Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯
 681/1151 anonim ***** válasza:
100%

más okokat akartam írni.

Nem ferdítek,de annyi témát hoztál ide fel,hogy nem lehet nyomon követni és nem is tartoznak ide.

Simán mért nem érthető számodra hogy egy orvosi vizsgálatkor nem akarnak sem hallgató,sem néző közönséget?Hiába vagyok valakivel jóban,akkor sem szeretném,ha vizsgálat közbe végig néznének,vagy hallgatnának.Olyan dolgokat is kérdezhetnek,vagy akár te is akarhatsz kérdezni,ami nem tartozik másra.

Itt nem arról van szó,hogy az orvos előtti szemérmesség,(persze az is van,ha azt mondanám nincs hazudnék,igen bizonyos esetekben van,ha indokolt esetben vetkőztet azzal nincs baj,és indokolt mértékig,de ha nem az persze hogy nem tetszene),de itt most a tömeges meztelen vizsgálatokkal nincsenek kibékülve,szerintem joggal.Szeirntem vizsgálatokkor igen is jogos az az elvárás hogy egyedül legyen rajta jelen,ha csak ő nem kívánja hogy más is bennt legyen vele.Ezt azért írom,mert van olyan ember, aki retteg az orvosoktól és ő szereti ha elkísérik,esetleg még be is kísérik.Erre van is lehetőség sok helyen.

2011. ápr. 3. 16:45
 682/1151 anonim ***** válasza:
0%
nem biztos ám h a direct rákérdezésekből szűröm le a legtöbbet, hidd el, ez így hasznosabb volt, jobban kijött minden (de ezt láthattad is, pont ezért fajult "vitává")
2011. ápr. 3. 16:47
 683/1151 anonim ***** válasza:
0%

"Hiába vagyok valakivel jóban,akkor sem szeretném"

---nos, a barátságnak is vannak különböző fokozatai, ezek szerint mégse vagy jóban vele (annyira)

2011. ápr. 3. 20:56
 684/1151 anonim ***** válasza:
84%

"nos, a barátságnak is vannak különböző fokozatai, ezek szerint mégse vagy jóban vele (annyira)"

Bár kivel, bármennyire jóban vagyok ÉN szeretném eldönteni, hogy mi lát belőlem, én mit nézek meg belőle és mit hall abból, amit én kérdezek/válaszolok. Nem azt, hogy össze legyen kötve velem és mindent akkor és ott lásson és halljon. Ha te hozhatsz fel szélsőséges és akár a témához még csak nem is hasonlító témákat, akkor tessék. Szerinted az ugyanaz, ha elmesélem a barátomnak, hogy úgy fostam egész délelőtt a tegnapi kajától, mint az, hogy ott ül mellettem a budiban miközben ürítek?

2011. ápr. 3. 20:59
 685/1151 anonim ***** válasza:
16%

és még én keverem a szezont a fazonnal ....

tudod amit írtál, az kicsit visszataszító, ellenben egy meztelen emberi testben nem látok visszataszítót! na ez is hatalmas különbség!

2011. ápr. 4. 04:19
 686/1151 anonim ***** válasza:
80%
Na mostmár nem tudom kedvesebben kifejezni magam. Nem érted a lényeget, te szerencsétlen! Mindegy, hogy valami gusztustalan vagy nem, a lényeg az, hogy nehogy már belekényszerítsenek, és nekem azt normálisnak kelljen tartanom hogy mindent a barátom előtt csináljak, meg mindent halljon, hiába esetleg utána megbeszélem vele! Ez nem attól függ, hogy jóban vagyunk-e vagy nem! Arról nem is beszélve, hogy már elve ott elvérzett ez a hülyeséged, hogy osztályokban legtávolabbról sem barátok vannak.
2011. ápr. 4. 05:35
 687/1151 anonim ***** válasza:
0%
rendben van, eről is beszélek, sajnos a jelenlegi közösség-szellem a béka segge alatt van, de látod azért higgadtan nem tudod elmondani a gondolatodat ... ez is egy indikátor, nem is rossz !! tudod az emverek tolerancia-küszöbe hihetetlen sok mindent elárul, nálad ez alacsony, észérvek pedig hiányoznak
2011. ápr. 4. 06:08
 688/1151 anonim ***** válasza:
14%

nem lehet itt higgadtan írni sajnos, úgyhogy a következő gondolattal zárnám:

1, először az volt a gond, hogy ne vizsgáljon az oiskolaorvos és majd magánorvoshoz megy mindenki

2, utána kiderült, hogy nem erről van szó, hanem a meztelenségről, mint "megalázásról"

3, most pedig ismét az jön elő, hogy mégiscsak a vizsgálat ne történjen meztelenül, és akkor a kígyó a farkába is harapott ugye

Most meg még az is kiderül itt, és ez kiverte a biztosítékot nálam, hogy még két jónak mondot barát is szégyenlős egymás előtt. Jééééézusoooom.

