén külön helyre viszik és nekik átlyukasszák a nyelvüket és az orrukba feldugtak valamit,szintén csak a törzs férfi tagjai voltak ott és nem szabadott nekik sem beszélni a történtekrő.A sok vér és a fájdalom volt a lényeg.
3.Van bátorság próba,itt olyan 14 éveseket mutattak,akiknek méhkassba kellett beleütniük ökölel,szétcsípték őket,valamelyik alíg kapott levegőt és mondták,hogy régebben volt aki ebbe bele is halt.(allergia miatt)
4.Aztán krokodil törzs,nevüket onnan kapták,hogy a testüket borotva pengével,végig a felső testet metélték,ami úgy gyógyult hogy úgy nézet ki,mintha kroki páncél lenne,valamelyik elájult,annyit mondtak nekik,mindenki maga hozzon pengét,az AIDS elkerülése végett.
És még lehet sorolni mik voltak,ezekből a nőket kizárták.De nem mond nekem hogy ezek jó dolgok.Hogyan lennének ezek jó dolgok.
5.Aztán vegyük a női,férfi körülmetélést.A lányoknál tudod te hányan haltak bele a csonkításokba:Elvérzet,elfertőződőtt soknak a sebe.Tudod te miről beszélsz?De a lányoknál is a felavatást mert ott is van ostorral verés, valahol tetoválás,törzsenként eltérő azt is csak a nők végzik.Ahogy a legtöbb helyen a férfi körülmetélést is férfiak csinálják.Persze láttam ahol a kis közösség részt vett,de inkább csak a törzs férfi tagjainak egy része.
De nem hinném hogy jó dolog lenne a csokítás,mindegy fiúról vagy lányról beszélünk.
Honnan vetted hogy ezek jók?
A brutalitás,fájdalom,csonkítás nem jó!Ezektől senki nem lesz férfi,vagy nő,csak brutális szokások!
6.Más országokban is van korhoz kötött körülmetélés fiúknál(törökök,malajzok),de sok helyen mára már érzéstelenítős módszer és orvos végzi,legalább is normálisabb helyeken.De ott is szűk kör van jelen.
De én ezt a módszert sem tartom helyesnek.Ahol van lehetőség tisztálkodásra,ott semmire hivatkozva nem szabadna senkit megfosztani a testétől,a teste egy darabjától.Az az megcsonkítani,brutális módon még inkább nem.
7.De zsidóknál a férfivé avatás 13 éves korban van,barmicvo,ami egy sima ünnep,semmi durvaság.Kiskorban,csecsemőként van körülmetélés,jobb helyen érzéstelenítő.
Szóval a brutalitás,csonkítás,verés nem jó.Ettől nem lesz senki sem férfi.De sok helyen ahol már tanultabbak az emberek,akár afrikába is mutattak,aki vezetője volt a filmet készítőknek és sok asszony aki elszendvedte a csonkítást,verést és sikerült elkerülnie onnan,azok mind ellenzik a durvaságot,és úgy érzik változtatni kellene.
Nőknél is már sok helyen elérték hogy a csonkítások megszűnjenek,ott is változnak az emberek.
De egy nomád törzset nem lehet és azok szokásait a mi életünkhöz hasonlítani.Még jó hogy itt és nem ott élünk.
Attól meg nem lesz erősebb a személyiséged hogy ha megaláznak.Ez olyan duma amikor azt mondják akinek nehéz volt az élete és küzdelem az megerősődőtt,igen látszatra,de csomó gondja van amit elnyom.
Abban egyet érek a testen nincs szégyelni való!!!
De ettől még én is szeretem megválogatni ki előtt vetkőzők és ki előtt nem,és vizsgáltkor nem akarnék látni ott senki mást!Alapvető jogok hoz,hogy emberszámba vegyék mindenkinek joga van!
Az a baj,te nem tudod mások véleményét elfogadni,pedig a többség azt tartja normálisnak,elfogadhatónak,hogy más ne legyen jelen egy vizsgálatkor.
Még jó hogy nem te dönthetsz mindenki helyett mert akkor mindenkit erre kényszerítenél.
Antiszociális:Attól hogy szégyenlősebb valaki,vagy akár zárkozotabb még nem antiszociális.Az sokkal inkább közösség romboló,aki vitákat gerjeszt,aki mindig mással foglalkozik,csak a hibát keresi másban,csak azzal foglalkozik,hogy bele köthessen másokba,és ilyenből suliba,munkába is van.Egy-két ilyen ember,egy egész közösséget tönkre tud tenni,megrohassza a légkört,mert a végén mindenki mar mindenkit.
