Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen jogaik vannak A diákokn...

Milyen jogaik vannak A diákoknak az iskolaorvosi vizsgálatokon?

Figyelt kérdés
Többen kérték, hogy indítsak erről a témáról külön topikot és írjam le amit több hasonló témájú topikba beírtam.

2010. ápr. 24. 11:30
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯
 331/1151 anonim ***** válasza:
61%

Gabi ne csúsztass és trükközz.

Hány gyerek hal meg mellrákban, és hányat mentenek meg szűrővizsgálaton, akik nem mentek volna el maguktól?

Ráadásul vannak jogaik, a kényszert sehogy nem tudod megindokolni.

Te akarsz orvos lenni mond meg te, hány mellrákos 14-18 évest mentettek meg, ha ezt hoztad példának. Mindenkinek joga van belehalni valamibe.

Az a sok ezer rákos meg daganatos nem érv sehogy.

Én egyébként most nem tudnám sorolni a fiatalkori betegségeket, de a mellrák szerintem biztos nem érinti annyira őket, mint a pedofil orvosok.

Legalább is ez a rovat nem ezért indult érdekes módon, hogy kevés a vizsgálati lehetőség.

Szerintem te tipikus szűrőorvos akarsz lenni, mert magától senki nem menne be hozzád, és ezt nem tiszteled.

Az, ha nem a megfelelő képet alkottam rólad, az a te hibád. Azért van amit írtál. Nem olvastam az összes hozzászólásod. Amiket írtál végig ezekben, a hozzá állásod nem tűník megfelelőnek. Te azt hiszed, ez az egész normális. Az élet egy kis porszeme. Miközben az egészség és a szemérem a legfontosabb két dolog.

Orvos akarsz lenni, és nem túl sok közöd van az egyikhez.

Ráadásol épp ezen a területen. Szerintem az első normális beteg aki nálad megfordul, fel fog jelenteni. Ez az én véleményem. Fontold meg.

2010. jún. 11. 13:02
 332/1151 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem tűnt volna fel, a mellrákot a felnőttek körében hoztam példának. Nyilván gyerekekre nem olyan veszélyes, de bizony vannak olyan betegségek, amiket ki lehet szűrni gyerekeknél is.

Nem tűnt fel, hogy végig azt írtam, hogy szerintem sem normális, hogy mindenkit egyszerre vizsgálnak?

És hogy szerintem is sok a pedofil, akiket ki kellene szűrni, és elvenni a diplomájukat?

Miért nem vagy képes elolvasni amit írok?

Most kérlek mondd azt, hogy én is csak azért akarok orvos lenni, hogy gyerekek mellét meg punciját nézegessem, és egy pedofil köcs*g vagyok. Hát ez már mindennek a teteje ne is haragudj.

Milyen hozzáállásom nem tetszik?

Az, hogy szerintem külön kellene mindenkit vizsgálni?

Vagy az, hogy a szülőket előzetesen meg kellene kérdezni, hogy milyen vizsgálatok közül lehet "választani és mit engedélyez?

Vagy esetleg az, hogy fel kellene világosítani a diákokat arról, hogy melyik vizsgálat mire jó?

Netalántán az, hogy felelősségre kellene vonni a pedofil orvosokat?

Hát gratulálok. Akkor egy szar, pedofil orvos leszek. Még jó, hogy neked ehhez semmi közös, és nem rajtad múlik.

2010. jún. 11. 13:14
 333/1151 anonim ***** válasza:
84%

Az ironia sem segít a tényeken.

Szerintem elég egyértelműeket írtam.

Van közöm, mert én is ezen a bolygón élek, az országban.

És teszek róla, hogy ne legyenek ilyen orvosok.

Én rajtam csak az múlik, hogy ha pedofil vagy, nem leszel orvos. Baj? De remélem ezt nem veszed sértésnek.

Én nem hiszem, hogy belőlük lehet megfelelő orvos.Fölleg nem ezen a terüeten.

2010. jún. 11. 14:13
 334/1151 anonim ***** válasza:
2%

Indokold már meg, hogy miért nem leszek jó orvos. Tényleg kíváncsi vagyok. Mert eddig semmi értelmeset nem sikerült leírnod.

Még egyszer megkérdezem:

Azért leszek rossz orvos, mert szerintem fontos, hogy a diákokat külön vizsgálják?

Vagy azért leszek rossz orvos, mert szerintem ki kellene töltetni egy papírt a szülőkkel?

Vagy azért leszek rossz orvos, mert én felvilágosítanám a diákokat, hogy mit miért csinálok?

Ezért leszek én rossz orvos?

Akkor szerinted milyen egy JÓ orvos?

