Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... ❯❯
 661/1151 anonim ***** válasza:
100%

"na azt elmondhatnád, hogy mégis az iskolaorvos hogyan vizsgálja meg a srácok fitymáját, heréjét, ha rajtuk van a boxer."

Azt az egyet fogd fel, hogy nem azt akarja senki, hogy boxerban vizsgálják a farkát, hanem azt, hogy ne úgy, hogy a hallás vizsgálatot, meg a szemvizsgálatot és a szoktál-e maszturbálni, dugtál-e már, szedsz-e fogamzásgátlót stb. részeket is szinte tök meztelenül 10-15 másik jelenlétébe kelljen csinálni.

ÉS azzal is, hogy ne fenyegetőzéssel, meg hazudozással jöjjenek a kölyköknek, ha ezt nem akarják megtenni, mert NEM kötelező, csak azt hazudják.

És szóljanak mielőtt lesz, mert anno nálunk is ez volt, hogy AZNAP reggel már bent a suliban tudtam meg, hogy megyünk. Ha előbb tudom, lehet nem az a fehérnemű lesz rajtam, lehet leszőrtelenítek, lehet akármi.

ÉS nem az a lényege az egésznek, hogy senki ne hagyja a vizsgálatot, mert az hülyeség, hanem az, hogy ne nézzenek hülyének senkit és hátha előbb-utóbb rájönnek, hogy esetleg át kellene gondolni a dolgok menetét és nem úgy csinálni, mintha egy tehén csordáról lenne szó és akkor nem lenne ilyen ellenérzése mindenkinek.

2011. ápr. 1. 16:20
 662/1151 anonim ***** válasza:
11%
Oké, megértettem, de mivel fenyegetőznek amúgy ?
2011. ápr. 1. 18:26
 663/1151 anonim ***** válasza:
100%

81%-os tök igazad van,rátértél a lényegre.Eleve ha ilyen vizsgálatra kell számítani,ha a szimpi az orvos,talán engedi neki,ha nem akkor magam nevében mással végeztettem,de mielőtt döntenék,akkor is intim kendőt viszek,meg olyan fehérneműt vesz fel az ember,a csajok mondjuk nem tangát,vagy olyan mintát ami szóval kicsit a féreérthető,obcén,de csak viccesen,ahogy a fiúk is úgy készülnek.De eleve fityma vizsgálathoz sem kell meztelennek lenni,eleve az alapvizsgálatok után van,a többségnek azzal van a baja,hogy ne meztelenül lesegessék,amikor nem is szükséges.És igen látás,halláshoz mért kellene alíg ruhába lenni,vagy súly,magasság mérésnél.Haveroméknél simán alapvizsgálat után,ami úgy zajlott,(hogy előre mondták melyik nap és mi lesz,)rövidujjuba,vagy trikóba be lehetet menni,farmer maradhatot,aki szégyenlősebb,aki meg nem az alsónemű+felső és bennt kellett csak alsóra vetkőzni,így felöltözve zajlott az már említett 4 vizsgálat,plusz vérnyomás,aztán nadrágot kellett levenni,akin volt,vagy feljebb húzni térdig,választható volt a lúdtalphoz,utána vissza lehetet kapni.A fiúknál le sem kellett venni a polót csak felhúzta kicsit így hallgatta meg a szívet,tüdőt és nézte a gernicet,csak előre kellett hozzá dölni.Utána fel lehetett öltözni és volt egy külön paraván rész,na előre közölték nem kötelező hanem lehetőség és aki úgy gondolja,annak kicsit odébb kellene jönnie és ott nézi meg a másik orvos,ketten voltak.Szóval felső simán rajtuk maradt,aki nem akarta annak elég volt kérdésekre válaszolni.Nem meztelenül vizsgálták őket.Lányoknál annyit kértek jó lenne,ha poló vagy más felső van,ha a melltartót letudnák venni,mert akkor náluk is elég csak felhúzni a felsőt kicsit,mellvizsgálat nem volt,meg más.És annak ellenére hogy elég körülményesnek hangzik,hogy nem kellett annyira levetkőzni egyből nagyon gyorsan megvolt minden.

De egyébként kérdésekkel is sok mindent ki lehet deríteni.És az első lépés ott lehetne,hogy a tisztálkodással,a nemiszervek tisztántartásával tisztába legyenek a fiatalok.Utána meg eleve elmagyarázni egy vizsgálatkor mi és hogyan történik,nem kötelező,de mért is ajánlott és normálisan csinálni mindent.A felvilágosításnál kellene kezdeni.

