Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?
Üdv mindenkinek!
-----egyetértek, a provokációkkal nem kell foglalkozni !
---- a szemérmesség egy bizonyos fokig természetes, de azon túl bizony személyiségzavart jelent
---- heyha … azért ennyire ne szaladjunk előre a minősítésekben, egy antiszociális közel sem biztos, hogy agresszív pl, sőt, sokkal inkább elkerülő magatartású, ahogyan azt a példák is mutatják, ebből leginkább az adott helyzet elkerülésére való törekvés lesz, ha pedig nem sikerül, akkor szorongást vált ki, ennyi, a szociopata és közösségromboló más dolgok, tegyétek ezeket tisztába
---- természetesen nem értek egyet, itt nem nyilvános meztelenkedésről van szó, hanem összességében egy egészséges személyiségképről, egészséges önérzetről
----- ha a társaival nem megy uszodába emiatt, akkor látod máris megvalósult az elkerülő magatartás … nem?
---- azért tegyünk különbséget már az utcán mutogatósdi, és egy egy egészségesen szemérmes ember jelleme között …. Sztem van bőven!
-----okés, te így jártál, de hidd el, vannak, akik nem így járnak, és „közösségi” vizsgálat van, ami megjegyzem, a közösségi szellemet csak erősíti mellesleg, túl azon, hogy a nagyon szemérmesek esetleg megalázásnak fogják fel, mindig voltak -főleg fiatal- túlságosan önérzetes emberkék, akiknek az önérzetük helyretételére még jót is tett egy ilyen esemény, hidd el nekem, ez pszichés mechanizmus, de amúgy nem ligikus?
---- jó, hát nálatok volt ilyen, más helyeken erélyesen ráordítanak az ilyen „kilógó” fiatalokra pl. de itt megint az a hatalmas önérzet jön elő, amit én magam nem tudok felfogni. Biztos az én hibám.
---- említettem már, azért vannak elfogadott, racionális határok a szégyenlősség terén (erre írtam már példákat, hogy a közösség bizony nem tolerálja a túlzott szemérmességet), amin túl már bizony személyiségzavarnak tekintjük, ha valaki túlmegy, és túlságosan álszemérmes módon viselkedik egy közösségben. Ugyanazt tudnám felhozni, hogy se osztkirándulás se uszoda se semmi, se tornaóra (NEM orvosi vizsgálatról beszélek, hanem egyszerű, mindennapi helyzetekről), csak mert ő szégyenlős. Ne haragudj, sztem ez kész vicc. Szted nem okoz ez neki kényelmetlenségeket egy társas környezetben?
ÉN CSAK SZERETNÉM MEGÉRTENI EZT A HATALMAS SZEMÉRMESSÉGET, VALAKI TOLERÁNSAN , ÉRTHETŐEN ELMAGYARÁZHATNÁ NEKEM AZ OKAIT !!! (túl a kisebbrendűségi komplexusokon, mert az egyértelmű)
Hozzáteszem, hogy pszichológiai témákról mindig nagyon nehéz emberekkel higgadtan beszélni, mivel a legtöbb érintve érzi magát valamilyen aspektusból, akár csak tudat alatt is, és ettől kezdve vége az egész „értelmes” és főleg független, logikus gondolkodásnak, mert a saját önvédő reflexeink beindulnak, hogy a személyiség ne érezze érintve magát. Érdekes jelenség, igaz ? Na ezért is nehéz ezt megtárgyalni higgadtan, és ezért is nehéz objektíven beszélni róla. Pedig így anonim módon megpróbálhatnánk …..
22.52!
Nagyon szépen megfogalmaztad a választ és teljesen igazad van.Nagyon tetszet amit írtál.Nálunk igaz olyan nem volt hogy saját orvossal végeztettek volna vizsgálatot,de ebben semmi kivetni valót nem látok,én még nem is tudtam akkoriba hogy ezt lehet.Lehet a saját orvosa még alaposabban megtudja vizsgálni,ki tudja kérdezni,beszélgetni tud vele.Meg a paravános megoldás is jó.Nálunk ez sem volt,meg volt hogy még vetkőző sem,de megoldották,mindig az egyenkénti vizsgálatot és meg volt a kellő gyorsaság is.
52%-os!