Na ezt értse meg, aki tudja, most már a nyolcvanadik csavar van benne. Mindenesetre itt a topicban olvastam pár szakember véleményét is még korábbról, és vajon miért van az h annyira eltér a véleményük a laikus paciensekétől? Itt minden doki perverz és minden paciens extrán álprűd?

E

Nem ferdítésekkel, ahogy Lilla nevű hölgy teszi, de egyszer valaki elmondhatná nekem ennek az egésznek a lényegét, mert hála istennek én nem ilyen körökben mozgok, és ez a nagy szemérmesség még csak fel se merül.

Előre is megköszönöm, ha valaki megteszi.

2011. ápr. 4. 06:21
 689/1151 anonim ***** válasza:
0%
**mondott
2011. ápr. 4. 06:22
 690/1151 A kérdező kommentje:

Kedves névtelen ál pszichológus!

Kérlek bocsáss meg az őszinteségért de most már tényleg nem tudom eldönteni, hogy te csak direkt játszod az értetlent vagy TÉNYLEG NEM ÉRTED,hogy miről szól az alap probléma?

Amit te 1-es ponttal jelöltél,ez itt soha nem volt vitatéma.

Nem arról van szó, hogy "mindenki", pusztán arról van szó, hogy AKI AKAR választhat magának másik orvost is (tökmindegy, hogy állami vagy magánorvost)és azzal is elvégeztetheti a vizsgálatokat AKI ÍGY AKARJA.Ez mindenkinek TÖRVÉNYES JOGA!

A "mindenki"-ről szó se volt! Senki nem mondott ilyet szerintem....én legalábbis nem emlékszem ilyen beíróra.

Akit nem zavar az, hogy mások előtt vizsgálják és akár meztelenül és az iskolaorvos személye ellen sincs kifogása, az MENJEN BE AZ ISKOLAORVOSHOZ! Ennyi! Senki nem mondta, hogy ne tegye ezt az akit az előbb említett dolgok nem zavarnak!

Akit viszont zavar, AZOKRA vonatkozott, hogy NEM KÖTELEZŐ bemenniük (ha nem akarnak).

Erről van szó itt kedves NÉVTELEN ál pszichológus Úr!

1:Az iskolaorvosokat utasítani kellene, hogy KÖTELESEK mindenkit EGYENKÉNT vizsgálni.

2:Kötelesek ELŐRE tájékoztatni mindenit írásban arról, hogy pontosan MILYEN vizsgálatokat akarnak elvégezni és a vizsgálat körülményeit is. (gondolok itt arra, hogy anyaszült meztelenre kell vetkőzniük...megvizsgálják a melleit és a nemiszervét is...és mások előtt fog történni a vizsgálat)

Ugyanis erről is másoltam eseteket, hogy SOKUKNAK fogalmuk sem volt arről, hogy ILYEN vizsgálatok lesznek, ott szembesültek csak helyben a dolgokkal, mindenféle előkészítés nélkül.

3:Ismertetni kell a jogaikat a diákokkal vagyis, hogy mehet másik orvoshoz is (ha akar).

4:Még ha egyenként is hívják be a diákokat akkor is lehet oka a vizsgálat megtagadásának.Pl sokan nem akarják egy iskolaorvos orrára kötni az intim testrészeik esetleges problémáit.Vagy egyszerűen ellenszenves nekik a kijelölt iskolaorvos.

Amit pedig a te általad indított "nyuszis" topikodba írtál arról, hogy " hidd csak el nekem, h a 15 évesen döntő többsége bizony él nemi életet ! "

Na és akkor MI VAN kedves névtelen ál pszichológus???

Megint NEM a lényegi részét ragadod ki abból amit én előtte ott írtam abban a topikban.

