Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/1151 anonim ***** válasza:
78%

Barbi tök igazad van!

Szánalamasan viselkednek néha,illetve bárcsak néhát mondhatnék.Nálam a fiú unokatesómat alázta meg a doki,szóval ó csak 15 évesen kezdett el pelyhesedni és elve elég alacsony is volt a többiekhez képest,és megjegyezte hogy már ideje volt,meg hogy még mindig elég kicsi,na másképp mondta de ez volt a lényeg.Eleve tök ciki volt hogy még 3 osztálytárs ott volt bennt,utána meg cikizték is egy idejig.

2010. máj. 7. 11:04
 232/1151 anonim ***** válasza:
75%
Nem értem mit lát a doki ha bekukkant az ember lába közé,a szőr meglétén kívül mit állapít meg.Vagy már a nézésével vizsgál és gyógyít,telepatikusan.Haha
2010. máj. 7. 12:29
 233/1151 A kérdező kommentje:

Kedves 12:29-es beíró!

Már én is és mások is többször írták, hogy mi miatt. Amiatt, hogy elvégezzék a "nemi fejlődés" értékelése nevű vizsgálatot.

A mellet azért akarják megnézni, hogy ráírják az illető kartonjára, hogy a korához képest fejletlen, vagy átlagosan fejlett, vagy erősen fejlett melle van-e az illetőnek.

A lábuk között pedig nemcsak azt nézik, hogy szőrős-e a nemiszerve a lánynak, hanem , hogy a nemi szerve rendesen ki van-e fejlődve. Nagyajkak, kisajkak, csikló. Sőt! Egy másik topikban egy orvos nyilatkozott, az esetleges hüvelyi folyást is "figyeli".

Egy másik weboldalon egy ilyen témájú fórumban egy lány mesélte, hogy neki egy dokinő azt mondta azért vetetik le a bugyit mert bugyi nélkül lehet látni ha esetleg "vendégei" vannak. (mármint lapostetvek a fanszőrzetében)

2010. máj. 7. 12:40
 234/1151 anonim ***** válasza:
68%
Ez nagyon durva,ugyanis ehhez semmi köze nincs az iskolaorvosnak,és sok helyen ahogy hallottam másoktól szószerint nem ér hozzájuk a doki,csak benéz,szóval nem húzkodja szét az ajkaikat,így nem is lát semmit.Erről írt a többség,és én is erről hallottam.Sőt valahol le se húzzatja,csak bekukkant a fanszőrhöz,szóval egy csöppet kell lejebb tolni.Azért már ne legyen semmi köze az ember nunijához a suliorvosnak,ez nagyon durva.
2010. máj. 7. 18:13
 235/1151 anonim ***** válasza:
75%

Lilla!

Nemifejlődés ide vagy oda,ezt a részt én sem olvastam el részletesen,sőt sehogy sem,hogy őszinte legyek,de ezt nem hagynám az biztos,ez nagyon megalázó,nekem is a bemásolt kommenteknél és korábbi kérdéseknél úgy jött le,hogy csak benéz a bugyiba a doki,már ahol enéz és semmi mást nem csinál.De a sima benézést sem hagynám.Ezeket nem igazán részletezték.

Azért fiatal lányoknál ez milyen megalázó,általános iskolásoknál meg egyszerűen ijesztő,én 12-13 éves fejjel ha valaki különböző eszközökkel probált volna akaratom ellenére ott birizgálni,hát igenis megijedtem volna.

Az lesz a vége ,hogy a fitalok megutálják az alapvizsgálatokat is és még inkább nem fognak orvoshoz járni.Nekem ilyen negatív tapasztalatim lettek volna,tuti kerülném őket.

Tami

2010. máj. 7. 18:21
 236/1151 anonim ***** válasza:
65%

Hát elég fura ez az egész módszer,hisz ezek szerint osztályozák szinte az embert,hogy mekkora van nekik,eleve vannak kicsivel és naggyal rendelkező emberek és korán illetve későn érők is,szóval így meg még inkább felháborodok.Kinek mi köze ahoz hogy kinek mekkora van és milyen ütemben fejlődik,aki későn érő azt úgy sem lehet felgyorsítani fejlődésileg,mint a korán érőt sem lelassítani.Az meg hogy ki vannak e fejlődve a szeméremajkai,megint elég fura,hisz eleve ki kell hogy fejlődve legyen,baba korban vizsgálják,ahogy a fiúknál is hogy leszálltak e a heréi.Szóval ha gond lenne akkor az már csecsemő korban észre kell venni,ez nem olyan dolog mint a nemibaj.

