Szülőként kérhetem, hogy gyermekemet az iskolaorvos ne vizsgálja meg, hanem a kötelező szürövizsgálatokat a házi orvos végezze?
Szerintem valami indok is kell lehet hozzá.Bár még nem kértem ilyet.
De feltételezem,hogy kell mivel elvileg a háziorvosnak az lenne a dolga.
Mi lenne az indok?
Akár külön kérvényt is írj.
Megalázóan bánik a gyerekekkel. Nemcsak szerintem.
Az érdekelne, hogy van e törvény által biztosított jogom, hogy felmentést kérjek gyermekem számára az iskola orvosi vizsgálat alól, úgy hogy a házi orvosunk elvégzi a kötelező vizsgálatokat, beadja az oltást és erről természetesen igazolást viszünk az iskolába.
Hű, az illető szakmát tévesztett...
Elméletileg az iskola előre tájékoztat a különböző vizsgálatokról és oltásokról. Szerintem simán vissza lehet tájékoztatni, hogy köszönjük a lehetőséget, elintézzük a háziorvosnál.
Legalábbis úgy rémlik még gyerekkoromból, hogy volt olyan, hogy betegség miat nem tudtam részt venni ilyenen, és külön kellett elmennünk anyuval a körzetihez.
"volt hogy kis elsős fiúkat meztelenre vetkőztetve felsorakoztatta"
Egy jó gyermekorvos minden esetben meztelenre vetkőzteti a gyermeket. A felsorakozásra pedig szerintem időhiány miatt került sor. A többi, amit leírtál, viszont nagyon gáz. És igen lehet ebben az esetben is másik orvost választani. Szerintem az iskolai védőnő a felelős ez ügyben, vele konzultálj.
A helyesírási hibákért bocsánat, kissé indulatos voltam. Egyébként itt elég jól leírták ezt az egészet a jogokról is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__8127..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!