Mit szóltok hozzá, hogy hétfőtől nem kell maszk a kórházakban?
Nekem azt mondták egyébként egészségügyi szakemberek, hogy az FFP2-es maszk mellett is ugyanúgy elkapja az ember a fertőzéseket ha fogékony rá.
Aki nem az meg anélkül sem.
- Jónapot Ceci néni, de jó, hogy találkozunk itt a büfében, mert lehetetlen magához bejutni. A kórházakban mikor törlik el a maszkolást?
- Micsoda !? Hát még kötelező? Már 1 éve semmi értelme! Na, megeszem ezt a pogit aztán intézem. Miért nem szólt nekem erről senki?
Pár hónapja olvastam egy kutatást, hogy összességében a maszkhordás gyakorlatilag nem tett semmit hozzá a védekezéshez. És nem azért, mert rossz az anyaga vagy nem szabályosan viselték. Egyszerűen ilyen hosszú időtávban, heti legalább 120-150 órát nem viselve, a rengeteg érthető kivétellel (otthon, szabadtér, sport, kajálás stb) legfeljebb arra jó, hogy időben 20%-kal később kapja el valaki átlagosan. Tehát mondjuk nem 4 hét alatt, hanem 5...
Vagyis darabszámban mindenképp végigment a fertőzés azon az ember mennyiségen, ami a nyájimmunitáshoz kellett, maszk ide vagy oda. Csak magunkat szopattuk vele, plusz elhúztuk az egész felfordulás időtartamát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!