Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯
 691/1151 anonim ***** válasza:
80%

Phszihológus úr!

1.A gond egyedül,orvos vizsgáljon ne mások előtt,elhangozhatnak magán jellegű dolgok is.

(Gondolj egy tinire van olyan lány,aki nem tudja mi az a fehér folyás,milyen állagúnak kell lennie,vagy mensi próblémái vannak mért nincs neki,vagy mért erős,és ezeket a dologokat nem más előtt akarja megbeszélni.

Ahogy fiúknál is van magömlés,gyakori merevedés,későn érés,sok minden amitől tartanak,nem tudják normális vagy sem,naná hogy nem más előtt akarja megvitatni.Sokszor még a legjobb haver is ha az fejlett képes kicikizni a másikat,ha meg nem cikizi ki,néha nehéz magában tartani mit mondott a másik és akaratlanul is kikotyoghatja.

Ahogy ha nekem bármiféle nemi vagy egyéb gondom lenne,azt sem más előtt akarnám megbeszélni,csak a legjobb barátaim tudnának róla)

2.Barát dologhoz,attól hogy barát valaki vizsgálat közben nem szeretném hogy jelen legyen,amikor egy száll semmiben állok szinte.Nem minden barát ellőtt vetkőzünk,van aki csak haver,van aki csak iskolai barát,és van akivel úszodákba járunk együtt,sülve-főve együtt vagyunk,együtt járunk edzésekre,különböző fokozatai vannak.De ha a legjobb és mindent még együtt is csinálunk,akkor sem szeretném ha vizsgálatomat végig nézné,ha az intim jellegű.Ha előtt alsóban meghallgatják a szívem,nézik a gerincet oké,de mást azt nem.Nem hiába mondják intim vizsgálat,intimitásnak kell ott lennie.

Ha ezt az egyszerű dolgot nem tudod felfogni akkor nincs miről beszélni.

3.Meztelenség,ezzel az a bajunk hogy nem más előtt csinálják,és ha nem szükséges a vizsgálathoz a teljesen meztelenség,akkor hanyagolják."Eleve úgy van leírva az orvosi etikettben is,annyira kellejen és annyi időre levetkőznie amit a vizsgálat megkíván!"

Ha gerinc vizsgálathoz felül le kell vetkőzni,oké,de ha látást,hallást néz,akkor nem hiszem teljesen meztlenek kellene lenni.

Szóval ha a vizsgálathoz kell vetkőzni az oké,de ha igazából nem kell,akkor nem.

Csak te a meztelenséget is kifordítod és azt írod a meztlenséggel van a baj,igen baj van de csak akkor ha a vizsgálathoz nincs rá szükség,ha szükség van a vetkőzéshez akkor nem.

4.Nem akarja hogy az iskola orvos vizsgálja és mindenki magán orvoshoz megy.Na ez sem igaz ebb

en a formában!!!.

Iskola orvos végeze el a rutin dolgokat,de ha nem szimpatikus,egy diák nem akarja hogy nemi jellegű viszgálatot végezzenek rajta nyugodtan elmehet saját orvoshoz is vagy szakorvoshoz.

Értem én felnőttekre lefordítva,ha a gyári/üzem orvos a munkaalkalmassági vizsgálatokat elvégezheti,de ha nemiszervet érintő vizsgálatot akarna azt nem,ha én azt nem vele akarom elvégeztetni,azzal nyilván való szakorvoshoz mennék.Enyhén szólva furcsa lenne,ha üzemorvos neki látna a nőknél és férfiaknál rákszűréseket végezni.nem hiába hogy ahol kell is szűrésről papírt vinni maga az üzemorvos utal be szakorvoshoz,még a vérvételt,vagy tüdőszürést már ahol van,sem ő csinálja.

Neked van itt a meztelenséggel bajod,nem bírod elviselni,megérteni,hogy az emberek mért nem akarnak más osztály/munkatárs előtt meztelen vizsgálatokat elvégeztetni.Csak a meztlenséget hangoztatod,hogy csak amiatt,igen ez az egyik ok,mindenki maga hadd döntse el,ki fér bele abba a körbe aki előtt vetkőzik és ki nem,de a vizsgálatok nem csak arról szólnak hogy vetkőzni kell,hanem arról is hogy ránk vonatkozó magán jellegű adatok,információk vannak ilyenkor.