2010. jún. 11. 14:20
 335/1151 anonim ***** válasza:
81%

"Egyébként meg a 13-15 éves korosztály minden idősebb embert pedofilnak néz." Talán igazuk van.-Érosz

"Még mindig Gabi vagyok. Akkor sem az a megoldása ennek a helyzetnek, hogy tájékoztatjuk őket, hogy nem kötelező. Mert akkor senki se csináltatná meg a vizsgálatokat."

Ezt nem te írtad? A másik írtam, érzéketlen vagy mások szemérme iránt. Vagy egyenesen pedofil vagy, sokkal többen azok, mint hinnéd. És nem feltétlen érzékelik ezt gondnak. Vagy úgy, hogy azok. De ha nem vagy az, akkor is két ok, hogy ne lehessen diplomád. Ez, ha nem érthető neked, akkor se vagy alkalmas orvosnak.

Ezen felül képtelen vagy a pedofília érzékelésére, mintha tudathasadásod lenne. És egy területen képtelen vagy ennek feldolgozására. Egyszerűen képtelen vagy megérteni a jelenséget, vagy elfogadni, hogy vannak dolgok, amik mások számára nem elfogadottak (sexuális tevékenység). Egyszerűen nem fogod fel, vagy úgy teszel. Nem érted, pedig már Lilla is rengeteget írta neked, meg Tamarának. Nem olvastam el minden hozzászólást.

Ezt csinálod. Kérdezel. Válaszolok. És megkérdezed újra.

Remélem mostmár eléggé kifejtettem. Ha nem, beszéljük meg levelezéssel.

Van érintkezés, ami két idegen között nem elfogadott, fölleg felnőtt, gyerek esetében. Az mindegy, milyen "indokkal" történik.

Ez a rovat, pont az ilyen orvosok miatt jött létre valószínüleg.

Ez nagyon durva. Ez az egész, meg a hozzászólások amiket elolvastam. Nem értem az egésszet, ennyire sötét a társadalom, hogy ezeket meg lehet tenni? Most tanultam valami újat.

'Miért akartok élni a jogaitokkal?' ... 'ne hisztizzetek'

Ezek mik, milyen paraszt gondolatok ezek? Tudtam, hogy sok paraszt van, de ennyire.

Amúgy rendes vagy, hogy leírtad a véleményeket (Gabi), nagyon értékelem, de megértheted, hogy ennek véget kell vetni. És mire nekem lesznek gyerekeim, azt szeretném, hogy normálisan emberek között legyenek. Akik ismerik a szemérmességet.

"Egyébként meg a 13-15 éves korosztály minden idősebb embert pedofilnak néz." Talán igazuk van.

Ezekből az esetekből az látszik, hogy a szülőktől a tanárokig, ott legalább is mindenki az volt, részt vett benne egy szinten, az igazgató is. pl, mert ő vette fel az orvost, és nem járt utánna.

"Egyébként meg a 13-15 éves korosztály minden idősebb embert pedofilnak néz." Talán igazuk van.-Érosz

2010. jún. 11. 15:42
 336/1151 anonim ***** válasza:
2%

Veled én nem vagyok hajlandó levelezgetni. És tudom miért nem? Mert egyszerűen nem vagy normális.

Mi az, hogy "érzéketlen vagyok mások szemérme iránt"?:D

Ez mi? Nem tűnt fel, hogy már kb tizenötször leírtam, hogy szerintem fontos, hogy a diákokat EGYENKÉNT VIZSGÁLJÁK?

Ebből te azt szűrted le, hogy én leszarom mások szemérmességét? Akkor gratulálok, hihetetlen logikai képességeid vannak.

"Akkor sem az a megoldása ennek a helyzetnek, hogy tájékoztatjuk őket, hogy nem kötelező. Mert akkor senki se csináltatná meg a vizsgálatokat."

Ezt pedig úgy értettem, (de amúgy ezt is leírtam már kismilliószor, csak nem vagy képes felfogni), hogy ha már ennyire fontosnak tartjuk a felvilágosítást, akkor ne csak azt magyarázzuk a diákoknak, hogy mihez van joguk.

Hanem esetleg azt is, hogy miért fontosak a vizsgálatok, vagy épp ha esetleg nem szeretnék, hogy a suliorvos vizsgálja őket, akkor fontos, hogy elmenjenek egy szakorvoshoz.

"Ezen felül képtelen vagy a pedofília érzékelésére, mintha tudathasadásod lenne. És egy területen képtelen vagy ennek feldolgozására. Egyszerűen képtelen vagy megérteni a jelenséget, vagy elfogadni,"

Nem tűnt fel ezek szerint az sem, hogy leírtam, hogy fontos lenne a pedofil orvosok kiszűrése, és az, hogy az ilyen orvosok soha többet ne nyúljanak emberekhez.

