Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
 261/1151 anonim ***** válasza:
28%
Hát a pucér vizsgálatokat még megértem,de hogy valaki a magasság vizsgálattól is féljen,illetve ne akarja az már nem értem meg.
2010. máj. 18. 19:09
 262/1151 anonim ***** válasza:
69%

Én nem olvastam el a hozzászólásokat, csak a kérdést.

Részben, pont ilyen témát kerestem. Egyenlőre annyit szólnék hozzá, hogy nem egészséges az, ha valaki megteszi amit mások kérnek, ha ennyire ellentétes az akaratával.

Ez a kisebbik része. Szerintem ezeket nagyon kiemelt szemérem elleni, alapvetően tudatosan és akarva, szervezett pedofil bűntényként kell kezelni. Remélem mindenki előtt tiszta, hogy ez az is. Ilyen nincs, hogy egy felnőtt akarata ellenére vizsgálgatja egy kislány, kisfiu nemiszervét. Már a kérés is mindent elárul. Remélem nagyon sokat fogok tudni segíteni ebben.

És nagyon is figyelni kell ezeket. De az egész környezet beteg, ahol ez megtörténhet. Persze, ők nem fogják azt mondani, hogy de pedofilok, meg hozzájárultak ehhez.

Kiváncsi vagyok a hozzászólásokra.

2010. máj. 20. 15:31
 263/1151 anonim ***** válasza:
8%

Tagadd meg a vizsgálatot. KI NEM SZARJA LE! De aztán ne gyere, hogy jaj, doktor bácsi, vagy néni, vizsgáljon meg, mert itt vagy ott fáj....

Nem véletlenül van ez az egész kitalálva. A szűrővizsgálat a TI ÉRDEKETEK. Én, mint végzős orvostanhallgató, tudok a saját egészségemre vigyázni. De az átlagember nem vesz észre olyan apró, kezdeti elváltozásokat, ami egy későbbi súlyos kórfolyamat előrejelzője lehet. Szóval, aki hülye, haljon meg, nem kár érte.

2010. máj. 20. 15:39
 264/1151 anonim ***** válasza:
9%

"nagyon kiemelt szemérem elleni, alapvetően tudatosan és akarva, szervezett pedofil bűntényként kell kezelni"

15:31-es iszonyat sötét vagy, inkább ne szólj ebbe bele.

Mi van pl. azzal a kisfiúval, aki rejtett heréjű, nem veszik észre, mert az "pedofil cselekedet" és később hererákos lesz, vagy nem lehet gyereke?

Akkor mit mondanál zsenikém?

2010. máj. 20. 15:43
 265/1151 anonim ***** válasza:
13%

"A mellemet és lábam közötti testrészemet csakis az én privát nőgyógyászom vizsgálhatja meg, az iskolaorvosnak semmi köze hozzá. Én már túl vagyok a gimis korszakon de ha nálunk lett volna ilyen én holt ziher, hogy megtagadtam volna!

Több bemásolt hozzászólásban olvastam olyat is ahol az iskolaorvos nem csinált ugyan mellvizsgálatot (vagyis nem nyomkodta)de mégis kérte a melltartó levételét amiatt, hogy megjegyzést tudjon írni a "nemi fejlődés értékelése" rovatba. Na én nem vagyok tesztállat!

Tehát én emiatt sem vettem volna le a melltartómat! Miféle baromság ez, hogy vegyem le azért, hogy az orvos minősítse az én mellem "fejlettségi szintjét"??? Ez tényleg abszurd!

Kb úgy érezném magamat mint egy ló a lóvásáron. Annyi lenne a különbség, hogy a lovaknak a fogát nézik, nekem meg a mellemet és a szeméremajkaimat.

"

1. egy fiatal lánynak (pl 12-14 éves) általában nincs nőgyógyásza

2. fiatal korban is lehet mellrák, ill. hormonális elváltozások, melyek a nemi fejlődést (szőrzet, emlők mérete) erőteljesen befolyásolják

Olyanról ne alkoss véleményt, amibe nem látsz bele!

végzős orvostanhallgató

Ui: a kérdező ne hangolja a közvéleményt az egészségügy ellen. Mondjuk nekem mindegy, én úgyis itt fogom hagyni ezt az országot a sok idióta, türelmetlen, a CSAK A JOGAIKAT ISMERŐ betegeivel együtt...