Attól hogy valaki még nagyon jó haver,barátnő mért kellene hogy előttük végezenek nőgyógyászati vagy urológia vizsgálatot?Ezt nem értem.

Furcsa látvány lenne,hogy beterpeszt az egyik nő szétnyitott lábbakkal és nézi a barátnője,vagy éppen ágyon fekve húzkodják a barátja nemiszervét és azt nézi a másik srác.Nem tudom neked mért ez a normális?

A barátságnak mi köze van a meztelenséghez?Attól,hogy valakik nem meztelenkednek egymás előtt simán lehetnek igen jó barátok még.

De téged maga a meztelenség érdekel!

2011. ápr. 4. 18:42
 692/1151 anonim ***** válasza:
16%
na még magyarázd is el lécci h engem mi érdekel .... nagyon elbeszélünk egymás mellett ismét! na mindegy, a másik topicban írtam a véleményem
2011. ápr. 4. 19:49
 693/1151 Jimmy D. ***** válasza:
88%

Nyuszi doki!

Sztem tudod mi itt a legnagyobb prob?

A XY jelen esetben olyan ember, aki ragaszkodik a véleményéhez, holott fingja nincs az adott témáról. A XY civilizációs jelenség, információs társadalmunk termelte ki, és tele van vele az Internet. A XY mindenhol ott van, és mindenhol képviseli a saját véleményét.

Alapvetoen XY-nal nem érdemes szóba állni. XY sztereotípiák buvöletében él, és nem képes ezektol elvonatkoztatni. XY azonban - mivel számos sztereotípiát ismer - magát muveltnek, széles látókörűnek és tapasztaltnak tekinti.

Rontja a helyzetet, ha XY iskolába, netán egyetemre is járt, mert ettol aztán végképp a csodalény kategóriájába helyezi magát, hiszen ő "tanult" ember.

XY alapveto vitastílusa az, hogy fölényesen vigyorog, és azt hajtogatja, hogy "NEM." Legyen szó bármilyen témáról, saját álláspontját eleve megdönthetetlennek, érvekkel kikezdhetetlen dogmának tekinti, a fölényes vigyort pedig az rajzolja az arcára, hogy a vitapartnerére egy szánalmas kis majomként tekint, aki holmi ellenérvekkel dobálózik. Mondanom sem kell, ez nem vitát eredményez, hanem fölényeskedést, és ha XY-nak társasága is akad, akkor az egész arra fog kimenni, hogy kinek tudnak hangosabban röhögni a haverjai a háttérben.

Ha XY-t ezen fölényes véleménye kinyilatkoztatása után is érvekkel bombázzuk, természetesen akkor sem fog ellenérvekkel válaszolni, hanem tovább vigyorog, és megpróbálja a vitapartner személyét támadni. Elegánsnak szánt, otromba visszavágásainak természetesen SEMMI KÖZÜK A TÉMÁHOZ, viszont jót tud rajta vigyorogni, és a háttérben vihogó haverok is jót röhöghetnek a frappáns replikán.

............

A legnagyobb baj, hogy az Internet csurig van XY-onokkal. Egyetlen fórumon sem lehet intelligens módon vitázni, mert elobb-utóbb odacsődül pár XY, és elkezdenek okoskodni.

Ha a fenti pár sor alapján bárkire is ráismernél, az csak a véletlen műve lehet!

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

2011. ápr. 4. 21:14
 694/1151 anonim ***** válasza:
0%
na azért vannak még itt egészséges emerkék... ennek örülök, és hát igaad van abban, h tesiórán is ennyit látnak egymásból, csak látod, páran még ezt is kikérik maguknak, mert hogy ők ugyan nem fognak más előtt átöltözni :-XDD ez már a vég aszem
2011. ápr. 5. 03:37
 695/1151 anonim ***** válasza:
0%

21:14

abban az egyben van igazad h nem lehet itt intelligensen vitázni, mert kapásból jönnek a ferdítésekkel. én leírok tényeket, a korosztályra jellemző karakteristikákat, és akkor ezeket páran ész nélkül támadják, holott már bebizonyosodott, hogy elég sokan tévúton járnak, és nagyobb a cirkusz, mint amennyit a téma megérne.

Egyeseknek meg annyi a szókészletük, hogy "kényszer" és "megaláztatás", és ezt olvasom már régóta. Mígnem oda jutunk, hogy már abból is cirkusz van, ha a mellbőség-méréshez a lányoknak le kéne venni a melltartót, és hogy a fiúk egymás előtt szégyenlősködnek. Tiszta téboly.