Ezt én csakúgy MELLÉKESEN hoztam föl annak kapcsán, hogy egy iskolaorvos ITT ebben a topikban korábban írt egy ilyen megjegyzést, hogy " Azt mindenki tudja, hogy a fő gond azzal van, hogy a szégyenlős tinik (bár, szerintem egyesek már 15 évesen több farkat fogtak mint kilincset) nem akarnak EGYMÁS ELŐTT meztelenkedni."

Nos én ERRE utalva mondtam amit mondtam, ami pontosan így szólt:Idézem magamat a te nyuszis topikodból " Honnan veszik egyesek, hogy MINDEN 15 éves lány már szexel??? Ebben korban még nagyon sokan nem szexelnek.

És az se mindenkire jellemző, hogy úgy öltözik, hogy "félmeztelen" lenne. De tudod mit mondok? EZ LÉNYEGTELEN! Mármint a téma szempontjából lényegtelen!

Az, hogy valaki kihívóan öltözik (vagyis miniszoknya, haspóló stb) az NEM JELENTI azt, hogy az intim vizsgálatot is megcsinálná "örömmel" mások előtt. Mi köze a 2 dolognak egymáshoz?? Akármilyen kihívóan öltözik is valaki, a nemiszervét biztosan nem teszi ki nyilvánosan.

A primitív orvos irománya is eldöbbentő, mert előszöris neki SEMMI KÖZE ahhoz, hogy ki "hány farkat" fogott és különben is ennek is MI KÖZE a témához???

Azért mert valaki szexel a párjával, abból kéne annak következni,hogy akkor a 10 ember előtt történő intim vizsgálat ellen se kell tiltakozni???

MICSODA??????

Hogy jön ez ide????

A párját szereti és örömmel és ÖNKÉNT vetkőzik le előtte és persze CSAK KETTEN vannak! Nem 10 osztálytárs előtt szexelnek.....

Egyesek nagyon szeretik keverni a szezont a fazonnal...."

IDÉZET VÉGE!

Ezt írtam a te nyuszis topikodba! Ha te ebből AZT ragadod ki, hogy most itt az a lényeg, hogy a 15 évesek élnek-e nemi életet vagy sem....hát ne haragudj de akkor neked vagy a szemeddel van baj,vagy nem tudsz szöveget értelmezni!

Világosan odaírtam, hogy a TÉMA SZEMPONTJÁBÓL,ez teljesen LÉNYEGTELEN!!!!!!!!!

Ezt arra írtam, hogy az orvosnak MI KÖZE ahhoz, hogy "ki hány farkat fogott"????

Azért mert ő x illetővel szexelt EBBŐL kéne annak következni, hogy akkor a 10 ember előtt történő intim vizsgálat ellen se kéne tiltakozni??? MI KÖZE a 2 dolognak egymáshoz???

A szexelés ÖNKÉNTES alapon történik, ÖRÖMMEL, ÉLVEZETBŐL,ja és KETTESBEN ! NEM 10 ember előtt!

Láttam amott fölhoztad azt az üzemorvossal kapcsolatos cikket is amit én ide korábban bemásoltam egy másik weboldalról.

Én azt csak úgy érdekességképpen másoltam ide, hogy még üzemorvosok is képesek ilyesmire felnőtt nőkkel?! Egy tanárnőt egy üzemorvosnak NINCS JOGA ezzel ZSAROLNI, hogy "ha nem veszi le a melltartóját akkor nem írja alá az alkalmassági papírját".Ez zsarolás! Szívhangok meghallgatásához NINCS SZÜKSÉG a melltartó levételére. A tanárnő által idézett többi orvos NAGYRÉSZE IS ezt mondta!

De ez tényleg mellékvágány....nem kifejezetten tartozik ide....

Itt az a téma, hogy a diákok legyen tisztában a JOGAIKKAL, vagyis NEM KÖTELESEK eltűrni azt, hogy mások előtt vizsgálják őket (ha ez őket zavarja) és legyenek tisztában az ÖSSZES többi JOGUKKAL amiket korábban felsoroltam.

EZ ITT A LÉNYEG kedves névtelen ál pszichológus.

Ha még most sem sikerült felfognod akkor nem tudok rajtad segíteni!

2011. ápr. 4. 17:52
❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!