Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?
Medi!
Remélem nem te szórakozol megint,mert akkor nagyon sajnálak hogy nem tudod felfogni miről is szól ez a topik.Ne mindig az óvódáskorúakat emeled ki.
Egyébként simán lehet szégyenlős egy óvis gyerek is,nekem 6 évesen a bátyám már iskolás volt,elég fura lett volna ha fiúkat-lánoykat meztelenül viszgálgattak volna egymás előtt ennyi idősen,ja és én is ennyi idősen már szégyenlős voltam,akárki előtt nem vetkőztem volna le,de nem az a tipikus mai kisovis gyerek volt egyikünk sem,mint már sokszor írtam kulcsos gyerekek voltunk,5 évesen már egyedül jártam óviba,boltba is és a köröm vágástól kezdve mindent magam csináltam segítség nélkül.
Na mindegy egy kisgyerekben is van szégyenlérzet főleg számára ismeretlen ember és helyzet előtt.
Az utolsó íróval részben egyetértek,de sajnos a gyerekek nem tudják hogy egyenkénti vizsgálatot is kérhetnek és ezt ki is használják és sok szülő sem tud a vizsgálatokról.És van hogy ha a diák szólni is mer,akkor lehurogják,vagy intővel fenyegetőznek.
A másik amit sokat írtuk,hogy néha nincs is vizsgálat,csak a méreteiket írógatják be a diákoknak,na most ezt nem tudom hogy hogyan is minősítsem.Én sem vetkőznék azért le hogy a mell méretem írogassák be,vagy a nemiszervem alakiságát mert ez tényleg nem tartozik az iskolára,ahogy az egyéni fejlettség sem.
És ilyen jellegű vizsgálatoknál igen is a szülőket is tájékoztatni kellene és diákokat is egyaránt,megadni a választás jogát,engedi v. nem,mert ez mindenkinek saját döntése kellene hogy legyen.A másik meg ilyen vizsgálatnál diszkréció lenne a legfontosabb.
A legtöbb lány meg úgyis keres egy számára megfelelő nőgyőgyászt idővel akiben megbízik!!!
A másik ne mindig magamutogatos csajokat hozzunk fel,meg kikaposakat példaként!!!
Ja nekem is van olyan ismerősőm ill már csak volt,akiről mindenki a nagyszája miatt és mivel szerette kihangsúlyozni az adottságait kikaposnak néztek,de még 22 évesen is szűz volt,szóval a viselkedésből és külsőből nem lehet mindent megítálni.És volt jó pár barátja,de csók és simogatás ennyi volt,semmi több,nem egy ilyen csajt ismerek ma is.Szóval a látszat néha csal!!!
És tényleg ne írógassatok a nevünkbe és nyugodtan alá lehet írni.
Még annyit hogy mivel többnyire nők,lányok írnak ide be,gondolom mindenki járt nőgyőgyásznál,szóval mindenki tudja,hogy az hogy húzd le a bugyid és oda néz,az nem vizsgálat,attól még bámi bajod lehet.Szóval már csak ezért is felesleges a suliorvosnak ezt tenni.Azért meg főleg,hogy azt írogassa be hogy mennyire fejlett,16 évesen már bőven fejlett.Ahogy fiúknál is az hogy saját magadnak markolászd az nem vizsgálat,mert pár hasonló témában lehetett olvasni,hogy maguknak fogdosták.Ja és sok helyen azt mondták semmilyen kesztyű csere nem volt,még akkor sem ,ha esetleg a doki végre vizsgált saját kezüleg.Na ez aztán a higénia.
Tami
Na Medi!
Megnéztem,hogy ne pontoznám le,elvileg felnőtt nő vagy és ilyen baromságokon jár az eszed,ilyen hülyeségekre van időd.Ez nem poén,egyszerűen képtelen vagy elfogadni mások véleményét,nézetét.
Nem bántani akarlak,de komolyan te nagyon unatkozol.
Mennyi idős vagy?
"Kedves legutolsó nevét vállalni nem merő, de beszólni azért MERŐ hozzászóló!