(Na azt az egyet azrt nem vonod ugye kétségbe, hogy így 4 egyetemi diploma után esetleg tanultnak lehet nevezni .... - bár te erre is képes vagy, bocsika, nem szoktam ezzel kérkedni, de amikor valaki nekem akarja elmagyarázni, hogyan is működik a világ, arra valóban ugrok, és sztem joggal)

2011. ápr. 5. 03:51
 696/1151 anonim ***** válasza:
32%
a sztereotíp gondolkodást pedig nagyon kikérem magamnak, mert én aztán abszolút ellene vagyok bármiféle sztereotípiának, de ha sokat olvasok még itt, a végén elhiszem, amit írsz ... sztem éppen abból van a baj, hogy nem megyek a csordával a gondolkodásban, mint ezt látod, és pont ez szüli a véleménykülönbségeket
2011. ápr. 5. 03:54
 697/1151 anonim ***** válasza:
68%

phszihológus úr!

Ne a hisztiző lányokkkal jöjj,hogy magad igazold,igen van ilyen,de ritka eset.Én sem szeretem,ha valaki mindenért sír és panaszkodik,főleg ha megvan teremtve egy normális,diszkrét légkör.

De nem ez a jellemző,viszont,ha ez nincs meg,akkor értem a hisztit,vagy a nem tetszést.

Nálunk nem hisztizett senki se,de egymás között,ha orvosi vizsgálatkor valami nem úgy zajlott, nem tetszet,akkor megbeszélték egymás között,volt hogy még ki is járuk hogy másképp legyen,ha közös erővel meg mernek szólni akkor nem lehet olyan rossz a közösség sem.

Szóval más a hiszti,és más a nem tetszét,az egyet nem értész.

A fiúk egymás előtti szégyenlőségével se gyere,orvosi vizsgálatkor igen is biztosítani kell az egyenkénti vizsgálatot,már mondtam teljsen más élethelyzet ez mindkét nem esetén.

Ilyenkor kell a diszkréció.

Más egy tusolás,egy átöltözés stb.,és egy vizsgálat,azért ott bizonyos dolgok történek amik a már említett helyzetekben nem.

1.Bocs de szerintem senki nem szeretné hogy a másik előtt húzogassák a péniszét,vagy fogdossák a golyoját,főleg akkor ha teljesen jó a rálátás,ha szembe állítanák,vagy oldalt a másik osztálytárssal,vagy asztalra felkevet tennék ezt.

Azért ez semennyire nem hasonlít egy tusoláshoz.

2.Lányoknál meg az hogy letusol egy lány az is más.Mintha a mellét elkezdenék nyomkodni a másik előtt,vagy szó szerint bekellene terpsztenie és a másik lány végig nézné,ahogy vizsgálják.

Innen indulj ki,ezek a szitúk,hogyan lennének hasonlóak egy tusolással,egy átöltözéssel.Más az hogy valaki levetkőzőtt meztlenre és átöltözik éppen egy másik ruhába,strand cuccba és más az amikor vizsgálják,hozzá érnek és esetleg furcsa testhelyzetet kell felvennie(pl.lánynál beterpesztés,vagy fiúnál egy húgycső széthúzzása stb.)

Szóval ne a sima meztelenséget vedd most alapul,hanem azt hogy furcsa testhelyzetek stb vannak!!!

Szerintem egyik lány osztálytársnak sem lenne köze és helye akkor ott amikor egy lány beterpeszt és kézzel szétnyitják a szemérem ajkait,vagy nézik a csiklóját,vagy még egyebet.

Ahogy fiúnál is nem épp a legszebb látvány amikor széthúzzák épp a húgycső nyílását,vagy húzkodják a péniszét,emelgetik,nyomkodják a golyókat.

Azt még tolerálni szokták a fiúk,ha a másik kicsit távolabb áll és a feneken kívül mást nem lát a másik.

Nem tudom ezt mért nem lehet megérteni.Más a sima meztelenség és más egy intim vizsgálat.NE a sima meztelenséget vedd alapul.

Azért tusoláskor,átöltözéskor stb. még sem egymás mögött állva,teljsen végig nézve történek meg az események,gyorsan zajlanak,nem egymás mögött meztelenül felsorakozva ácsorog senki se,hosszú percekig,sőt nem is ácsorognak egymás mögött,mindenki végzi a maga dolgát.Nekem nem jönne be ha szinte valaki a meztlen fenekembe van szinte bennt,elég rossz érzést váltana ki.

