Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Le kötözhetik-e a betegeket a...

Le kötözhetik-e a betegeket a kórházakban?

Figyelt kérdés
Egy hónapja voltam kórházban! És igen kellemetlen élményem volt! Ugyanis le kötöztek / ágyhoz kötöztek a nővérek! Kérdésem meg tehetik-e? Nem vagyok gondosság alá helyezve! És 46 éves férfi vagyok! Az adott eset, nem a pszichiátrián történt, hanem a gasztroenterológiai osztályon történt! A kórház után amikor ki engedtek, aztán feljelentést tettem. Aminek ügye még folyamatban van! A kérdés adott! Le kötözhetik-e a beteget, és korlátozhatják-e a beteg szabad mozgását? És ha igen akkor milyen törvények alapján? Jól fontold meg a válaszodat, kérlek. Kórház nevet nem írnék, csak annyit, hogy az eset, egy budapesti "állami" köz kórházban történt.

2023. okt. 1. 10:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/85 anonim ***** válasza:
100%

Hozzátenném, erről a hozzátartozók értesítve voltak, a korlátozó papír is ki volt töltve, és pár napon belül távozott.

Azt írtad, hogy a családtagjaidnak mondtak-e valamit?

2023. okt. 8. 21:57
 62/85 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem alaptalan a kérdező története:

[link]

2023. okt. 8. 22:27
 63/85 A kérdező kommentje:
61-es. A családtagok nem voltak értesítve. És mint ki derült nem volt dokumentálva!
2023. okt. 9. 10:38
 64/85 anonim ***** válasza:
90%

Sajnos ez így van, ha lenne ember, aki a zavart betegekre éjjel-nappal vigyáz, akkor nem kellene őket rögzíteni, elég lenne pl. az agresszív betegeket lekötözni.

Így viszont senki sem akarja kockáztatni, hogy éjszaka valaki gondol egyet és kiugrik az ablakon, vagy kitépkedi magából a katétert, amíg a nővér a folyosó másik végén dolgozik.

Viszont DOKUMENTÁLNI kell. Ha az nincs, hibáztak. A nővér is dönthet róla, de le kell írni.

2023. okt. 9. 10:52
 65/85 A kérdező kommentje:
A rendőrségi ügy folyamatban. Ma reggel 9-kor voltam a rendőségen. Lényegében szembesítés volt. Aztán bilincsbe vitték el a főnövért és a főorvost. Őrizetbe vették őket. És mint ki derült nem voltak meg a lekötözésről a dokumentációk. Legalábbis a szombaton tartott házkutatásban nam találtak ráutaló dokumentációt.
2023. okt. 9. 11:38
 66/85 anonim ***** válasza:
76%
aha... :D
2023. okt. 9. 12:10
 67/85 anonim ***** válasza:
88%

"Aztán bilincsbe vitték el a főnövért és a főorvost."

Nagyon hihető a sztorid 🤣

2023. okt. 9. 12:14
 68/85 anonim ***** válasza:
80%

Házkutatás. XD

Mert a főorvos viszi haza a kórlapot. XDDDDD

Komolyabb ügyeknél nem tartóztatnak le azonnal.

Ha ennyire zavar a dolog, kocogj már be a kórházba és kérd ki a teljes kórlapod másolatát, abban biztos van róla valami. Az orvosok és a nővérek is mindennap írnak pár sort, még ha állítólag a korlátozó papír nincs is meg.

Ezekkel nem találkoztál szembesítéskor?

Amúgy mit vallottak, miért kötöztek le? Ki akarták operálni a veséd és eladni a feketepiacon? Úgy érthető lenne az azonnali letartóztatás. :D

2023. okt. 9. 12:52
 69/85 anonim ***** válasza:
73%
Kiderült, hogy alaptalanul vádaskodik a kérdező, eltaknyolt a tárgyaláson is, ezért vetít és ír hazugságokat.
2023. okt. 9. 12:59
 70/85 anonim ***** válasza:
20%
69-es: Miért, te ismered az esetet, és a kérdezőt is? Nem tudom, te mit szólnál, ha a kórházban csak úgy lekötöznének és lehet, hogy még inni se kapnál rendesen? Nem tudunk elég információt a részletekről, nem kellene azonnal rosszindulattal azt feltételezni, hogy a kérdező a hibás. Vagy talán te is egy lekötözgető egészségügyis vagy?
2023. okt. 9. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!