2011. ápr. 1. 20:29
 664/1151 anonim ***** válasza:
80%

Doki bácsi!

Te itt fére beszélsz,az a bajod,hogy nem szeretnek bárki előtt és bárhol meztelenkedni az emberek és aki bárki előtt bárhol nem kapja elő,az beteg.Mert szerinted egy egészséges személyiség simán megteszi.Téged a meztelenség tuningol fel,csak erről szól nálad minden.

1.Jösz itt először a koedukált francia szállás hellyel,tusolással,na eleve vagy igaz vagy nem az egész történte,de tény hallottam hogy egy-két helyen van ilyen,de ez még nem azt jelenti hogy az egész ország ilyen beállítottságú lenne,mert te ebből ezt vonod le azonnal.Ez a helyzet olyan mintha valami nudista szállóba kapnának helyet más külföldiek,ennyi.

Az hogy ott pont ott kötöttettek ki,az nem azt jelenti ez az átlag jelenség ott.Nálunk is vannak nudista strandok,nyaralok,sőt láttam hogy igaz nem nálunk de van sport lehetőség is nekik.Ezzel nincs baj.

A nudizmust és a meztelenül ökörködést amit itt a fiúk tusolásakor írtál,csúszkálás,hülyülés erre senki nem mondta hogy erkölcstelen!!!

Te állítottad mindjárt hogy ha valaki a nudizmusnak nem híve akkor egyből ítélkezik!!!4

Ilyet senki nem mondott!

2.De azzal nem vágnék fel,amit a fiatal fiúval tettek,és elég szomorú ha felnőtt fejjel ezt úgy fogod fel,lett a lányoknak egy jó napja!!!Ez rólad és elmond sok mindent.

3.Közösségi szellemről meg annyit,ha normális a közösség,nem csinál ilyet,ez bunkóságra,taplóságra és sötétségre vall.

Jártam edzésre és volt aki nem akart soha tusolni,de meg sem fordult volna ilyen tapló magatartás bennünk,simán volt hogy oda ment közülünk egy és megmondta ha az a baj,hogy szégyenlős nyugodtan menjen az utolsó tusolóba ott tuti nem látja majd senki és az lett az ő helye.

Iskolába meg eleve nem szokás a tusolás,sem idő,meg 2 szem tusoló ami közül egy volt jó.De ott sem lett volna emiatt kiközösítve más.

De eleve mondtam attól hogy más előtt nem akarja vizsgálatani magát,mert innen indultunk ki és te ezt nem akarod felfogni,attól még ha elmegy táborba,koleszos lesz stb. hidd el le fog tusolni.Más a tusolás,más a vizsgálat.

3.Dán-holland csapat na itt jött ki belőled az a bajod a magyarokkal,hogy nem akarnak közössen a nemek meztelenkedni,mért kellene nekik?Azért mert a 2 másik nemzetségnek jól eset így megmártozni,amivel nincs baj,mért kellene követnie másoknak,ha az nem kellemeses érzés nekik.

Csak akkor vegyen valaki ilyenben részt ha azt saját maga akarja,ne más miatt.Meg azért mivel írod nyitottak a csapattagok erre,figyelj egy csomó edzőtárs,akik sülve-főve együtt vannak,más az hogy egymás előtt ökörködnek és más hogy idegenek,más neműek előtt kellene pucéron hülyéskedniük.Nézd ha nem szívből jön neki,akkor ne is tegye.

A meztelenség mért lenne bátorság?

A bátorság az mást jelent.Attól,hogy egyesek megválogatják,hogy kik előtt mutatkoznak meztelenül még nem zárkozott személyiségek,szellemiségek,ahogy te ezt gondolod!!!

Lehet osztálytárs előtt orvosi vizsgálaton nem vetkőzik le,de ha edzésre,úszodába mennek akkor más előtt igen,vagy ha együtt kirándulnának több napon keresztül.De ha nem akkor meg tusol egyedül.

Téged ez a közös meztelenség izgat,elítész mindenkit aki nem akar meztelenkedni!!!

És nem tudom hogyan juttottál el odáig,hogy csak az lehet egészséges szemléletű aki nemtől függetlenül elkezd koedukált tusolokban zuhanyozni,mért kellene mindenkinek ezt tenni,ezt vallani?Szerinted úgy néz ki ez lenne a helyes,ez lenne csak is a normális!!!