A közös vizsgálat nem teljesen igaz,(van akinél talán,ha eleve jó a közösség,de ott sem nagyon szeretik ezt a módszert,azt jobban tolerálják,ha kicsit odébb,hátrább áll a másik és azért még sem lát mindent,de aki eleve szégyenlős az még szégyenlősebbé válhat,abban károkat is okozhat.Ez két oldalú és nagyon rossz is elsülhet.Meg vannak nagyon rossz közösségek is ahol ez biztos nem fog erősíteni,ha valakit kiközösítettek akkor ez még jobb alkalom lesz arra hogy szenyózanak vele és nem kell ehhez átlagtól eltérőnek lenni,még ami nem igaz,azt is képesek kitalálni) az ,hogy erősítené a közösségi szellemet.Van akiből komoly gátlásokat vált ki,maradandót.És még aki nem is beszél róla,van hogy azért ő is úgy érzi ez nem volt helyes,ez valahogy nem volt jó.De nem mindegy milyen vizsgálatról beszélünk az sem.
Én is idegeneknél inkább elviselem az ilyen fajta vizsgálati módot mint ismerősnél,mert nálunk mindent kibeszélnek,na ha nem is rossz szándékkal,de nem szeretném ha az egész társaság tudna a dolgaimról.A pozítív elismerés is kellemetelen tud lenni,mások előtt teszik akkor meg méginkább.A negatív meg méginkább.
Erre egy példa már 30 éves az egyik ismerősőm és a gyárba elszoktak menni páran zuhanyozni,(persze megint nem azok akik gúnyolodnak rajta,akik zuhanyoznának)van köztük egy 40 éves de szerencsétlen életű,mindenkivel barátságos,nem szégyenlős,de senkije nincs,szóval már 20-on évesen árva lett,van elég baja,annyi hogy szerény,de ha nyit valaki feléje vissza nyit,de ki is használják ezt.És azon röhögnek a fiatalabbak 25 év körüliek,azért már ők sem gyerekek,meg azzal szorakoznak,foglalkoznak hogy mekkora zacskója van.Zacsinak hívják még a vonaton is,beégették úgy hogy a vonaton hangosan fiatal lányok,nők előtt kezdték ezt csinálni,meg megjegyzéseket tenni a nemiszerve formájára.Nem gátlásos,csak szerencsétlen életű,de igen zavarba hozták,sokszor próbálkoznak azzal hogy megszégyenítsenek elesettebbeket.Szerintem ez sem normális magatartás,egyáltalán ha nem mennek el zuhanyozni mit nézegetik a többieket,mért mászkálnak be a zuhanyzóba?Lehet a saját gondjaikról terelik így el a figyelmet,vagy nem is tudom.Szóval éppen ezek sem egészséges lelkületű emberek.
De egy zuhanyzás más mint egy kitejedtem vizsgálat,ezt kellene végre megértened,de ha akarnád meg tudnád érteni,mert már annyian leírták,csak nem akarod.
nyuszi doki!
Ne hari de te tényleg buta vagy mint a föld! Erőszakos vagy és érzéketlen! Ugyanazt hajtogatod mindig. "nem normális akit zavar a mások előtti vizsgálat".
Az ilyen "beteg pszichéjű".
Tudod ehhez nem is kell pszichológusnak lenni.(én sem vagyok az).De én elfogadom mindenkinek a véleményét, függetlenül attól,hogy egyezik-e az enyémmel vagy nem.
Te viszont 100%-osan intoleráns vagy azzal aki NEM ért egyet veled és te csak azokat tekinted "normális" embernek akik azt mondják amit te.
JÓ! Tudod mit? Legyél te a "normális" és legyen mindenki más "beteg pszichéjű" aki nem ért veled egyet! ÁMEN!
Az írások alapján majd ki-ki eldönti, hogy szerinte ki is itt a "normális" és ki a "beteg pszichéjű".
Amennyiben te vagy a "normális", akkor én ÖRÖMMEL sorolom be magamat a "nem normálisok" közé!
Aki tegnap Nicholas-Thassos néven írt be,azzal én is teljesen egyetértek.
Üdv:Kriszti
Én is teljesen egyetértek Nicholas-Thassos és Kriszti írásaival.
