Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/1151 anonim ***** válasza:
79%

20:50-vagyok.

Még annyit, hogy nem volt kesztyű csere és a szüleinket nem tájékoztatták, hogy az intim testrészünket vizsgálják. Más vizsgálat a nemi szerven kívül nem volt ebben az esetben. Nekem azóta is rossz emlék.

F30

2010. máj. 3. 21:08
 192/1151 anonim ***** válasza:
78%
Hát ez érdekes. Mármint a 20:50-es!
2010. máj. 4. 04:09
 193/1151 anonim ***** válasza:
91%

Tudom, hogy sok durvaságot és visszaélést követnek el iskolaorvosok, de ilyet én még nem hallottam, hogy egy iskolaorvosi vizsgálaton ott üljön az osztályfőnök és az igazgató.

Ezt te most komolyan mondod? Vagy ez csak vicc?

Ha tényleg igaz lenne, az már a szónak minden értelmében büntetőjogi kategória lenne. Az osztályfőnök és az igazgató nem orvos, vagyis semmi joga nem lenne vagy lett volna ott tartózkódni ahol meztelenül vizsgálják a gyerekeket.

2010. máj. 4. 04:16
 194/1151 anonim ***** válasza:
70%

20.50!

Hát ez nagyon durva,eleve nem lenne joguk meztelenre vetköztetni senkit sem és más jelenlétében vizsgálni.Nem tudom én 27 éves vagyok,most leszek nem sokára 28 és nálunk a csajoknál semmi ilyen nem volt és más ismerősőméknél sem,csak mostani diákoknál hallottam előszőr erről.A másik meg hogy fiúknál volt nálunk is,illetve nálunk lett előszőr bevezetve,de aki nem akarta hogy megnézék,ahhoz nem értek hozzá,csak kérdezgették és egyenkénti vizsgálat volt,és ott bennt,nem a többiek előtt kellett levetkőznünk,sőt csajoknál csak poló felhzúzása volt,szóval semmi meztelenre vetkőztetés.

Az viszont tény hogy sose volt tájékoztatás hogy orvosi vizsgálat lesz és hogy milyen vizsgálatok is lesznek.Azért a te eseted rendkívül durva és nagyon megalázó.Mondjuk nálunk sem volt semmilyen tájékoztatás hogy a diák mit tehet ha sértő vizsgálat történne,vagy maga a módszer etikátlan lenne.Bele gondolok,ha olyan 11-10 éves koromban nálunk is kitaláltak volna ilyet,akkor még szerintem én sem mertem volna talán ellent mondani,utána meg egy életen át bennem lett volna ez a rossz élmény és ha dokihoz kellene mennem rossz szájízzel tenném azt.

Undorító,úgy bánnak az emberekkel mintha állatok lennének.Nem futószalagon jövő termékek vagyunk,ez annyira felháborít!

Meg tényleg nincs kesztyűcsere se,fúj előtte a másik muffját,vagy épp fütykösét tapizat,olyan fertőzést kaphat az ember,hogy csak na.

Azért már milyen megalázó teljesen meztelenül feküdni széttárt lábakkal a többi csaj előtt és még ott kukkol 3-4 egészségügyis személyzet is,mi köze másnak az ember testéhez,ehhez elég lenne maga a doki,nem kell még közönség is,meg fiúknál is,azért gondoljunk bele ott szétnyitogatják az ember nemiszervét,és hát eleve nem túl gusztusos maga a művelet se,és még megalázó is,azért ezt úgy tenni,hogy emberek tömkelege meg még mindent lát is.

Hát meg van a véleményem róluk.

De szerintem úgy értetted a vizsgálatnál az ofő és az igazgatót,hogy gondolom a vizsgálón kívül tartozkodtak,mert ha vizsgálat alatt bennt lettek volna és látják magát a műveletet akkor pedofilnak lehetne szószerint nevezni őket és bűntetés várhatna rájuk.

A suliból meg igazából emiatt hogy ha valaki nem vsz részt a vizsgálaton nem lehet elküldeni,csak tudják nagyon jól hogy a gyerekek,fiatalok ezzel nincsenek tisztában ezért élnek a fenyegetéssel,intőt kapsz,mehetsz másik suliba stb.!!!!!!!Ezek csak szavak.

Részvétem,a szüleiteknek később erről mondtatok azért valamit,mit szóltak hozzá?

Tami

2010. máj. 4. 13:22
 195/1151 anonim ***** válasza:
81%

20.50!

Olyanról meg nem is hallottam hogy csak nemiszerv vizsgálat van,ahoz mért kellene tök meztelenre vetkőzni?-ahoz elég lenne a gatyát letolni.

