Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Le kötözhetik-e a betegeket a...

Le kötözhetik-e a betegeket a kórházakban?

Figyelt kérdés
Egy hónapja voltam kórházban! És igen kellemetlen élményem volt! Ugyanis le kötöztek / ágyhoz kötöztek a nővérek! Kérdésem meg tehetik-e? Nem vagyok gondosság alá helyezve! És 46 éves férfi vagyok! Az adott eset, nem a pszichiátrián történt, hanem a gasztroenterológiai osztályon történt! A kórház után amikor ki engedtek, aztán feljelentést tettem. Aminek ügye még folyamatban van! A kérdés adott! Le kötözhetik-e a beteget, és korlátozhatják-e a beteg szabad mozgását? És ha igen akkor milyen törvények alapján? Jól fontold meg a válaszodat, kérlek. Kórház nevet nem írnék, csak annyit, hogy az eset, egy budapesti "állami" köz kórházban történt.

2023. okt. 1. 10:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:
96%
Hát, ha a kórházban is ennyi felkiáltójellel "kommunikáltál", akkor nem csoda, hogy lekötöztek.
2023. okt. 1. 19:43
 22/85 anonim ***** válasza:
100%
Mivel kezeltek, mit kaptál, milyen állapotban voltál? Valami oka csak volt, nem mondtak semmit?
2023. okt. 1. 19:47
 23/85 anonim ***** válasza:
90%
Ok nélkül nem kötöznek le senkit.
2023. okt. 1. 20:44
 24/85 anonim ***** válasza:
80%

Én pár hete feküdtem a kórházban... Fura is lett volna, ha odajön az ápoló és azt mondja:,, Elnézést Hölgyem, most lekötözöm!" xxD

Indokolatlanul nem kötöznek le, itt sem mered leírni a történetedet, csak azt ismételgeted, hogy lekötöztek. Kattos vagy.

2023. okt. 1. 22:00
 25/85 A kérdező kommentje:

22-es válaszírónak! Gasztroenterológián voltam! Az a belgyógyászathoz tartozik! Lényegében belgyógyászaton voltam azon belül is a Gasztroenterológiai részlegen. Nagyon magas vércukorszint (24 mmol/l), erős gerinc fájdalommal, amire Taramadol injekciót kaptam amit infúzióba nyomtak bele. Ezen kívül 2 egység transzfúzió is kaptam. Ezen kívül még a következő gyógyszereket kaptam: Tazocin, Klion, Milurit, Tramadol, Legalon, Furon, Kaldyum, Atorva, Trental, Ferrlecit, Salsol,

Actrapid, Zopigen. És ami még ki maradt a fel sorolásból napi 3 X 8 egység inzulin.

2023. okt. 2. 09:03
 26/85 zlaci1 válasza:
2%

Itt nyilvánvalóan joghézag van.

Nyilván a kórház arra fog hivatkozni, hogy hallucináltál vagy beképzelted az egészet.

Szvsz ilyen lekötözéses "eljárásnál" minimum értesíteni is kellene a kórháznak a beteg legközelebbi hozzátartozóját.

2023. okt. 2. 10:06
 27/85 anonim ***** válasza:
88%
Még mindig nem azt írtad le, hogyan viselkedtél (akár a betegséged miatti módosult tudatállapotban, bár ahogy nézem a válaszaid, veled amúgy is vannak problémák), hanem csak a gyógyszereid.
2023. okt. 2. 11:30
 28/85 anonim ***** válasza:
100%

Diagnózisok? Mégis valami kiindulópont.

Esetleg az ingadozó vércukor zavartságot okozhat, lehet beállításkor leesett a cukrod.

2023. okt. 2. 12:51
 29/85 anonim ***** válasza:
16%
Írd le nyugodtan azt is, hogy mégis mi miatt kötöttek le? Én is soroljam fel, hogy ma milyen gyógyszereket vettem be? A viselkedésed miatt kötöztek meg. Csak nem mered leírni sem.
2023. okt. 2. 12:53
 30/85 A kérdező kommentje:

28-as! Zárójelentéről ki másolva! Diagnózisok:

Ulcus cruris, Anaemia secundaria, Diabetes mellitus (2-es típusú) (24 mmol/l) magas vércukorszint, Hyperuricaemia. Alkalmazott gyógyszeres terápiák, más kezelések: Tazocin, Klion, Milurit, Tramadol, Legalon, Furon, Kaldyum, Atorva, Trental, Ferrlecit, Salsol, Actrapid, 2 egység transzfúzió, és a kórházban inzulint kaptam a cukor betegségre. Szóval akár ha a gyógyszerekre rá keresel akkor tudod mivel kezeltek.

29-es! Leírtam milyen betegségekkel kerültem kórházba, és azt is leírtam hogy milyen gyógyszereket kaptam! A kapott gyógyszerekről, és annak hatásaikról, és a mellékhatásukról pedig olvass utána! Goggle a barátod! De hogy segítsek, egyet csak külön neked ki emelnék! TRAMADOL! Ez egy opium származékú fájdalom csillapító! Amit nem én kértem! Hanem maguktól attak be injekció formátumban! A többi gyógyszernek meg már te is utána nézhetsz az interneten, hogy melyik gyógyszer mire van.

2023. okt. 2. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!