A mi kedves Nyuszi dokinktól tényleg fölösleges bármit kérdezni. A fejébe építettek egy "ismétlő" gombot, amit nem lehet kikapcsolni. Ezért ismétli folyton ugyanazt. :DDD
hát kérdezzetek!
én a tudomány mai állása szerint megpróbálok válaszolni!
eddig viszont nem láttam értelmes véleményt, ez itt a nagy baj :((
azért a komplexus az tőlem függetlenül is komplexus ám ..... ez ugye felfogható??
íme Nicholas írásából egy gyönygszem:
"Az "antiszociális" szó jelentése: közösségromboló, közösségbomlasztó, agresszív, intoleráns,minden társadalmi normára fittyethányó, szociopata. "
És még én vagyok kulturálatlan.... no comment.
"ha eleve jó a közösség,de ott sem nagyon szeretik ezt a módszert,azt jobban tolerálják,ha kicsit odébb,hátrább áll a másik és azért még sem lát mindent,de aki eleve szégyenlős az még szégyenlősebbé válhat,abban károkat is okozhat.Ez két oldalú és nagyon rossz is elsülhet.Meg vannak nagyon rossz közösségek is ahol ez biztos nem fog erősíteni"
66%-os ezt hogy érted? milyen károkat okoz? nézd ha ettől még szégyenlősebbé válik, akkor azt mondom, váljon, ez kell az érett gondolkodású férfivá válásához. Sztem nem kell hozzá feltétlen jó közösség, egy rossz közösségben jobban megedződik. Értem én a példádat, hát látod fiúknál ennyire számít a nemi szerv mérete, formája, jellege, na de annak elfogadása is a személyiségfejlődés része, még egy rossz közösségben is. Megszokja, hogy X-nek 17 cm, Y-nak 16 cm, neki meg 15 cm. Ez csak serdülő korban "necces", aztán már 20 évesen nem olyan kardinális kérdés az ember életében. Na de serdülő korban kell átesni ezen a krízisen, ezzel megbírkózva már megerősödötten lép ki a felnőtt korba.
Úgyhogy jót tesz az, higgyétek el, ha egy kicsit helyre teszik az ember önérzetét serdülő korban, mert sokszor valóban nagyon "el tud szaladni" nem kívánatos irányba, aztán meg ott kötünk ki, amit páran írtak, hogy még egy neműek esetében is "paraván", sőt "válaszfal", sőt "külön helyiség", sőt "külön épület", "kicsit odébb", "kicsit hátrább", "egy lépés jobbra, egy balra", emberek, nevetséges. Megvizsgálja és kész, nem kell olyan cirkuszt csinálni belőle, az elvárható jobb helyeken, hogy lányokat és fiúkat külön, de ha együtt, akkor sincs semmi borzalom ebből, de azért, hogy a fiúkat is külön, na az már túlzás. Ennél egészségesebb, ha igenis megkűzd a komplexusokkal, magával, főleg férfiasságának elfogfadásával, és a serdülőkor végén már megbékélve megy neki a felbőtt életnek.
Sajnos a mi kultúránkban nem divat a férfivá avatási ceremónia, na aztán meg is lehet nézni, mennyi nyuszika kisfiú lesz évről évre. Ahol ez létezik, ott nincs mese, a település apraja-nagyja előtt férfivá avatják a serdülőt, és milyen érdekes, meg sem fordul a fejében, h szégyenlős legyen; ha akarja, ha nem, ott bizony férfi lesz. Ennyire kultura-függő. Nálunk ehelyett vannak a kínlódások, komplexusok :( Ugye milyen gáz? ......
De hogy miért tenné még szégyenlősebbé, amit te is írtál, na ezt nem értem, bevallom, továbbra sem. Tudod mit mondok? Ha egy ilyen vizsgálattól szégyenlősebb lesz, és lelki beletiprásnak véli, akkor inkább kűzdjön is meg a problémájával, mert sosem fogja elfogadni saját magát, és egy antiszociális roncs lesz életében, aki képtelen másokkal együtt élni, programokat szervezni.
EGY FONTOS DOLOG!!
Egy emberi test sosem lehet a szégyen része, márpedig itt sokan ezt akarják erőltetni !!!!!!
Ezzel zárom most mondandómat, azért ezen érdemes elgondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!