Attól,hogy valaki nem meztelenkedik folyton attól még nem zárkozott,nyugat-európával,amerikával ne gyere,van amerkai rokonom,és ő mesélte még régebben,hogy nem úgy van minden mint a filmekben,ott is van aki simán lezuhanyzik és van aki nem,általános iskolások meg nem,inkább középiskolában szokott ez szokás lenni,ahol a sport erősebb szerepet kap.Nincs olyan hogy kell.És mamám rokonai meg osztrákok,ott is vegyes a kép,van aki simán úgy van mint az átlag magyar,ez a többség,de van egy rokona akik a nudista kempinget szeretik.

De a legtöbb meztelenséget imádó,normális felfogású ember,mert azért nudista strandra járok is szoktak sok halsonló kérdésre válaszolni,írták már sokszor,őket nem zavarja,de elfogadják,hogy más meg nem szeret meztlenkedni.

Te nagyon a meztelenségre terelted a dolgot,ez izgat igazán téged.Hidd el aki szemérmesebb az is lefogja húzni az alsóját ha kell,csak nem mindegy kinek.

Téged a közös meztelenség izgat,de túlságosan is!!!!

2011. ápr. 1. 21:08
 665/1151 anonim ***** válasza:
88%
Amerikával úgy gyere, hogy ott kb. ha a torkodat vizsgálják és bárki bejön, akinek nincs ott dolga akkor akár perelhetsz is. Itt meg egy csorda majd nem meztelen gyerekt terelgetnek ide-oda olyan vizsgálathoz, amihez nincs is szükség meztelenkedésre, és csodálkozol, hogy ez nem tetszik mindenkinek?
2011. ápr. 1. 22:26
 666/1151 anonim ***** válasza:
88%

Na ezt most mindenkitől kérdem aki olvassa ezt a fórumot.Ti elhiszitek, hogy ez a pasi aki szinte lehülyézi azokat akik nem hívei a nyilvános meztelenkedésnek, hogy ez egy pszichológus?

Láttam páran beszóltak neki és "nyuszi doki bácsinak" nevezték,de a többiek? Ti elhiszitek? Ezt nem akarom elhinni.

Az az ember aki efféle kijelentéseket tesz mint pl:

1: " nem értem az ilyen hozzáállásokat, a nagy jogok helyett ilyenkor kéne két füles, és ennyi "

2: " ki kell mondanom, bizony nem tartom egészséges személyiségnek, sőt, tovább megyek, pszichésen sérültnek tartom (huuu lehet támadni most megint) az olyanokat, akik már ennyire betegesen, mondhatnám, kényszeresen "szemérmesek"

3: " Beszéltem erről a kérdésről kedvenc kis 18 éves uncsitesómmal, aki azért kis kedvenc számomra, mert egy hihetetlen nyílt, nagyon egészséges személyiségű fiatal, és neki az volt a véleménye, hogy "ugyan már, én letolom bárki előtt, kit érdekel?". Ja, és rendszeresen járkálnak a haverokkal nudistrandokra is, és nagyon élvezik.

Na hát miért van az, hogy ez pszichésen egészségesebbnek tűnik számomra? "

Miről is beszél ez a pasi? Szerinte "pofon járna" egy olyan diáknak aki meg akar tagadni egy számára megalázó (mások előtt történő) vizsgálatot? Szerintetek egy PSZICHOLÓGUS mondana ilyet bárkinek is? Egy pszichológusnak az a feladata, hogy kedvességgel, megértéssel segítsen azon akinek vmi lelki problémája van! Nem pedig az, hogy szadista, primitív eszközökkel KÉNYSZERÍTSEN másokat a (szerinte) helyes viselkedésre.

Naés mi az, hogy "betegesen szemérmes"? Azért mert valaki nem szeret IDEGENEK előtt meztelenül mutatkozni és ragaszkodik ahhoz, hogy az orvosnál EGYEDÜL vizsgálják, ez ugyan miért lenne "beteges szemérmesség"?! Ez sztem egy tök átlagos emberi hozzáállás.Tudom, hogy van aki ettől sokkal gátlástatanabb és bárhol, bármikor "letolja" mint a "pszichológus" bácsi kis unokaöccse,de attól még továbbra sem értem, hogy MIÉRT lenne az "beteges szemérmesség" ha valaki megválogatja ki előtt hajlandó levetkőzni és ki előtt nem? Láttam ezt egy másik beíró is felvetette már előttem. Ezt én se értem!

