Miért vannak felháborodva az emberek azon, kötelező szűrővizsgálatokat akarnak bevezetni?
Amiket olvastam, egyik sem ördögtől való dolog.
Persze más kérdés, hogy lesz-e erre kapacitás állami ellátásban. Mert ez elég kétséges...
228: Félreérted a helyzetet. Semmiféle következménye nem lesz annak, ha nem megfelelők az értékeink. A hivatalos cél az állam részéről a népegészségügyi mutatók javítása, én élnék a gyanúperrel, hogy a 2026 jan 1-től külföldi szerverekre ki(el?)adandó, mesterséges intelligenciás elemzésnek alávetett magyar egészségügyi adatbázis javítása a cél.
Jogilag sajnos ez rendben van, Japánban, ami demokrácia, még szigorúbb a rendszer, ott kötelezi a munkáltatót az állam bizonyos létszám (80-100) fölött, hogy küldje állapotfelmérésre a dolgozóit.
Én csak abban látok problémát, hogy a vérvétel invazív a nemzetközi definíció szerint, Magyarországon pedig nem számít annak. Szerintem ez nonszensz.
A Fidesz kormány felháborító módon bánik a legérzékenyebb, legintimebb adatainkkal, névvel mindennel adja el a magyarok leleteit. Gyanítom az (egyik) okát itt kell keresni a nagy aggodalomnak az egészségünkért. A folyamatosan monitorozott egészségügyi adatok, pláne országos méretűek baromi sok pénzt érnek.
És semmiféle lehetőségünk nincs a mai jogi környezetben ezt tiltani. Felháborító, én nem akarom a bizalmas lelteimet, DNS mintámat semmiféle cégnek odaadni követésre, elemzésre.
Józan gondolkodásúnak tartom magam, nem foglalkozom konteókkal, lapos földekkel, stb. Jelen esetben viszont kezdek igazat adni azoknak, akik szerint az egész hátterében az egészségügyi adatok begyűjtése és kvázi eladása áll. Gyakorlatilag egyszerre jött ki a két törvény (suttyomban): a módosítás a szűrésekről és az eü. adatok átadásáról MI fejlesztőknek.
Világosan látszik, hogy felmérni akarnak, azaz minél több adatot begyűjteni. Gyógyításról, eü. reformokról szó sincs sehol. Csak szűrés, felmérés, kérdőív és tsai…
Mert vannak olyan szűrővizsgálatok, melyek beteggé tesznek. Velem pl megesett, hogy makk egészségesen elmentem egy ilyenre, és lebetegítettek, mert egy bazi drótos kefével kitéptek egy cafatot a nyálkahártyámból.
Szóval kössz, de elég lesz annak a sz. métnek, és családjának ez, aki ezt kitalálta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!