Ez sokkal nagyobb gond,mint hogy nem szívesen vetkőzik le valaki mások előtt.
Attól meg nem lesz erősebb a személyiséged hogy ha megaláznak.
--- Éppen ez a "vicc", hogy DE!
Bár megyegyeztünk abban, hogy az emberi testben nincs semmi szégyellni való, tehát innentől kezdve nem értem a problémát.
Egyik téma: erre inkább válaszolok majd a másik kérdésnél, de azért annyi, hogy nem én döntök ugyan senki felett, de egyetértek a kollegával, aki nem vacakol, hanem akár vegyesen is közösen vizsgálja őket. Ha nincs semmi szégyellnivaló, akkor ebben nincs is semmi különös. Tegyük fel a "legrosszabbat", hogy lányokat-fiúkat együtt vizsgál, na egy egész osztály végez 20 perc alatt, tehát mindannyian nyernek időt, másrészt azért ha egyszer az orvos úgy akarja, akkor úgy lesz, nagyon elszaladt itt a szekér a gyerekekkel. Szerintem mindenki látott már olyat, nincs semmi csoda egyik nemben sem. na de ezt majd megvitatjuk, mert érdekes gondolatokat írtál le.
Itt inkább a férfivá avatásról ...
Igenis hatalmas jelentősége van, és én is sokat olvastam a témában, de kicsit másképpen, mint ahogyan te írtad. Ugyanis alapvető a falu/nép jlenléte, hogy előttük történjen a férfivá avatás, hiszen az ő szemükben lesz férfi az illető, nem a sajátjában. De ez náluk nem probléma, mert a szemérem szót hírből se ismerik, egész nap együtt járkálnak teljesen meztelenül, tehát ezt kiejthetjük, mint tényezőt. Az viszont fontos, hogy a nép előtt történjen, hiszen ezáltal erősödik meg, ezáltal lesz erős férfi. De mondok egész közeli példát is: egy török iskola esetét olvastam, ahol ez évente megy, körforgásban van, és a fiúk évről-évre bizony körülmetélésen esnek át az iskola előtt, azaz nem elbújva, hanem éppen ez alényeg, hogy pont a lányok szemében lesznek onnantól igazi "tökös" legények, ha azt kibírják, és átesnek rajta. Kikötik a kissrácot, körbe áll az iskola népe, és jön a nagy beavatás. Most egész hosszú tudományos cikket is bemásolhatnék neked ide erről, lényeg, hogy 10 éves kor körül bizony megtörténik, és igazad van, ma már ezt orvos végzi, de semmi érzéstelenítés, hiszen pont a közös fájdalom átélése tesz őket férfivá. Ez a lényeg ...
KÖNYÖRGÖM LŐJE MÁR LE VALAKI EZT AZ ELMEHÁBORODOTT, PSZICHOPATA NYUSZI DOKTORT!!!!!!
Ez már tényleg észveszejtő!! Láttátok mit írt le tegnap??? Ezt írta dr. nyuszi: "Megvizsgálja és kész, nem kell olyan cirkuszt csinálni belőle, az elvárható jobb helyeken, hogy lányokat és fiúkat külön, de ha együtt, akkor sincs semmi borzalom ebből"
HA EGYÜTT AKKOR SINCS SEMMI BORZALOM???? Te tényleg egy pszichopata vagy!!!
És mi az, hogy a "megaláztatástól lesz erősebb az ember"??? ATTÓL senki se lesz erősebb! PONT FORDÍTVA!!! Sokan életük végéig sem heverik ki a megalázó élményeiket te BETEGAGYÚ ÁLLAT!!!!!!
És szó sincs arról, hogy az emberi test szégyen lenne! Persze, hogy nem az! Ebből nem következik, hogy mások előtt kellene mindenkinek vizsgáltatnia magát meztelenül.
A legutóbbi kijelentésed is elképesztő volt amikor ezt írtad: "Tegyük fel a "legrosszabbat", hogy lányokat-fiúkat együtt vizsgál, na egy egész osztály végez 20 perc alatt, tehát mindannyian nyernek időt, másrészt azért ha egyszer az orvos úgy akarja, akkor úgy lesz,"
Előszöris ilyen NINCS!!!!!!! Az, hogy fiúkat és lányokat EGYÜTT vizsgáljanak, ILYEN NINCS!!!!!!!!!!!
EZ BŰNCSELEKMÉNY LENNE, NEM CSAK MORÁLISAN DE JOGILAG IS!!
És mi az, hogy "ha az orvos úgy akarja akkor úgy lesz"???