A BETEGES szemérmesség valóban azt jelenti aki a szó szoros értelmében SENKI előtt nem hajlandó meztelenül mutatkozni (még a párja előtt sem) sőt még önmagát sem akarja meztelenül látni.Sötétben zuhanyozik, öltözik...stb

Na EZEKRE az emberekre lehetne használni a "betegesen szemérmes" titulust!

Gyanítom, hogy a tisztelt "pszichológus" a kocsmából hazajövet beleolvasott itt a fórumba és gondolta "ökörködik" egy kicsit és kiadja magát pszichológusnak.

Szóval ha én nem járok nudista strandra és nem "tolom le" bárhol bárki előtt akkor én "beteg pszichéjű" ember vagyok?! Anyám borogass!!!!

Te viszont egy "egészséges" pszichéjű ember vagy ugye "doktor úr"?

Te aki rohadtul viccesnek találja, hogy nagyobb fiúk ERŐSZAKKAL letépik a kisfiúról a nadrágját és bedobják ERŐSZAKKAL a lányokhoz...

Te aki szerint 2 füles kéne annak aki nem akar részt venni a megalázó iskolaorvosi vizsgálaton...

Te aki "vagányabb" mentalitású embereket preferálod mert az az "egészségesebb" aki bárhol, bármikor, bárkinek "letolja".....

Szóval ha TE vagy az "egészséges" pszichéjű embertipus, akkor én inkább maradok "beteg"!

A többiek figyelmét pedig felhívnám arra, hogy sok fórumon vannak ilyen emberek. Kitalálnak egy fonalat amibe beleköthetnek és veszekedést kreálhatnak....bizonyára momentán nincs akit belökhetne pofonok kiséretében meztelenül valahova....

2011. ápr. 1. 23:16
 667/1151 anonim ***** válasza:
85%
Én eddig nem akartam írni, de a sportpszichológiával foglalkozok szerintem kb. annyi, mint hogy én a macska betegségeket kutatom -értsd sokat olvasok róla, de azt sem tudom, hol az állatorvosi egyetem. Csak felesleges ezzel jönni, mert akkor úgy is jön, hogy márpedig ő igenis és akkor is és honnan tudod te, hogy nem. De pszichológus így nem nyilatkozik. (Ugyanis pszichológiával is "foglalkozok" és részletesen le van írva, hogy mi is az, ami miatt felszabadító a pszichológussal "tárgyalni", mit is tanulnak ők meg alapból, ami valahogy kimaradt a mi kis nyuszi dokinknál...)
2011. ápr. 1. 23:54
 668/1151 anonim ***** válasza:
0%

Mint mondtam, nincs ám szükgségem arra h itt fantasztikus elismerést vívjak ki. Tudom én jól, hogy ha szembe megyek egy véleménnyel, akkor csakis hülye lehetek, sőt, pszichológus semmiképpen. Képzeld el, h csapatpszichológus vagyok, na és ?

Ja és akkor döbbenj meg, mert én híve vagyok a testi fenyítésnek is, tudod volt már pár olyan esetem, hogy a kis hülyével 2 évig nem bírtak különböző pszichológusok, aztán egy hidegzuhanyos felpofozás meghozta az eredményt 10 perc alatt. Szóval ez egy érdekes kérdés ....

Az emberi pssziché azért összetettebb annál, minthogy itt pár írásból le lehessen szűrni bármit is. Bár elvileg nem én lennék a célpont ugye ...... de mondtam már, hogy a pzichológia abszolút a foci kategória, és a legutolsó 8 általánost végzett ember is jobban megmondja a "frankót" mint a szakember ... ezen már nem csidálkozom, mert megszoktam.

Na de ennyit rólam, menjünk inkább vissza a témához!

2011. ápr. 2. 05:43
 669/1151 anonim ***** válasza:
0%

Ezt azért kikérném magamnak! Persze sok mást is, de ezt nagyon!

Én nem mondtam, h helyes, de attól még megtörtént ... ennyi.

"2.De azzal nem vágnék fel,amit a fiatal fiúval tettek,és elég szomorú ha felnőtt fejjel ezt úgy fogod fel,lett a lányoknak egy jó napja!!!Ez rólad és elmond sok mindent.

3.Közösségi szellemről meg annyit,ha normális a közösség,nem csinál ilyet,ez bunkóságra,taplóságra és sötétségre vall. "

2011. ápr. 2. 05:49
 670/1151 anonim ***** válasza:
11%

Ez a kedvencem, de akkor akár privátban elmagyaráznád nekem ???

"Egy pszichológusnak az a feladata, hogy ....... "

Az ész megáll tényleg :-)

2011. ápr. 2. 06:06
❮❮ ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!