Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
 241/1151 anonim ***** válasza:
23%
Kész magömlés végigolvasni a bejegyzéseket. Különösen az "élménybeszámolókat". :P
2010. máj. 10. 21:24
 242/1151 anonim ***** válasza:
29%

A tegnapi 21:24-es beírónak.: szerinted ez ilyen vicces téma? Nem kéne ezt így elkomolytalankodni.

Vagy te egy iskolaorvos vagy? Perverz is vagy?

2010. máj. 11. 02:53
 243/1151 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem sem vicces ez a téma,igen is sértő amit csinálnak és ahogy a diákokkal és főleg az hogy igen is ki kellene függeszteni hogy nem kötelező vizsgálatok jogukban áll nem részt venni rajtuk.És az meg főképp nem vicces,hogy a szülők mit sem tudnak erről.Felnőttként felháborítónak tartom ezt az egész procedúrát.Tljes mértékben felháborodnék,ha új állásnál az üzemorvos akarna ilyen vizsgálatot nálam és gondoljunk bele az munka,és ott sincs ilyen,ha hivatásos katonának,rendőrnek stb mész,ott sem így zajlanak a műveletek,az alkalmassági vizsgálatok,egyesével elmész a vizsgálatokra ahol nincs bennt más és csak a saját szakterületébe tartozó vizsgálatot nézni meg,az az nőgyógyász lennt vizgál,ahogy az urológus is de nem meztelenül és önszántunkból mennek,hisz a hivatást ők választották,a sima orvos ilyen esetekben max vérnyomást,látást,hallást néz,nem lennt kukkucskál.

Ne vicceljük el,lehet hogy még nincs a beírók többésének gyereke,de ha lesz szerintem minden normális szülő azt szeretné,hogy a gyerekét ne alázzák meg,és tudni szeretné milyen oltásokat,vizsgálatokat csinálnak bele szólási joggal.Ha nekem rossz volt valami nem akarom hogy másnak is az legyen,főleg ha lehet ellene tenni.

Tami

2010. máj. 11. 07:45
 244/1151 anonim ***** válasza:
61%

Lilla,ha tudsz írd ide!

Az érdekelne,hogy úgye írtad,hogy 14 évnél fiatalabb személynél a szülő a vizsgálat elvégzését megtagadhatja,de kell papír róla,hogy azt az általa kiválasztott orvos elvégezte v. elvégzi.

Na minden esetben el kell végeztetni a vizsgálatot,nem elég a szülő megtagadása,főleg kislányok esetében olyan jellegűnél(altest)?Csak mert egy idősebb barátnőmnek van egy kiskorú(11éves) kislánya és ő nem szertné engedni,nem is biztos hogy lesz,de jobb tudni.Ő nem szeretné ennek kitenni a gyereket semmilyen orvosnál sem.Ennek milyen következményei lehetnek és van-e rá lehetőség?

Ha tudod ide írd.

Tami

2010. máj. 11. 10:47
 245/1151 A kérdező kommentje:

Szia Tami!

Igen a szülő nyilatkozhat arról, hogy nem járul hozzá, hogy az iskolaorvos megvizsgálja a gyermekét.

A nemiszervek vizsgálatáról NEM köteles papírt bemutatni a szülő.

A "papír bemutatás" másra vonatkozik. Az olyan esetben szükséges ha a szülő MINDEN vizsgálatot MEGTILT az iskolaorvosnak. EBBEN az esetben kell olyan papírt bemutatni, hogy a háziorvos (vagy más a szülő által választott orvos) igazolja, hogy a gyermeknek nincs fertőző betegsége, járhat közösségbe és a szükséges védőoltásokat megkapta.

Tehát a konkrét kérdésedre válaszolva ILYEN jellegű vizsgálatoknál (vagyis a nemiszervek stb) IGEN elég ha a szülő MEGTAGADJA a hozzájárulást az orvosi vizsgálat elvégzéséhez az iskolaorvosnak.

Üdv:Lilla

2010. máj. 11. 10:58
 246/1151 anonim ***** válasza:
77%
Köszi Lilla,köszönöm a válaszod,most tényleg nagyon hasznos volt számom,ill. számunkra
2010. máj. 11. 13:31
 247/1151 anonim ***** válasza:
75%
Az utolsó info elég hasznos volt.
2010. máj. 11. 14:44
 248/1151 anonim ***** válasza:
79%

Na barátnémnak és a kislánynak is elmondtam mi a helyzet a vizsgálatokkal kapcsolatban,szóval ki lettek okosítva,szóval ő érvényesíteni fogja jogait,ha esetleg olyan szituba kerülne élete során mint amiket itt olvashattunk.

Szóval a nevükben is köszi.

Tami

2010. máj. 12. 14:16
 249/1151 anonim ***** válasza:
77%
Én sem a nemiszervre vonatkozó,sem pedig a mellre vonatkozó vizsgálatokat nem tartom indokoltnak iskolásoknál.Erre meg vannak a szakrendelések,szakorvosok,én felháborodnék ha tudtom nélkül csinálnának ilyen vizsgálatokat.
2010. máj. 13. 13:34
 250/1151 anonim ***** válasza:
35%
Hát most voltam sima rutin vizsgálton,mint munkavállaló és elég fura volt,idáig soha nem kellett félmeztelenül ágyon fekve lennem és így még nem hallgatták meg a szívem,vagy álltam v. ülni szoktam ilyenkor.Szóval semmi kiakasztó nem volt benne,de elég érdekes volt.Ilyen fekve hallgatásosról még nem is hallottam.
2010. máj. 14. 17:28
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!