(Igen van extrén szégyenlősség ezt sem tagadta senki sem,de nekem ebbe már leírtam ki tartozik,aki senki előtt semennyire nem mer levetközni,nem mer tesiórán átöltözni stb.,mert meglátják alsóneműben,de ezekek nagyon ritka esetek szintén,szóval ne ezzel példálozunk.)

De attól,hogy egy baráttal együtt öltözök át a strandon fördőcuccba,még úgyanúgy nem szeretném ha vizsgálatkor jelen lenne,ha az olyan területet érint,és olyan jellegű kérdések merülhetnének fel,ott igen is elvárnám hogy legyen intimitás.Akkor meg egy hozzám nem közel álló előtt főleg nem szeretném ha vizsgálgatnának.

El kellene fogadnod hogy vannak akiket zavar az ilyen helyzet és vannak mint te akiket nem.Ettől még egyik sem lesz rosszabb,vagy jobb.

De fölösleges a vita,képtelen vagy elfogadni és megérteni,hogy igen is ha van rá mód,akkor biztosítani kell,hogy normálisan egyenként vizsgálják meg a diákokat.

Más a sima meztelenség és más egy ilyen vizsgálat,ezt kellene megértened.

2011. ápr. 5. 19:01
 698/1151 anonim ***** válasza:
0%

"igen is ha van rá mód,akkor biztosítani kell,hogy normálisan egyenként vizsgálják meg a diákokat. "

erről beszéltem, hogy legtöbbször nincs! ott van az iskolaorvos hegti 2 órát, és ez alkatt le kell zavarnia a vizsgálatot X diáknak. Azaz vetkőztés szokott lenni közösen, msjd szintén közösen bmennek a fiúk, és külön a lányok, és elhiszed h az iskolaorvost baromira nem érdekli, ki mennyire szégyenlős? bent vannak pl 15-en, és úgy mgy a vizsgálat, de eddig ezt senki nem kifogásolta!! pedig volt fitymavizsgálat, és minden "fiús" vizsgálat, de senki nem lázadozott. sztem itt megy csak a cirkusz ...

2011. ápr. 5. 19:40
 699/1151 A kérdező kommentje:

Idézet az ál pszichológus "úr"-tól:" erről beszéltem, hogy legtöbbször nincs! ott van az iskolaorvos hegti 2 órát, és ez alkatt le kell zavarnia a vizsgálatot X diáknak."

Pontosan EZÉRT fontos, hogy minden diák ismerje meg a JOGAIT, vagyis, hogy JOGA van elvégeztetni MÁSIK ORVOSSAL IS (akit ő választ) a vizsgálatokat, amennyiben őt zavarja a futószalagon történő, indiszkrét, tömeges vizsgálat.

És igenis SOKAN vannak ilyenek....hiába akarod az ellenkezőjét skandálni. Ha nem így lenne akkor nem lenne olyan SOK PANASZKODÓ fórum erről az interneten! A személyes ismerőseim között is SOKAN meséltek erről!

EZ a topik ITT erről szól! A felvilágosításról, hogy VAN VÁLASZTÁSA és NEM KÖTELEZŐ bemenni a tömegvizsgálatra és nem kötelező eltűrni azt, hogy egy "iparos" megalázza őt. VÁLASZTHAT másik orvost akiben megbízik és aki neki szimpatikus!

2011. ápr. 5. 20:38
 700/1151 A kérdező kommentje:

Ja és mégegy idézet az ál pszichológustól: " és elhiszed h az iskolaorvost baromira nem érdekli, ki mennyire szégyenlős?"

NA EZ AZ!!!!!!! Ez egy NAGYON JÓ kijelentés volt!!!!!!!!

Az olyan orvos akit NEM ÉRDEKEL az, hogy ki mennyire szégyenlős, az kb olyan kaliberű primitív, bunkó mint az az orvos aki ráüvöltött arra a szégyenlős kislányra aki szólt neki, hogy ő "szégyenlős és nem szeretne levetkőzni"!

Egy ilyen lelkiismeretlen,érzéketlen primitív tuskó NEM VALÓ ORVOSNAK!!

Menjen favágónak vagy hentesnek!!

2011. ápr. 5. 20:50
❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!