De te ezek szerint ebből is azt szűrted le, hogy pedofil vagyok.

Hát ez vmi hihetetlen:D Komolyan...régóta olvasom ezt az oldalt, de ekkora barommal mint te, még nem találkoztam.

Nem szoktam ennyire trágár stílusban nyilatkozni, de amit te művelsz, az már mindennek a teteje.

2010. jún. 11. 16:32
 337/1151 anonim ***** válasza:
28%

Gabi!

A pedofiliát én most nem keverném ide,de a tény,hogy erkölcstlen dolog a tömeges vizsgálat,a szülők és gyerekek nem tájékoztatása és igenis el kell mondani nekik ez nem kötlező,hogyan is zajlik,mi célt szolgál,(bár nem értem magam se hogy mit szolgál az hogy be írják fejlett v. alul fejlett valaki,)talán a lelkivilágba való beletiprást és egy sima iskolaorvosnak semmi köze a gyerekek nemi fejlettségéhez,vannak itt azért olyan dolgok amik akkor sem a suli által választott dokira vonatkoznak,és nem hiszem hogy általános iskolás lányoknak a bugyijába kellene matatni,sőt oké vannak kivételek kikapos lányok,de szűz lányoknál általánosban még semmiféle nőgyógyász sem kell,ilyenkorban még a mensi néha kimaradása,rendszertelensége is az orvosok többsége által elfogadott,akkor meg nem kell fölöslegesen kitenni őket ilyen vizsgálatnak,hisz még a felnőttek sem szívesen mennek, és fölösleges,kényszer hatására még nagyobb trauma és megalázás érzetét kelti,akár csak a fiúknál is.

A másik megértem hogy kell ápolónő,de ha nincs ott ténylegesen semmi dolga,ne nézze őket a vizsgálat alatt,hanem rögzítse az adatokat és nem kell sem ápolóból,sem dokiból fölöslegesen több.

Igazából nálunk a sima orvosi rendelőn belül van vizsgáló,szóval csak a doki van bennt ,vetkőzés vizsgálat alatt,és csak annyira kell vetkőzni amennyire az adott testtáj vizsgálata igényli,szív meghallgatásánál nem kell egy száll alsóban feszíteni,elég ha felhúzza a polót.

Ezek egyszerű dolgok és nem lenne tőlük a vizsgálat menete hosszabb,csak a dokiknak könnyebb ezzel mentegetőzni,mint hogy kicsit várnának.

2010. jún. 11. 17:02
 338/1151 anonim ***** válasza:
28%

Utolsó: Kb ugyanezeket mondtam én is, nem értem a problémát.

Nem véletlenül mondtam, hogy szülővel kellene papírt íratni, hogy mit engedélyez és mit nem.

- ha a szülő (aki nyilván megbeszéli a gyerekével) úgy gondolja, hogy fontos megnézni a gyerek fejlődését, és nem szeretné emiatt nőgyógyászhoz elvinni, akkor írhatna egy papírt, hogy a suliorvos elvégezheti (persze nem úgy, hogy egyszerre öten vannak bent)

- ha meg úgy gondolja, hogy nem szükséges, vagy inkább vinné rendes nőgyógyászhoz a gyereket, akkor meg ráírná a papírra, hogy köszöni szépen nem él a lehetőséggel

2010. jún. 11. 17:11
 339/1151 anonim ***** válasza:
69%

Házi v. iskola orvos szerintem diákként is jogom van eldönteni,hogy mikor és kihez fogok majd elmenni urológushoz,ha én úgy látom,erre senki ne akarjon kényszeríteni,általában megszoktam havonta azért jobban nézni magam,hogy minden rendesena helyén van,szóval önvizsgálatot csinálok és kizárt hogy bármilyen sulidoki előtt letoljam a gatyám,főleg mások jelenlétében.Ehhez senkinek semmi köze és nem is fogom engedni,nem tudom kiagyalta ki ezeket a vizsgálatokat,azt kéne jól fejbe verni.Ne akarjon más dönteni az én életemről,ha úgy látom baj van,akkor úgy is elmegyek.Akkor úgyis minden normális ember elmegy,a csajok meg amúgy is tudtommal egy idő után járnak saját dokihoz,szóval nem értem minek ilyen torturát csinálni.

Zoli

2010. jún. 11. 17:31
 340/1151 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem meg tinédzser korú gyereknél a gyereknek is bele kellene hogy egyezen a péniszvizsgálatába,azért mert még diák vagyok ne hogy már ne lehessen beleszólásom v.másoknak.És senki ne nézegesse már azt hogy mekkora van,milyen fejlettségű,mi köze már hozzá,magánügy,ez a méregetés elég beteg dolog.

Zoli

2010. jún. 11. 18:07
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!