De leginkább arra lehet fújni,aki kitalálta ezeket a vizsgálatokat és akik sértő módszerekkel,az emberek nem tiszteletben tartva vizsgálják a diákokat.Később mi lesz még méregetni is fogják az adott testrészeket és oda írogatják kicsi,közepes,nagy.Lehet hogy én túlzom már el egy kicsit,de tényleg ez majdnem így jön le legalább is nekem.

Tami

2010. máj. 8. 10:17
 237/1151 anonim ***** válasza:
74%
Legközelebb odáig fokanak fajulni,hogy majd lemérik vonalzóval hogy kinek milyen hosszúak a szeméremajkai,és mekkorka a csiklója,a fiúkról meg ne is beszéljünk.
2010. máj. 8. 17:54
 238/1151 anonim ***** válasza:
73%
Ja durva,ehhez aztán semmi köze nincs a dokinak.
2010. máj. 9. 09:10
 239/1151 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom,hogy milyen orvost küldenek a diákokhoz,gondolom gyerekorvost,v. általános orvost.De azzal magyarázkodni,hogy nem kell szégyenlősködni,mert sok testet láttak már hülyeség és mellébeszélés,úgyanis aki járt gyerek v. felnőtt orvosnál,ott senkit sem vetkőztettek meztelenre és főleg nem mások előtt és nem vizsgálgattak és osztályozgattak nemiszerveket fejlettség szerint sem,max. ha mefázott a gyerek megnézték a torkát és meghallgatták a mellkasát.Szóval ezek a vizsgálatok újak nekik is és nem hiszem a szakterületük miatt sem,hogy túl sok meztlen testet láttak volna.

Jártam már pár orvosnál és ezt még nem tapasztalatam,ilyenről az előtt még nem is hallottam.

Szóval akár tetszik nekik akár nem ez perverz nekem.A legtöbb tinédszer a saját szülője előtt sem vetkőzik le szívesen még alsóra sem,miből gondolták,hogy egy diáktárs és idegen ember,orvos jelenléte nem zavarná őket.

És milyen meztelen testről beszélnek a dokik már?-nem az volt a jellemző hogy egy csomó kamaszt meztelenül vizsgálgatnak,és asztalra fektettnek fel.Soha sehol nem tapasztaltam,hogy meztelenül kellett volna az asztalon feküdni és úgy vizsgálták volna az embereket,ha valakit műtenek,azt is letakarják és csak a műtendő testrészt tárják fel,teszik láthatóvá.

Azért már 16-17 éves gyerkek bőven rendelkeznek felnőtt testtel és szerintem senkinek sincs semmi köze ahhoz hogy ki hogy néz ki meztelenül,és milyen adottságai vannak,nekem ez sokkal inkább stirülésnek tűnik,mint vizsgálatnak.

A gyerek és felnőtt dokik általános vizsgálatokat szoktak végezni,szóval nekem senki se monjda,hogy ez normális lenne.Az én eddig ismert orvosaim sem láttak egy tucat tinik pucéron,sőt egyet sem,max.babákat.Kinek mi köze hozzá,hogy hogy néz ki az ember meztelenül.Mert hát ez sokkal inkább méricskélésnek tűnik nekem mint vizsgálatnak.

Szerintem ezt valami perverz ember találta ki,azért ez már nem tartozik a normális kategóriába,ehhez senkinek semmi köze.Megalázó,sértő!Én igen is eltudom képzelni,hogy nem csak testet lát az orvos,hisz ő is csak ember és a szépet és a csúnyát is mindenki észreveszi,főleg hogy korábban nem kellett az embernek a teljes testét megmutatnia.

Szerintem igenis az orvosi rendelőkben ki kellene rakni táblára,hogy ezek nem kötelezőek,sőt el kellene tőrőlni.

Normális esetben eleve a vizsgálni kivánt területet kell csak felfedni,ha tüdöt akarja hallgatni,polót felhúzni,levenni és ha végzett akkor visszavenni.És ha utána akar más megnézi,akkor azt a részt tenni szabaddá,nem az hogy vegyél le mindent!!!!!

Ezek sértik az ember méltóságát!!!

2010. máj. 10. 09:53
 240/1151 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem sincs semmi köze a dokiknak hogy az ember hogy néz ki meztelenül és a fejlődés melyik fokán áll.
2010. máj. 10. 11:20
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!