2010. máj. 20. 15:52
 266/1151 Salx Narval ***** válasza:
82%
Ilyen orvosok külföldön sem kellenek, jobb lenne, ha nem olyan szakmát választanál, ahol emberekkel kell foglalkozni.Hogy mondhatja azt egy leendő orvos, hogy haljon meg aki hülye.Megnyugtatlak külföldön sokkal inkább ismerik a jogaikat a betegek és egy ilyen beszólásért másnap az utcán leszel, ha egy vezető orvos fülébe jut.
2010. máj. 20. 16:55
 267/1151 anonim ***** válasza:
79%

ma 15:39, ma 15:43, ma 15:52:

El kéne olvasni pár hozzá szólást, itt alapvetően nem a szűrő vizsgálatok ellen vannak, hanem, hogy MIÉRT KELL AZ ISKOLÁBAN AZ IGAZGATÓ, OSZTÁLYFŐNÖK, ÉS AZ OSZTÁLYTÁRSAK JELENLÉTÉBEN HÚZOGATNI EGY TIZENÉVES FIÚ FARKÁT ÉS FOGDOSNI A TOJÁSAIT. MIG MÁSOKÉHOZ HOZZÁ SE ÉRNEK. Miféle szelektált "szűrő vizsgálat" ez?! Itt nem 5 évesekről van sző, hanem 12-18 közöttiekről, miért kell az egész osztálynak az én farkam nézegetnie? Álljunk már meg egy szóra, ha ez nem megalázó, hogy a tanári kar, 70 éves orvos, alig 20 évesnél több védőnő, és vagy 15 másik gyerek előtt nézegetik egy pl 15 éves fiú "műszereit", akkor van valami defektje, vagy hazudik. És igen is az ő magánügye, az is, ha valami baj van vele. De, most komolyan hány tizenéves nemi beteg van? Azt amúgy sem így vizsgálják. Mondtam már korábban, itt arról van szó, hogy vén maradi kommunista maradvány bigott szexuálisan frusztrált olyan orvos/tanár/stb van, aki így éli ki, hogy neki más nincs szexuális élete és ilyen kis tinikkel "foglalkoznak". Vizsgálat címszó alatt. Ha valaki érzi, tudja, hogy baja van, az menjen csak el, a szükséges szakorvosi rendelésre, de iskolába nem kell végezni urológiai és nőgyógyászati vizsgálatokat 15 évesekkel. Már el mondtam a sztorimat, nem írom le még egyszer.

F30

2010. máj. 20. 20:11
 268/1151 anonim ***** válasza:
75%

Kedves orvostan hallgató!

Az nem vizsgálat hogy ránézel valaki mellére v. megkéred hogy húzza le az alsóneműjét és odakukkantas,mert ilyenről is hallhattunk már itt és beíród hogy fejlett v. alul fejlett,ez tényleg durva,ez tényleg nem az iskolaorvos feladata sőt ez senkié,mert ez nem vizsgálat,hanem osztályozás.

És különböző ütemben fejlődnek a gyerekek,nekem volt fiú unokatesóm,aki 15 évesen lett csak 164 cm és akkor kezdett el szőrősődni is,most milyen megalázó ha mások,osztálytársak előtt kell levetkőznőd és leosztályozzák,hogy kicsi v. nagy esetleg átlagos a szerszám,melled és közben még pár osztálytárs is ott van és lát pucéron állva.

Akár milyen dokihoz mész ott nem csinának ilyet,ott nem kell meztelenül ácsorogni,ha megvizsgált fölül azonnal öltözhetsz,nem úgy vizsgáljak a vérnyomásodat,sőt ha kíváncsi a lúdtalpra akkor megvárja hogy felöltöz és utána kér meg hogy nadrágban v. alsóneműben nézhesse meg a lábad tartását.Nem az van hogy vegyél le mindent és percekig állj így.

És egyáltalán mi az hogy meztelen vizsgálat?