Az általános orvosi vizsgálatok után szokták csinálni,már ahol csinálják az intim vizsgálatot,olyan hogy csak azt néznék nincs.

És ha ezt látod akkor létszi ÍRD LE PONTOSAN,

1.Szóval szó szórós értelemben a vizsgálóban volt az ofő és az igazgató,szóval ők láttak benneteket meztelenül,látták magát a vizsgálatot?

2.Ők férfiak? és a 3.Lányoknál is bennt voltak?

Mert ha a válaszok igen ,akkor itt jogsértés történt és tuti,hogy pedok.

Tami

2010. máj. 4. 13:28
 196/1151 anonim ***** válasza:
89%
Fú,ez gáz,ezentúl már lehet tartani az igazgatóktól,osztályfőnőköktől és az orvosoktól is.Hát nem sokára már senkiben sem bízhat meg az ember,mert bárki akiről azt gondolná,hogy értünk és érdekeinkért vannak,megszégyeníhetnek,megalázhatnak.Elég szormorú.
2010. máj. 4. 15:00
 197/1151 anonim ***** válasza:
74%

Kedves "ma 04:16, ma 13:22, ma 13:28":

Természetesen úgy történt ahogy leírtam, eszembe sem jutna, fölöslegesen fárasztani bárkit is. Íme részletesen:

Általános iskola (Tudni kell, hogy országos viszonylatban az egyik legszigorúbb iskola, hogy jelenleg milyen azt csak sejteni tudom...) 11 évesek lehettünk ekkor, (később is volt ehhez hasonló) az iskola saját orvosi termében voltunk, egy direkt vizsgálatra használt orvosi szoba. Először a fiúk jöttek. Kb 15 fiú. Bent volt az orvos aki egy öreg kb 60 év körüli nő, a védőnő aki kb 25-30 éves lehetett, az osztfő és az igazgató. (40-50 évesek kb) Az orvos egy széken ült, a védőnő egy pillantást sem vetett egyik srác nemi szervére sem, látszott, hogy nem érdekli, csak a papírokat írta. Az osztfő és az igazgató egymás mellett állt, karba tett kézzel és végig csak derék irányban volt a tekintetük. Majd kiesett a szemük. Tök pucérra kellett vetkőzni, a hideg kövön mezítláb állni mire mindenki sorra kerül, névsor szerint! (Még itt is a demagógia) És nem volt ebben az esetben vérnyomás, vagy súly vagy egyéb vizsgálat, olyan is szokott lenni, de itt csak az intim részt nézték. Mint említettem akadt olyan srác akiére csak egy pillantást vetettek, míg egy másokét több percen át fogdosták: volt akinek le húzták a bőrt, de volt akinek csak egyszerűen megfogták, kinek a zacskóját is. 1-2 fiúnak a popóját is meg kellett mutatni, amit máig nem értek. (Csak sejtem...) Aztán amikor végeztek, a kis váróban vártunk, onnan nyílott ez az orvosinak nevezett szoba. És akkor a lányokat vizsgálták, látszott, hogy nekik még kellemetlenebb lehetett, mert pl volt egy nagyon vagány lány, aki inkább fiús volt, focizott is velünk, stb, és ő is olyan kis mimóza volt utána egész nap, és amikor kérdeztük, hogy nektek is megnézték-e ott, csak lehajtott fejjel hümmögtek. Pár nap múlva egyedül én kérdeztem rá újra, hogy nekik is megnézték-e és mondta, hogy igen. Annyi hozzátartozik még, hogy amikor mi fiúk vártunk a kis váró részben, akkor tanakodtunk, hogy milyen poén lenne benyitni (ugye fiúk... kb ez a kor amikor elkezdünk érdeklődni a lányok iránt...) és egyik srác a kulcslyukon kukucskált és annyi biztos, hogy az ágyon keresztbe feküdt az egyik lány és ugyan azon a széken a lába közt matatott az orvos, de konkrétumot nem lehetett látni. Az osztfő és az igazgató meg mondta, hogy őket nem érdekli a mi kis micsodánk. (De, akkor miért néztek nagy szemekkel csak derék irányba?) Nem ez volt az utolsó ilyen vetkőztetés. Az én véleményem az, hogy itt több dolog együttes tényezője miatt történhetett ez meg: egyérszt ez épp, hogy a "rendszerváltás" után volt, és ekkor semmilyen joga sem volt egy diáknak, csak mint bárkinek, és énis még a klasszikus nevelést kaptam: nem szabad felnőttnek visszaszólni és pont! Eszembe sem jutott, hogy ne vetkőzzek le, hisz kisebb dolgok miatt is kirúgással fenyegetőztek. Érdekes, amikor vizsgáltak minket senki se röhögött, mindneki arcán szégyen érzetet lehetett látni. Persze 1-2 nap múlva már nem foglalkoztunk vele, de én elég kora érett voltam, érzelmileg, ill belső értelemben is én azóta is rosszul vagyok, ha orvoshoz kell mennem, általában nem is megyek, csak, ha muszály. Elnézést, de az én müszerem csak én rám, és a partneremre tartozik, senki másra, ha baja lenne megnézetném. Egyik barátomnak elmeséltem ezt, aki egy másik iskolába járt, ő neki sose volt ilyen intim vizsgálat, se általánosba, se középiskolába. Nekünk volt. Azt ismondta a haverom, hogy mit játszom a fejem, ez mindenhol kötelező! (De ő épp akkor mondta, hogy nekik nem volt) És, hogy azt nézik, hogy le-e szált a heréd, nincs-e fityma szükületed. Ez badarság. Először is mint említettem, a saját alkatrészem rám és az aktuális partnerre tartozik, még az orvosra sem. És ekkor még senki nem élt nemi életet, ugyan mit számít, ha fityma szükülete lenne bárkinek is?! De, nem volt. Senkit se küldtek további vizsgálatra, mivel mindenki bent volt, hallottuk volna. Sese találtak egyik srácnál se semmit. Szerintem itt a megalázáson volt a lényeg, hogy ők megtehetik, minekünk meg kuss van és otthon senki se szólt a szüleinknek, én is csak mostanában kezdek erről beszélni, korábban nagyon szégyeltem. ismétlem, ha valakinek baja van ott lent, akkor nézesse meg, de ez iskola, miért kell ott urlológiai és nőgyógyászati vizsgálatot csináléni?! Arra is határozottam emlékszem, hogy nem cserélt kesztűt, lehet nem is volt rajta. Egyszerűen régimódi kommunista demagóg beidegződés, ami jelenleg 2010-ben is létezik, ahogy olvastam az egész topicot, más fiúknak és lányoknak is megnézték az intim testrészüket az osztálytársaik előtt. Ilyen most is előfordulhat. Egyértelmű, hogy nem jogos, és főleg nem kötelező, tenni kell ellenne, most van joguk a diákoknak. Éljenek vele. Az én esetem már régebben volt, 15-19 éve, így ez elavult, ha most történt volna, feljelentettem-, bepereltem volna az egész iskolát!

