Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Le kötözhetik-e a betegeket a...

Le kötözhetik-e a betegeket a kórházakban?

Figyelt kérdés
Egy hónapja voltam kórházban! És igen kellemetlen élményem volt! Ugyanis le kötöztek / ágyhoz kötöztek a nővérek! Kérdésem meg tehetik-e? Nem vagyok gondosság alá helyezve! És 46 éves férfi vagyok! Az adott eset, nem a pszichiátrián történt, hanem a gasztroenterológiai osztályon történt! A kórház után amikor ki engedtek, aztán feljelentést tettem. Aminek ügye még folyamatban van! A kérdés adott! Le kötözhetik-e a beteget, és korlátozhatják-e a beteg szabad mozgását? És ha igen akkor milyen törvények alapján? Jól fontold meg a válaszodat, kérlek. Kórház nevet nem írnék, csak annyit, hogy az eset, egy budapesti "állami" köz kórházban történt.

2023. okt. 1. 10:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
100%
40: a "hipózás" az nem a hipó ívást jelent, hanem a Hypoglycemia állapot bevett magyar rövid elnevezése. Ez azt jelenti, hogy leesik a vércukor szint és ennek van olyan következménye, hogy eszméletvesztés, tudatzavar, agresszív viselkedés.
2023. okt. 4. 15:06
 42/85 anonim ***** válasza:
100%

Vért is kaptál, szóval vérszegény is vagy, attól is viselkedhet furán az ember, bár inkább csak fáradékony.

Esetleg emiatt gyenge voltál, de a cukoringadozás miatt mellé zavart is lettél, így jobbnak láttak rögzíteni, mielőtt elkóricálsz és bevered a fejed.

Kérd ki a teljes dokumentációt, abban benne van.

2023. okt. 4. 15:28
 43/85 anonim ***** válasza:
89%

Elsőnek az ügyvéd is a dokumentumokat kéri, addig senki se mond semmit.

Mielőbb kérd el a teljes kórlapod másolatát, mielőtt év végén iktatják, lefűzik és eltüntetik valami raktárban, mert onnan lehet, nem kerül elő egyhamar.

2023. okt. 4. 15:31
 44/85 anonim ***** válasza:
83%
Miért nem válaszoltál a 14 es kérdéseire?
2023. okt. 8. 09:01
 45/85 A kérdező kommentje:
14-es és 44-es válaszíró! "Indokolatlanul nem kötözünk le senkit." Ezek szerint te ápoló vagy, vagy nővér vagy egy kórházban! Épp ezért kérdem te mit tennél ha egy beteg téged kötözne meg? Te nem tiltakoznál ellene? És te hagynád magad? Nem tennél a beteg ellen feljelentést, ha a beteg téged erőszakkal meg kötözne, a belegyezésed nélkül? Mert ha igen. Akkor én mit volt beteg miért ne tennék / tehetnék feljelentést! Amit meg is tettem! Mert ez a szabadság jogok megsértése! És másnak a szabadság jogát nincs joga egy ápolónak sem el venni. Ráadásul erőszakkal a beteg bele egyezése nélkül! Mert lényegében erőszakkal a bele egyezésem nélkül kötöztek le!
2023. okt. 8. 13:22
 46/85 anonim ***** válasza:
88%
Nem akarod érteni a kérdést, hagyjuk is...
2023. okt. 8. 13:24
 47/85 anonim ***** válasza:
87%

Egy szót sem írtál továbbra sem arról, h milyen körülmények között történt a kikötözésed...

De gondolom ott is előadtad az arrogáns agyadat, verted magad, mint ahogy itt is...🤮

2023. okt. 8. 13:32
 48/85 A kérdező kommentje:
46 és 47 válaszírónak! Ne is csodálkozz, ha az ilyen hozzá szólásaidra nem érkezik válasz!
2023. okt. 8. 13:39
 49/85 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam az első válaszolók között is, nem, nem kötözhetnek le! Történt amúgy a kérdés kiírásának időpontjától számított 2 hétben valami eredmény a feljelentéssel kapcsolatban?
2023. okt. 8. 13:45
 50/85 anonim ***** válasza:
86%

Látod mennyire egyszerű vagy? Azt hiszed, h minden válasz egy embertől jön...😂

Na, őszintén! Mi történt?

Bementek a szobádba, te kedvesen mosolyogtál, próbáltál csacsogni, ezek meg csak lelakatoltak?

2023. okt. 8. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!