NEM LESZ ÚGY!!!!!!!!!!!
Úgy lesz ahogy a páciens akarja!!!!!!!!
Más kérdés, hogy sok aljadék orvos szereti kihasználni a gyerekek "tudatlanságát" és azt hiszik "kötelező" megtenniük BÁRMIT, BÁRHOGYAN egy iskolaorvos vizsgálaton. De szerencsére SOK FELVILÁGOSULT diák is van és EGYRE TÖBB LESZ, akik tisztában vannak azzal, hogy NEM KELL SEMMIT MEGTENNIÜK AMI SZÁMUKRA MEGALÁZÓ!
Attól természetesen te járkálhatsz az utcán meztelenül,zuhanyozhatsz koedukált zuhanyozóban, járhatsz nudista strandra, JOGOD VAN HOZZÁ!
De ugyanúgy másoknak is JOGUK VAN ahhoz, hogy megválogassák, hogy ki előtt és milyen módon hajlandók meztelenül mutatkozni! Akár orvosi vizsgálat miatt, akár más miatt!
Jó estét minden fórumozónak!
Látom meg lettem említve egy bizonyos "ember" írásában,miszerint az antiszociális - szerinte - nem azt jelenti amit én írtam :)))
Odamentem a könyvespolcra, leemeltem a nagy lexikont. Na nézzük mit jelent az "antiszociális"!
Antiszociális = Társadalomellenes,közösségromboló,vmely közösség emberi jogait, igényeit, érdekeit sértő,a saját akaratát másokra ráerőszakoló viselkedésű ember.
Megkérdeztem 2 egyetemi tanáromat,hogy ismeri-e olyan jelentését az antiszociálisnak, hogy "szemérmes",mások előtti meztelen vizsgálatot nem vállaló? Mind a két tanár kikerekedett szemekkel nézett rám,hogy "ezt marhaságot honnan vettem"?:D
De ti kedves többiek!
Nem látjátok, hogy ez a bizonyos "emberke" azért ír egyre vadabb dolgokat, hogy ugorjatok rá? :) A provokátorokat le kell sajnálni! :) Főjenek meg a saját levükben! :)
Sajnos nincs időm írni, de nagyon igyekszem, addig is viszont ezt kifejthetnéd, mert tovább kérdezgettem még iskolaorvoslást végző kollégákat, és bizony nem is egy van olyan, aki tesz arra nagy ívben, hogy szétválogassa nem szerint az osztályt, és egyszerűen csak behív 10 diákot, a fiúknál meg értelemszerűen "gatya le" van, és megnézi nekik, amit kell.
Érdekes, eddig mindenki túlélte ám.
"Előszöris ilyen NINCS!!!!!! Az, hogy fiúkat és lányokat EGYÜTT vizsgáljanak, ILYEN NINCS!!!!!!
EZ BŰNCSELEKMÉNY LENNE, NEM CSAK MORÁLISAN DE JOGILAG IS!! "
Te miről beszélsz tehát? Milyen bűncselekmény? Ezek szerint, több kollégám is bűnözik ....
Mondj nekem egy Btk §-t, legyél szíves! Köszi!
Az antiszociális megközelítését pedig fenntartom, és nagyon örülök, ha két egyetemi tanárt is megkérdeztél, de ugye nem kell alátámasztanom az állításaimat, ha annyit elég, ha tudsz, hogy én magam szociálpszichológiát oktatok egyetemen. Ugye ez így elegendő és tekinthetjük pszichológiailag "helyesnek", amit írok?
Ledöbbentő, amit tapasztalok némelyeknél, de hasonló szemtelenséget tapasztalok egyre inkább a diákság körében is egyébként, és utána ki van bukva, ha nem engedem át vizsgán, hiába "tud mindent" ... és én még meg is mondom neki őszintén a szemébe, hogy nem érdekel, amit tud, mert ilyen szemléletmóddal én szociálpszichológia vizsgán nem engedek át senkit. Ennyi. Na de ezt most hagyjuk, maradjunk annyiban, hogy nem értek egyet abszolut a lexikonoddal, nagyon másról szól ez. Amit te idéztél, az inkább a pszichopata, szociopata leírása lenne.
Figyelem! Közérdekű bejelentés!
Lipót mező egyik legszigorúbban őrzött betege megszökött az intézetből!
Főbb ismertető jegyei:
Mások megbotránkoztatása, általa kiagyalt rémtörténetekkel.
Szadista hajlamait internetese fórumokon szereti levezetni, mert a valóságban NYUSZI hozzá.
