Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A koronavírus elleni oltást...

A koronavírus elleni oltást kéritek egészségügyi dolgozóként?

Figyelt kérdés

Most olvastam,hogy dec.27-től kezdik az eü-i dolgozók körében a vakcina beadását.

csak azért érdekel,ki hogy áll ehhez,mert én gyakorlatom alatt minden orvostól és ápolótól azt hallottam,biztos nem fogják kérni.

2020. dec. 25. 00:37
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
94%

34-es.

Egy egyszerű kérdés következik.

Meddig véd a vakcina?

Tudod rá a választ?

Szerintem nem, mert nem vizsgálták, mert nem volt rá idő. Sehol sincs infó erről, csak arról, hogy pl. a Pfizeré 94%-ban véd. Ez a gyakorlatban derül majd ki. Éppen emiatt ne hidd azt, hogy az oltást követően minden normalizálódik. Maradhat a maszkhordás, távolságtartás óvatosságból, mert nem tudni meddig védenek a vakcinák. Ezt mondta pl. Fauchi az Amerikai tisztifőorvos, de a WHO is ezt mondja. Azt se tudni még, hogy egy esetleges fertőzés esetén továbbadhatják-e tünetmentesen a vírust.

Mindezt azért, mert nem telt el elég idő.

Ezek után ne csodálkozz, ha sokan kivárnak az oltással.

2020. dec. 28. 12:20
 42/50 anonim ***** válasza:
0%

41: Valóban nem tudni, hogy meddig véd. De 3 hónapig biztosan. Ha tényleg csak ideiglenes védettséget ad, akkor innentől kezdve oltatni kell majd magunkat időnként.

Viszont az feltételezhető, hogy a védettség letelte után az oltottaknak csak enyhe lefolyású Covidja lesz. Reméljük, tényleg így lesz.

2020. dec. 28. 12:29
 43/50 anonim ***** válasza:
90%
#42 Na azért ennyire nem halálos az a rohadt nátha, hogy évente 8x (mert ugye kettő kell egy védettséghez) oltassam magam életem végéig
2020. dec. 28. 12:54
 44/50 anonim ***** válasza:
10%
ha mindig mindenki be lenne oltva, még ha nem is tart hosszú ideig a hatás, akkor is elkerülhető az eü rendszerek leterheltsége, ergo tud működni az egészségügy nem úgy mint most, mert most csak a coviddal vannak elfoglalva, alig vagy nincs normal ellátás. Ha a védőoltásokkal már legalább ezt elérjük, akkor már megéri beoltatni mindenkinek magát.
2020. dec. 28. 13:49
 45/50 anonim ***** válasza:
59%

Utolsó, nem is beszélve arról hogy az eü dolgozók is emberek és ők is megbetegednek. Én csak egy laktóz intolerancia tesztet szerettem volna csináltatni de két orvos és egy asszisztens is kidolt a covid miatt úgyhogy az a két szerencsétlen aki maradt csak a sürgős eseteket vállalta mert nem birtak volna többet nem beszélve arról mi lesz ha ők is kidolnek. Ez így nem állapot.

Az meg egy dolog hogy nem örök életre szól a vakcina. Egyébként egyik sem. Mármint a gyerek koriak se védenek ám örökké. De ha ez ellen a szar ellen nem hisztiznenek az emberek hanem mindenki beoltatna magát amint lehet akkor sokkal jobbak lennének az eselyeink hogy eltunjon. Ha egy időben elég ember védett.

2020. dec. 28. 15:34
 46/50 anonim ***** válasza:
80%
Az egészségügy első sorban a kormány miatt hanyatlik a covid mar csak pont az i-re....
2020. dec. 28. 18:01
 47/50 anonim ***** válasza:
46: Tehát nemcsak a magyar kormány szarik az egészségügyre, hanem más kormányok is a saját országukéra? Még a fejlett nyugaton is?
2020. dec. 28. 18:04
 48/50 anonim ***** válasza:
63%
Az tény hogy vastagon benne van a kormány abban hogy ilyen az eü. De ez most külföldön is nagy probléma. Az amerikai eüt is megterhelte ez a járvány pedig ott kemény pénzeket fizetnek a biztosítók a kórházaknak.
2020. dec. 28. 19:09
 49/50 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Mindenki döntse el, akár eü dolgozó, akár nem. A vakcina beadása önkéntes, legalábbis egyelőre, tehát mindenkinek van joga vagy így, vagy úgy dönteni, senkinek semmi köze hozzá.
2021. jan. 4. 14:11
 50/50 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondtam a főnöknek is hogy felajánlom az édeaanyjának inkább de nekem nem kell.
2021. febr. 4. 16:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!