Rákattintottam arra a linkre.....talán te nyitottad azt a topikot ott? Ha igen gratulálok....rendkívül nagyfokú intelligenciáról és empátiáról tettél tanubizonyságot!
Más nevében irogatni különösen dícséretes.....büszke lehetsz magadra....
Én megfogadtam, hogy többet nem reagálok semmi pihentagyú és/vagy provokálni akaró és ezen szórakozó beírónak....le vannak sajnálva részemről...."
1) Ez egy anonim fórum, bár ennek felfogásáig látom még mindig nem jutottál el.
2) Örülök, hogy alap nélkül vádaskodsz, de semmi közöm a topik létrehozásához, sem a fórumhoz. Az itt bedobott linkből értesültem róla, hogy egyáltalán létezik. Összevetve nevetséges volt a hatása, így nevettem egyet. Elnézést, ha túlérzékeny lelkecskédet ez bántotta. ;)
3) Akkor véletlenül se' beszélgess magaddal, mert megszeged az ígéreted! Az meg nem szép dolog.
( 4) Ami meg a stílusomat illeti, nos amilyen az adjonisten...)
[csakazértsemíromalá]
Medi vagyok, nem vagyok tini és NYILVÁN nem én készítettem az oldalt, olvasd már vissza, épp minősítettem, hogy látod, mire sarkallja ez az egész az embereket....
Ti teljesen függetlenek vagytok a valóságtól?
Nem hiszem el....
Szia Medi!
Tudjuk jól hogy mi a valóság.
De mivel aláírás nem volt és közvetlenül utána te írtál be,ebből arra lehetett következtettni,hogy te írtál,hisz te akadtál ki itt a 6 éves témán egyedül.És te ragoztad annyira ezt a témát.
Ha nem te voltál akkor elnézést.
De legyünk őszinték ezt a 6 éves témát egyedül te feszegetted.És a Lillára és rám való célozgatás is eléggé rád vallott.Szóval mégegyszer ha nem te voltál akkor bocs.Ha mégis te voltál akkor merd vállalni.
Aki meg ezt a gyerekes hülyeséget szerkesztettett,mert én is csak a gyerekes szót tudom rá mondani,hát elég dedós.Biztos sok ideje van hülyeségekre.
A valóságot meg ismerjük elég jól,az egész topik lényege,hogy ha méltatlannak tartanak és tegyük fel joggal egy vizsgálatot(erről olvalhattunk már párszor) ill annak menetét a gyerekek akkor tudják hogy módjukban van másképp számukra normális módon a vizsgálat elvégzését kérni,vagy mással,esetleg saját orvosukkal megcsináltatni.
Tami
Nem tudom, mennyire életszerű, hogy ha a ti tanácsotok alapján megtagadja a vizsgálatot valaki, akkor utána valóban megtörténjen egy tisztességes vizsgálat ahelyett egy másik orvosnál. Remélhetően ha sikerül sok embert felvilágosítani arról, hogy lehetősége van megtagadni a vizsgálatokat, akkor ugyanezeket az embereket sikerül majd arra is rávenni, hogy viszont másik orvosnál föltétlen végeztessék el ezeket a vizsgálatokat, mert amilyen a magyarországi morál (ebben a kérdésben és más kérdésekben is) én ezt sajnos itt és most nem nagyon látom biztosítottnak.
Én nem trollkodni járok ide és olyan módon röhögök emberek hülyeségein, ahogy csak nekem jólesik, az pedig, hogy ti mit hisztek, az a ti dolgotok-bajotok. Azt is elhiszitek, hogy gyerekek nem eltanult viselkedésként, hanem ösztönösen szégyellősek, ami egyértelműen hülyeség, ezek után nyugodtan győzködheted magad, hogy én csinálok "tinioldalt" (Anyám borogass) attól még nem lesz úgy.
Nem mellesleg én élőben vállalom minden szavamat, még a kicsit gúnyosabbakat is, de persze aki nem vállalja magát élőben, annak egyszerűbb beszólogatni a virtuális térbe, meg lepontozni, közben meg lapítani, mint a kutyasz*r a fűben. Én nem így élek, nem így gondolkodom. Ez különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!