Erogén zónái:Csoportos iskolaorvosi vizsgálatok meztelenül.
Jótanács! Ha közelíteni akar valaki hozzá NE ruhában tegye! A felöltözött emberek látványa őt idegesíti.Számára a ruha nevű dolog, egy felesleges találmány volt, a nomád népek életkörülményeit (ruházkodását) tekinti "normálisnak".
Ha meglátjátok, toljátok le a gatyátokat, attól megnyugszik, talán nem fog gyanakodni.Ismétlem, számára a felöltözött emberek látványa aresszív indulatok előtörésének előszobája!
Másik jótanács!
Szólítsátok őt tanár úrnak,doktor úrnak, pszichológusnak.Nagyon szereti kiadni magát az említett foglalkozást űzők valamelyikének.
Szegénykének még nem sikerült elvégezni az általános iskolát sem,emiatt feltámadó kisebbségi komplexusait szereti kompenzálni mások "pofonvágásával", "megalázásával", vagy legalábbis az erről a témáról történő beszélgetéssel.
Erre az egy témára tud felizgulni...
Aki látja, hívja Lipót mező közismert számát, vagy a legközelebbi pszichiátria készenléti egységét!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Megvallom őszintén, nem volt türelmem végigolvasni az új hozzászólásokat.
De annak ellenére, hogy valószínűleg meg leszek kövezve, részben egyet értek a pszichológus hozzászólóval.
Csak az a probléma, hogy tök másról beszéltek:D
A pszichológus arra akar kilyukadni, hogy a szemérmesség nem egészséges dolog. Ha vkinek komplexusai vannak, akkor bizony pszichológiailag nem teljesen egészséges.
És most ezt úgy mondom, hogy én a büdös életben nem lennék hajlandó még a legjobb barátnőm előtt se levetkőzni. Iszonyatosan szégyenlős vagyok, ráadásul olyan dolog miatt, amiről nem tehetek.
Hogy miért? Mert ezt generálta belém ez a fenejó magyar társadalom. Mert ha vki egy kicsit túlsúlyos, akkor már mindenki piszkálja. Ugyanígy akkor, ha sovány, akkor, ha
kicsi a melle, akkor, ha nagy a melle, akkor, ha nagy a farka, akkor, ha kicsi a farka.
Egyszerűen akármilyen icipici testi hibáért halálra fikázzák, cikizik, oltják egymást az emberek.
És én igen is bevallom, hogy annak ellenére, hogy szerintem senki nem mondana lelki sérültnek, valamilyen szinten az vagyok. Iszonyatosan boldog lennék, ha mindenféle szégyenérzet nélkül le mernék vetkőzni más emberek előtt. Mert ez azt jelentené, hogy el tudom magamat fogadni, és a társadalom többi tagja sem tesz bántó megjegyzéseket.
Csak ott van a probléma, hogy nem az a dolgok megoldása, ha egymás előtt vetkőztetjük az embereket.
Mert az egy komplexusos emberen már egyáltalán nem segít, hanem ront a helyzeten. Ha vki lerángatná rólam a bugyit a többiek előtt, vszínűleg még komolyabb gondjaim lennének, nem a gátlásaim oldódnának.
De ez a társadalom hibája. Ha az emberek képesek lennének elfogadni egymást mindenféle bántó megjegyzés nélkül, akkor nem alakult volna ki az emberekben ez a nagyfokú szemérmesség.
Jimmy ez oltári szellemes volt :DDDDD
dr. nyuszi! Tudod mi a különbség közted és egy aberrált, szadista hajlamú ember között? Az előbbinek ezek a cselekmények okoznak örömet, neked pedig ezen cselekményekről való fantáziálás. Mert a valóságban egy elnyomott kis senki vagy és ezáltal akarsz "valakinek" tűnni /legalább a neten/ hogy játszod a "kemény" csávót.
Szánalmas idióta!
23:04
Ne aggódj, azáltal, hogy te beismered, hogy vannak komplexusaid, semmivel se leszel kevesebb. Sőt, feltehetően annak sokkal nagyobbak és több van, aki tagadja azok létezését, és sikeresen elnyomja a feszültséget.
Érdekes dolog amit írtál, de csak részben a társadalom hibája ám, mert ösztönösen is ott van a fajtársak közti versengés. Hiába tagadjuk, egy öltözőben is azonnal rangsorolódik pszichésen, hogy ki a vezérhím, azonnal mindenki felállítja magában a rangsort a szerszám mérete alapján. Na aztán innen indulnak a tudattalan játékok, hogy a komplexusos kompenzálni próbál, hogy a csökkentértékű ki akarja mutatni, hogy márpedig ő is akkora hím, mint a nagyobb farkú srác (lásd elkezd pl gyúrni), és egy sor kompenzáló mechanizmus. Ez a falka-jelenség hímeknél erősebb, de nőknél is létezik, és az életkor növekedésével egyenes arányban csökken, tetőpontja a késő-serdülőkor és a fiatal felnőtt kor.
