Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Le kötözhetik-e a betegeket a...

Le kötözhetik-e a betegeket a kórházakban?

Figyelt kérdés
Egy hónapja voltam kórházban! És igen kellemetlen élményem volt! Ugyanis le kötöztek / ágyhoz kötöztek a nővérek! Kérdésem meg tehetik-e? Nem vagyok gondosság alá helyezve! És 46 éves férfi vagyok! Az adott eset, nem a pszichiátrián történt, hanem a gasztroenterológiai osztályon történt! A kórház után amikor ki engedtek, aztán feljelentést tettem. Aminek ügye még folyamatban van! A kérdés adott! Le kötözhetik-e a beteget, és korlátozhatják-e a beteg szabad mozgását? És ha igen akkor milyen törvények alapján? Jól fontold meg a válaszodat, kérlek. Kórház nevet nem írnék, csak annyit, hogy az eset, egy budapesti "állami" köz kórházban történt.

2023. okt. 1. 10:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim ***** válasza:
68%
70-es: Persze, hogy az :D, aki itt azt írta, hogy a kérdező zavart, alaptalanul írja amit ír, vagy hazudik, és nem is igaz a kérdés, az vagy egészségügyi dolgozó, és kötözött már le nem egy embert, vagy 40-es incel akihez akkor ért hozzá először nő, mikor a nővérek lekötözték.
2023. okt. 9. 14:53
 72/85 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem semmilyen ügy nincs, csak kitalálta a kérdező.

De még kamunak is rossz volt. Gyenge, agresszív és nem tudott pontos vàlaszokat adni a kérdéseinkre.

2023. okt. 9. 15:31
 73/85 A kérdező kommentje:
69-es, 71-es és 72-es válaszíróknak köszönöm a biztatást. Ezek után nem írok többet az ügy fejleményeiről. Pedig ma is érdekes események voltak az ügyben. Szóval felháborító és undorító, ami itt folyik! Úgy hogy a rendőrségi ügy folytatódik tovább. De erről már nem kívánok be számolni. Még csak annyit hogy akár el hiszitek akár nem! NEM KAMUZTAM! Hanem megtörténteket írtam le. Úgy hogy akik kíváncsiak, azok privátba írjanak. És akik értelmesen válaszának azok választ is kapnak. A vitát pedig le zárom és nem fogok erre a kérdésre érdemben válaszolni.
2023. okt. 9. 15:41
 74/85 anonim ***** válasza:
80%
Ó dehogynem fogsz... Az egész kis meséd azért van, hogy figyelmet irányíts magadra. Aztán amikor nem ír senki neked üzenetet, 2 nap múlva itt fogod tolni az újabb fejleményeket.
2023. okt. 9. 16:13
 75/85 anonim ***** válasza:
58%
Kedves kérdező, ezek a trollok el se tudják képzelni, hogy milyen lehet így járni. Nem ismerik a részleteket, csak kötekedni járnak ide. Ha már a hatóságok is foglalkoznak vele, az aztjelenti, hogy van alapja a panszodnak. Akik szerint meg rendben van a dolog, azoknak el kellene olvasni, hogy az elmúlt években több olyan eset volt, ahol meghaltak a kikötözött betegek, nagy botrány is volt belőle. Természetesen pl. őrjöngő elmebetegek esetében lehet érthető és indokolt ez az intézkedsé, de több olyan bizonyított eset is volt, amikor jogszerűtlen volt ez a dolog.
2023. okt. 9. 17:09
 76/85 anonim ***** válasza:
86%

Eü. dolgozóként mondom, nem valószínű, hogy dokumentáció nélkül, indokolatlanul lekötözgetnének embereket. Mi is szoktunk beteget lekötözni. De alaptalanul senki nem csinál ilyet, épp ilyen feljelentések miatt, mert elővehetik érte és senki se akarja, hogy meghurcolják.

Na most tegyük fel, hogy valami beteg nővér lekötözött, mert csak.

Biztos nem a főorvos tette a főnővérrel, általában ezek inkább éjjel történnek, akkor ők ott sincsenek.

Nem őket fogják azonnal (!?) lecsukni, hanem mondjuk az akkor ott dolgozó nővért meg az ügyeletes orvost, nappal a kezelőorvost. De akkor se rögtön aznap rabosítanak, sokkal durvább, emberéletet követelő hanyagság után nem tesznek ilyet.

2023. okt. 9. 17:24
 77/85 anonim ***** válasza:
28%

Édesapámat is lekötözték, mert zavarta őket, hogy szenilis és kisétál a szobából, sétál a folyosón, nem talál vissza.

Semmilyen jegyzőkönyvről nem tudok, hogy készült volna a rendszeres lekötözésről és az sem érdekelte őket, hogy édesanyám és én tiltakoztunk a lekötözése ellen.

Kedves kérdező: Meggyőződésem, hogy azok akik felelősek a lekötözésed miatt, mindent tagadni fognak!

Te pedig egyedül voltál ezekkel szemben. Nem tudod tanúkkal bizonyítani.

Sajnos ez van.

Azt csinálnak az emberekkel a kórházakban, amit akarnak.

2023. okt. 16. 17:21
 78/85 anonim ***** válasza:
60%
Szia! Ha muszáj a beteg érdekében, akkor megtehetik!
2023. okt. 17. 08:35
 79/85 anonim ***** válasza:
54%

78-as: Sokszor pont az a nehéz helyzet, hogy indokolt-e. Ha valakit indokolatlanul kötöznek le, az valóban jogsértés.

Indokolt lehet pl. egy őrjöngő, közveszélyes elmebeteg lekötözése.

2023. okt. 17. 18:26
 80/85 anonim ***** válasza:
53%

77#

Tiltakoztatok ellene? Mégis mit vártatok, hogy majd egy nővér ül 24 órában az ágya mellett és fogja a kezét? Mert ha leesik a lépcsőn mert a nővér éppen más betegnél van, akkor a te apád miatt megy börtönbe...

Miért nem vittétek haza, ha ennyire nem tetszett a bánásmód? Ráértetek volna egész nap kísérgetni!

2023. okt. 17. 18:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!