F30

2010. máj. 4. 15:59
 198/1151 anonim ***** válasza:
80%

Hát tuti hogy a tanárod és az igazgatód pedofil köcsög volt,figyelj a bátyám is 30 éves de semmi ilyen nem volt,lányoknál meg főleg nem,azt csak nem rég vezették be és fiúknál is korábban csak általánosban volt.Azért ez nagyon gáz és megalázó.Lehet az is volt a céljuk,jól megalázni.Több 28-35 éves rokonom van és csak kevés srácnál volt urológia és ott is ha engedte és egyenkénti,azért ez nagyon gáz.Nekünk hát istennek normális tanáraink voltak,nem is engedték volna és még a tesi tanárnak sem fordult meg a fejében hogy ha öltözünk akkor ránk nyisson,az meg főleg nem,hogy ha meztelenül vagyunk,ill lettünk volna ott keverjenek.

De tényleg nem rúghattak volna akkor sem ki,csak ez a fenyegetés egyik eszköze volt,anyám az rúgatot ki már tanárt,meg előszeretettel tépte a gyerekek haját,és fülét ok nélkül,főleg az elsősekét.Szerintem tudták hogy úgy sem mertek szólni otthon ezért is tették meg és teszik meg még mai is.Hidd el ha a szülők megtudták volna akkor biztos lett volna következménye.

A lényeg hogy meg kell akadályozni,hogy ezt megtehessék és örökle mély nyomot hagyjanak az emberben,utána meg csodálkoznak,hogy nem akarnak szűrő és egyéb általános vizsgálatokra menni az emberek.

2010. máj. 4. 16:20
 199/1151 anonim ***** válasza:
80%

A lányoknál is bennt voltak ezek a személyek(igazg.,és ofő,)mert mint kivettek pasikról van szó?

Mert akkor ott már nem lehet még véletlenül sem azt mondani,hogy ne lennének pedok.

2010. máj. 4. 16:24
 200/1151 anonim ***** válasza:
73%
Hát én bár abban a világban nem éltem,de vannak kora beli ismerőseim mint az írónak és semmi ilyen kirúgásról nem írtak,szóval nekik lazább volt a sulijuk,de tuti hogy a tanárom előtt nem vettem volna le,ha kicsapnak csapjanak,de hát a mai világban még kicsapni is nehéz a diákot.
2010. máj. 4. 16:37
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!