Le kötözhetik-e a betegeket a kórházakban?
Figyelt kérdés
Egy hónapja voltam kórházban! És igen kellemetlen élményem volt! Ugyanis le kötöztek / ágyhoz kötöztek a nővérek! Kérdésem meg tehetik-e? Nem vagyok gondosság alá helyezve! És 46 éves férfi vagyok! Az adott eset, nem a pszichiátrián történt, hanem a gasztroenterológiai osztályon történt! A kórház után amikor ki engedtek, aztán feljelentést tettem. Aminek ügye még folyamatban van! A kérdés adott! Le kötözhetik-e a beteget, és korlátozhatják-e a beteg szabad mozgását? És ha igen akkor milyen törvények alapján? Jól fontold meg a válaszodat, kérlek. Kórház nevet nem írnék, csak annyit, hogy az eset, egy budapesti "állami" köz kórházban történt.2023. okt. 1. 10:49
51/85 A kérdező kommentje:
49-es! Csak arról van tudomásom, hogy az osztály vezető fő orvost, és az osztályon vezető főnővért gyanúsítottként hallgatták ki. Egyenlőre ennyit tudok. Illetve hogy holnap reggel 9-re megyek az ügyvédemmel a rendőrségere. Sértetti kihallgatásra újra beidéztek. Ennyi amit most tudok. Holnap majd okosabb leszek!
2023. okt. 8. 14:02
52/85 A kérdező kommentje:
50-es válaszíró! Ha csak mindenüvé anonim-ot ír. Abból nem derül ki, hogy két külön személy írta a választ vagy egy és ugyan az a válaszíró. Pont azért mert mindenüvé csak anonim-ot ír.
2023. okt. 8. 14:04
53/85 anonim válasza:
Rendben, sok sikert a holnapi ügy lezajlásához, majd írj ha megtudsz valamit! Illetve még az utolsó válaszodhoz annyit fűznék hozzá, hogy azért nincs feltüntetve mindenkinek a neve, hiszen ez egy anonim oldal ahogy te is írtad, és a legtöbben azt jelölik meg, hogy ne látszódjon nyilvánosan a nicknevük, csak azoknál tudod biztosan, hogy ki írta az üzenetet akinek ott van a felhasználóneve a válaszánál. Ettől függetlenül sok ember válaszolt a kérdésedre, ha nagyon szeretnéd tudni, hogy ki kicsoda, akkor következtethetsz helyesírásból, mondataszerkesztésből, stb.. Legyen szép napod!
54/85 anonim válasza:
Hagyjátok, balhézott a kórházban, csak nem akarja elmondani, hogy nem ő volt az áldozat. Megérdrmelte, látjátok, hogy itt is vannak bajok.
56/85 A kérdező kommentje:
55-ös válszíró! Nem véletlen hallgatták ki a rendőrök az osztályos főorvost és a főnővért is. Már eleve megalapozott gyanúval hallgatták ki őket. De valószínűleg holnap reggel 9 órakór / 9 után okosabb leszek. Remélem!
2023. okt. 8. 16:06
57/85 anonim válasza:
Nem véletlen hallgatták ki, mivel fel lettek jelentve, ezért kötelezettségük, hogy beidézzék és kihallgassák őket...
58/85 anonim válasza:
58: Az ügy súlyosságának megfelelő módon lesznek szankcionálva! Szerintem teljesen biztos, hogy szabadságvesztésre nem kell számítaniuk, de valami az ejnyne-bejnyén túl lesz!
59/85 A kérdező kommentje:
58-as! Nagyon az adott ügy nagyon az elején jár még!
2023. okt. 8. 17:25
60/85 anonim válasza:
Mindig kötelező elmenni, az, hogy kihallgatták őket, egyelőre nem jelent semmit.
Egyszer volt nálunk egy alvajáró férfi, pizsiben kilógott és meg se találták a kórház kertjében, már megjöttek a rendőrök, amikor visszatért. Nappal teljesen normális volt, na ezután éjjelre inkább lekötözték. Nincs elég nővér, hogy őrt álljon, a zártra nem lehet emiatt betenni, az osztályt, kórtermet meg nem lehet zárni.
Arra is gondolnék, hogy ő vagy, de őt asszem nem trafóztuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!