Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?
maszatka,
nem provokálni vagyok itt, hanem segíteni.
Ne haragudj érte
Medi
Szia Medi!
Nálad a segítség az a szavak elemzéséből áll? Minden egyes szót és mondatot kielemeztél, néhányat rendesen kiforgattál, amit Tamiék írtak!
Aztán meg a helyesírást elemezgetted, de nem helyesírási segítséget kértek az itt írók, arra van külön könyvjelzőcske oldalt!
Te se haragudj érte...
maszatka
Tami!
Hétfőn küldtem neked egy e-mailt! Megkaptad?
Köszi Lilla most néztem meg és megkaptam a leveled,nem lesz itt semmiféle letiltás,csak majd óvatosabban probálunk fogalmazni és nem egymásnak esni.Köszi,hogy írtál.
Szerintem is fölösleges itt egymás írását véleményét elemezgetni,mert tényleg mindent ki lehet forgatni,fére értelemezni.
De tényleg itt az lenne a lényeg,hogy ilyen visszaéléseket senki se tudjon csinálni!
És emlékszem bár nálunk lányoknál nem volt ilyen vizsgálat és a fiúk is meglettek kérdezve,mert ők voltak az elsők akiknél be lett vezetve az ilyen jellegű vizsgálat,de nem is írattak semmit alá a szülőkkel és semmiféle tájékoztatást nem kaptak,hogy valójában milyen vizsgálat van.
De elég érdekes hogy még a doktorok sem tudják,hogy míg egyik helyen normális,rutin vizsgálatok folynak addig a másiknál már túlzásokba estek.Szóval nagy problémák vannak
Nekem sincs a rutinnal bajom,amit én is többször írtam már,de maszatkának igaza van a többi nem a suliorvosra vonatkozik,meg elvileg a heréknek kicsi baba korba le kell szállnia már,a szőrősődést megint nem lehet ide keverni,mert eltérő ütemben fejlődnek a gyerekek,ahoz meg tényleg nem is kell lehúzni,mert alsón keresztül is látszik,meg ha csak egy kicsit húzza lejebb a bugyit az ember,akkor meg főképp látszik már.Szóval ezek a meztelen vizsgálatok nem tudom kinek a fejéből pattantak ki.
Nálunk általános főlsőben és középsuliban sem kellett pl a melltartot sem levenni,a szívet úgy is megtudja hallgatni,és tényleg gyorsan és normálisan egyesével zajlott minden,nem voltunk lassabbak mintha tuccatjával lettünk volna bennt,hisz akkor is csak egy embert tudott volna megvizsgálni egyszerre.Szóval ezek csak kifogások.
Én idáig akármilyen vizsgálaton voltam olyannal hogy pucérra kellett volna vetkőzni még nem találkoztam.
Na mindegy saját magukat bélyegzik meg az ilyen orvosok,csak szegény fiatalokat sajnálom,remélem most már tudják hogy tehetnek ellene és sokhoz eljutott ez az üzenet.
30F esete meg kiborított,ott muszály azt mondanom hogy beteg emberek vigyáztak,ha lehet ezt mondani a gyerekekre,szégyen.
Tami
Ja olvastam most az első oldal legutolsó válaszát,lehet hogy tényleg doki írta,hát akkor sem tartom korrektnek ezeket a vizsgálatokat,és nem tudom mire gondolt,mi sose álltunk melltartó nélkül az öltözőben egymás előtt,előbb átvettük a gatyót és ha már fenn volt,akkor a felsőt,szóval még fehérneműben sem álltunk egymás előtt,és volt olyan is aki a felsőjét sem vette át mások előtt,mert szegénynek striákkal volt tele a bőre,vagy csak önmagában szégyenlős volt.
A másik nekem a gerincemet is meg tudták nézni melltartóban,és idáig mindig csak azt a testrészemet kellett szabaddá tennem amit vizsgáltak éppen,ha megnézték a gerincem,akkor cicifixben álltam,de utána visszavehettem a felsőmet,és még lúdtalp vizsgálatnál sem kellett a gatyát levennem.Szóval ez úgy néz ki egyes orvosok szerint,hogy mindent kapjon le és majd visszaveszi a végén,fúra gondolkodás módjuk van,az tuti.Tami
nekünk általánosban egy nagyon kicsi szobában volt a vizsgálat és az összes lánynak egyszerre kellett bemennie.16-an voltunk, bugyira kellett vetkőznünk és sgymáshoz simultunk szinte.
én mindig is kövér lány voltam és nekem nagy megalázás volt ott állni szinte pucéran és h hangosan kiabálták a nevem.
középiskolába már 5-ösével mentünk be. mikor 9-es voltam csúnyán nézett rám az orvos és rámszólt h le ne merjek vetkőzni...szerintetek ez h esett? nekem csak fül és látásvizsgálatot megmegmérte a vérnyomásom, a többbieknek magasság testsúly szívhang fogvizsgálat meg ilyenek... és utána előttük leordította a fejem h fogyjak le, de undorító módon beszélt velem és lekezelt...10-be be se mentem a vizsgálatra 11-re meg lefogytam és én mentem be elsőnek,kérte h vetkőzzek le én meg mondtam neki h nem fogok hisz tavaly előtt se engedte..és még neki állt följebb! akkor nagyon csúnyán beszéltem vele megmondogattam a magamét és kimentem.ezért kaptam egy osztályfőnöki beírást de megérte..nem azzal vana legtöbbször gond h h vizsgál,hanem milyen módon.
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!