Szted aki nem mer még csak tusolni sem, meg félve, elfordulva öltözik, az miért teszi? Mert olyan nagy van neki? Erről beszélek, ezek ösztönös dolgok, és bizony tagadhatatlan, hogy az ember erősen ösztönlény! Ezt ne feledjük.
Neked még annyit, hogy értelek amit írsz, de gondolj bele abba, hogy ha már egészen kicsiként, tizenévesként márpedig kötelező jelleggel levetkőztél volna mások előtt, akkor örökre megoldódott volna ez a hatalmas gátlásosságod, mert megtanultad volna elfogadni, hogy neked más, te másmilyen vagy, ahogyan mindenki egy kicsit más.
Érdekes egy téma ez megint, lehetne újabb topicot nyitni, csak mivel ez ösztönös jelenség, természeténél fogva elfojtásra kerül, és kevesen írnák ezt úgy le, mint ahogyan Te vagy én megtesszük. Azért került elő már pár értelmesebb hozzászólás is, ha figyelted, de való igaz, 99% sajnos a társadalmilag berögzült, ösztönöket kizáró "formaszöveg".
Hát sok sikert kívánok, és hidd el azért, hogy a gátlás is csak addig gátlás, amíg te azt át nem töröd!! Ez nagy rejtély! Ez olyan, mint amikor pl egy meleg személy coming outol, és onnantól hatalmas teher megy le azonnal a válláról, amit éveken keresztül cipelt, és egyszerre megváltozik az élete. Hidd el, a másságban neked sincs semmi rejtegetni való, hiszen mindenki más.
Mondok egy jó példát zárásképpen: egyik iskolaorvos kollegával beszélgetve, ő mondott nekem egy érdekes dolgot erre a szemérmes vagy nem szemérmes kérdésre. Mondta, hogy a fiúk zöme poénra vette, és secperc alatt letolta elsőre a gyatyát, nem volt ebből probléma mások előtt sem! (mások előtt, közös vizsgálaton!) Na aztán volt egy nyuszibb fiú, aki mint kiderült, azért volt nyuszibb, és azért variált a letolással, mert körülmetélt volt, ráadásul még a legkisebb is volt neki, és ezt úgy a többiek előtt cikinek érezte, holott mint kiderült, ezt csak ő hitte nagy titoknak, közben már rég mindenki tudott róla, és csak saját magát paráztatta, mert rajta kívül senki nem döbbent meg, nem akadt fenn ... na ennyi. Érdekes ez is, nem?
Egy helyesbítés!
Perverz dokibácsinak szólítótok itt már többedszerre, és szintén többedszerre érzem, mintha nem lenne ez teljesen egyértelmű a sok lángelme számára, de szóval NŐ VAGYOK ! Érthető ez így ? Vagy még le kell írnom párszor? Csak mert már megtettem ezelőtt is, úgy látszik, hiába. Úgyhogy nem kell perverz szadista vadállat dokibácsizni itt, mert nő vagyok! Ettől még talán érthetem a szociálpszichológia és a mélylélektan összefüggéseit a serdülő fiúk esetében is akár. Megengeditek? Ha már tanítom ... talán mondhatom is a véleményemet. Azt is megvallom, én egy az egyben így is tanítom ezeket az összefüggéseket, ahogyan itt adom magam, nincs ebben semmi színészkedés. Csak elsőre megdöbbentő a nyíltság és az ösztönénnel, annak társadalomlélektani hatásaival foglalkozni, aztán lassan feloldóik a feszültség, és kezd "beszélhető" témává válni, de tehát az erős tabu-beidegződést én is tapasztalom napi szinten sajnos. Ezért nem lep meg az itt válaszolók zömének álságos hozzáállása. Semmi gond, értem én, ösztönös dolgokról nagyon nehéz beszélni, és hatalmas intelligencia kell hozzá, hogy egyáltalán elfogadjuk azokat.
Egyébként te magad is megfogalmaztad a lényeget:
"A pszichológus arra akar kilyukadni, hogy a szemérmesség nem egészséges dolog. Ha vkinek komplexusai vannak, akkor bizony pszichológiailag nem teljesen egészséges. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!