Le kötözhetik-e a betegeket a kórházakban?
Figyelt kérdés
Egy hónapja voltam kórházban! És igen kellemetlen élményem volt! Ugyanis le kötöztek / ágyhoz kötöztek a nővérek! Kérdésem meg tehetik-e? Nem vagyok gondosság alá helyezve! És 46 éves férfi vagyok! Az adott eset, nem a pszichiátrián történt, hanem a gasztroenterológiai osztályon történt! A kórház után amikor ki engedtek, aztán feljelentést tettem. Aminek ügye még folyamatban van! A kérdés adott! Le kötözhetik-e a beteget, és korlátozhatják-e a beteg szabad mozgását? És ha igen akkor milyen törvények alapján? Jól fontold meg a válaszodat, kérlek. Kórház nevet nem írnék, csak annyit, hogy az eset, egy budapesti "állami" köz kórházban történt.2023. okt. 1. 10:49
31/85 A kérdező kommentje:
28-as! Bocsi lemaradt: Anamia miatt összesen 2E választott vvt került transzfundálásra, szövődménymentesen.
2023. okt. 2. 14:13
32/85 anonim válasza:
A Tramadolnak nem lesz semmi köze a lekötözéshez, inkább az erős altató árulkodhat ilyen jellegű problémákról.
33/85 A kérdező kommentje:
32-esnek! Egyedül a zopigen ami altató. Az viszont gyenge altató, és azt a kórház előtt is kaptam már. És a Zopigenből is csak este 1 X 1 -et kell be vennem. Nem hiszem hogy a 7,5 MG-os Zopigen miatt kellett volna le kötözni. Amit amugy is csak este kell szednem. És a le kötözés pedig délelőtt volt. Nem este! Szóval ne keverd!
2023. okt. 2. 17:30
34/85 anonim válasza:
Neked komoly problémáid vannak, és ezek közé nem tartozik az, hogy lekötötték a kezed az ágyhoz.
35/85 A kérdező kommentje:
Érdemes lenne minden kedves válaszírónak elolvasni! - [link] - "könnyen lehet, hogy a beteg azért zavarodott, mert nincs, aki elmagyarázza neki, hogy mi történik vele, mire számíthat, de ahelyett, hogy csökkenteni próbálnák a kiszolgáltatottságát, lekötözik." - "a fizikai korlátozás sokszor kiváltható, ha elegendő szakképzett személyzet – azaz ápoló – áll rendelkezésre." -
2023. okt. 3. 11:42
36/85 hgwell válasza:
Ha behipózol vagyis kiájulsz tehát öntudatlan leszel igyekeznek kell helyzetének a szervezeted, hogy ne sokáig maradj abban az àllapotban és rövid idő alatt tehetsz olyat amire nem emlékszel majd de ez akár saját magad akár a másik életébe is kerülhet. Kockázatot jelentettél nem kicsit. Ki kellet deríteni vettél e be valamit előtte vagy diagnosztikája kimutat olyat amire gyógyszerek hirtelen vagy hosszabb távon nem jól reagálnak.pl.mellekhatasok. ebbőlegy orvos akkor is kamaszok ha nem akarod. Nem volt jó döntés a feljelentés. Ügyvéddel csak egy okozatot kellett volna íratni az eeszt kikérésére.pl.biztosítás.budapesten pedig nem ajánlatos kockáztatni egy kórházban főként, hogy alig van orvos. Ön pedig nagyon beteg ha ennyi gyógyszert szed. A kikötözés után azonban valóban értesíthették volna a hozzátartozót de ebben az esetben akkor sem kötelező mégis ajánlott épp ezekért a feljelentések végett.Súrgősségin ilyenre nem sok esélyt adnak...értesítési....kötelezettség....
37/85 anonim válasza:
De azt mondd már el, hogy hogyan zajlott le a kikötözésed? Csak csendben pihengettél az ágyban, aztán megjelentek és lekötöttek?
38/85 hgwell válasza:
Egyébként olyankor ha kikötöznek óriási felelősség hárul az orvosra hiszen műtét vagy hasonló nem mindegy mit írsz vagy írnak alá ők és hogyan döntenek. Egy diliházban ébredsz fel vagy fél lábbal mert sok gyógyszert szedtel és melldkhatas van de lehet 3 óra múlva a jó anyagcserédnek köszönhetően csak 2 szem gyógyszer kell. Tehát azonnal el kellett látni téged.
39/85 anonim válasza:
Az esti altató csak jelzi, hogy elalvási-átalvási problémád van, az alváshiány pedig szintén zavartsághoz vezethet. Egyébként ez nem a leggyengébb altató, ne szedd rendszeresen.
A többi dg alapján a hipózásra tudok még gondolni.
Idős, zavart betegeket kell inkább lekötözni, vagy pl. alkoholistákat.
40/85 A kérdező kommentje:
39-es! Nem iszok hipót! És alkoholt sem iszok. Mint írtam már írtam is 46 éves vagyok.
2023. okt. 4. 14:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!