Ha urológushoz v. nőgyőgyászhoz mész ott sem meztelenül vizsgálnak más páciensek előtt.És te magad választod meg az orvos személyég és te magad döntes a vizsgálatról is.

Az unokaöcsémnél is volt vizsgálat és maguknak kellett húzkodni a fitymát és markolászni a golyót,hál istennek legalább más osztálytárs nem volt bennt és nálunk nem egy szál boxerban kellett bemenni és végül pucéron állni 4-5 orvos előtt,de nem vette a dokinő észre hogy nagyon enyhe szűkölete volt,úgyanis nem vizsgálta meg,nem ért hozzá.

A srác szólt otthon és szakorvoshoz vitték aki azonnal észre vette,és normális vizsgálatot csinált,de nem volt más bennt,sőt a gyerek kérésére vizsgálatkor az ápolónő is fére vonult.Kis kenőccsel megoldotta a dolgot.

De ez esetben sem beszélhettünk vizsgálatról,csak nézésről,hisz nem ért hozzá,nem kérdezett semmit,csak mondta hogy mit csináljon.

És mért kell 4-5 orovos,ha csak egy vizsgál?

Most ők mit csinálnak ott nézegetnek v. mi?Mert sokan panaszkodtak,hogy csak jöttek-mentek be az ajtókon nem törödve azzal hogy ha nyiltják az ajtót a meztelenül álló diákot látja a többi.

Szerinted ez etikus?

És én is írtam,hogy ezek a vizsgálatok nem az iskola orvosra tartoznak és kellene a szülőket tájékoztatni a vizsgálatokról.Ilyen vizsgálatokat szakemberek végezzék el,ők észreveszik a dolgokat,de csak a diák és szülő beleegyezésével,saját akaratból.

És egyáltalán mi az hogy meztelenül vizsgálunk meg tömegesen embereket,diákokat?

Mi az hogy meztelen vizsgálat?

Mi az hogy nem vizsgálunk hanem osztályozunk hogy mekkora van neki?

Mi az hogy nem modnjuk el,hogy nem kötelezőek és kéréseik lehetnek a vizsgálattal kapcsolatban?

Kedves végzős orvostan hallgató!

Lehet téged nem zavarna,ha mások előtt vizsgálganának,de minden szeméremmel rendelkező embert igen.

Számomra is fontos a nőgyógyász személye,akárki nem jó nekem se,így ha gyerekem lesz ott sem lesz mindegy hogy ez ki,hogyan,mikor és a tudtommal teszi-e.

Itt nem a vizsgáltokról akarják a diákokat lebeszélni,de tudniuk kell hogy vannak jogaik,amikkel élhetnek.

Mért te mint orvos nem tartod etikátlannak,hogy 3-4 lányt behívnak félmeztelenül és az egyiküket felfektettik a többiek jelenlétében az ágyra,megvizsgálják a melleit,majd lehúzzák a bugyiját,és benéznek a lába közé,ő ott fekszik megalázottan tök pucéron és a többi csaj meg mindent lát?

Te is más illetéktelenek előtt viszgálod a betegeket v. ezt a módszert te is elítéled?

Nálad is tömegesen kell félmeztelenül várakozniuk a diákoknak vizsgálatra,v őket tiszteletben tartva,csak bennt nálad a vizsgálóban kell levetkőzniük és csak annyira amennyire az adott vizsgálat indokolja?

Tami

2010. máj. 20. 20:44
 269/1151 anonim ***** válasza:
65%

Orvostan hallgató!

Ja ezt nem sértésből írom,de tudod sokan mennek angliába,na ott botrány lenne belőle,ha tömegesen akarnák a szülők tudta nélkül meztelenül viszgálni a diákokat.Ezt más fejlett országban nem engedik.

És az a marha aki ezt így csinálja,tudtommal valójában az ilyen módszer bűntethető lenne.

2010. máj. 20. 20:50
 270/1151 anonim ***** válasza:
74%
Ha ilyeneket ír és nem érti mi az emberek próblémája akkor lehet nem is doki hallgató.Olvasd el a 11 oldal hosszú kommenjét,és a 24.oldalt és talán megérted.
2010. máj. 20. 21:31
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!