Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Egészségügyi dolgozókat...

Egészségügyi dolgozókat rendszeresen szűrik koronavírusra?

Figyelt kérdés

2020. máj. 30. 17:37
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem.Ezért is van ennyi megbetegedett.
2020. máj. 30. 17:45
 2/8 anonim ***** válasza:
57%
nem. nincs rá pénz, idő, kapacitás.
2020. máj. 30. 18:04
 3/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
96%
Alapvetően nem. Nálunk erre van lehetőség, de nem kötelező mindenkinek, most csak annak, aki fertőzött betegekkel volt folyamatos kapcsolatban, de a diagnosztika pl. ebből kiesik. Sajnos ez nem idő, pénz és kapacitás kérdése, hanem az a kérdés, hogy ha egy diagnosztikai részlegen pl. valaki pozitív, akkor az egész helyiséget fertőtleníteni kell, a többi dolgozót is tesztelni és karanténba küldeni, akkor ki fog ott dolgozni és a betegek hogy lesznek ellátva?
2020. máj. 30. 19:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek egyet az előttem szólóval. Nagyon rossz megközelítés azért nem teszteli egy eü dolgozót, hogy ha pozitív lesz, akkor ki látja el a betegeket. Az eü dolgozók szupervektorok. Ha fertőzöttek, nagyon fontos, hogy ki legyenek emelve, ne dolgozzanak, mert 50-60 embert is meg tudnak fertőzni. Így terjedt a vírus Olaszországban. Ettől függetlenül a panaszmentes eü dolgozót nem teszteli senki kötelezően. Ha akar, valószínű talál módot arra, hogy teszteljék.
2020. máj. 31. 07:55
 5/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
#4: Igen, egyébként igazad van, nem erre akartam ezt kihegyezni, én csak ennek a veszélyét írtam le, de jogos az a felvetés, hogy ne fertőzzenek tovább másokat, hiszen sok emberrel kerülnek kontaktusba.
2020. máj. 31. 10:06
 6/8 kriszpo ***** válasza:
65%

Nem szűrnek. Nincs is értelme, ahogy a laikusok szűrésének sincs, mert a mintavétel utáni 1 percben is megbetegedhetsz. A szűrésnek akkor van értelme, ha a páciens tartós kórházi bennfekvésre szorul valamilyen okból.

És akkor itt még nem beszéltünk a tüneteket produkáló és nem produkáló fertőzöttekről, a fertőzésen átesettekről, a fertőzött de még nyilvántartásban nem szereplőkről, stb...

2020. jún. 4. 13:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, minket mostmár hetente szűknek, de ez hely függő.
2020. nov. 7. 11:36
 8/8 anonim ***** válasza:

nem .

eü-is tanuló vagyok . szeptemberben mondták,hogy szakmai gyakorlat miatt kötelező egy teszt,mindenkinek negatív. Novemberig semmi gyakorlat,novemberben online oktatás az iskolában ,hú de rossz, #maradjotthon , maszkot nem igazan tudtak biztosítani,2 hetente kaptunk egyet így inkább vettünk magunknak, tesztet beígérték úgy ősz elején, na ,azóta se volt belőle semmi. Ápolók között van covidos ,orvosok között is,minket küldenek az ilyen beteghez lehúzni az ágyneműt, stb,ugyanabba a ,,védőfelszerelésben",amiben utána a nem fertőzött gyerekhez megyek vissza...

2020. dec. 25. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!