Miért jó a cigi? Miért szívja mindenki? olyan irritáló .
mikor megyek suliba azt látom hogy csomóan ülnek.. beszélgetnek és cigiznek.. mivel a suliba tilos.. fegyelmi jár 1-re is csak utána tudnak szívni, de mikor megyek el akkor is.. kint a téren is mindenki cigizik.. nagyon sok haverom és oszt társam is "rászokott" de csak divat cigis mind..
de nem értem.. miért jó?! olyan rohadt büdös.. egészségtelen.. sokba kerül.. ráadásul még hülyén is mutat egy szép csaj szájában...
15/f

A cigi egy olyan szenvedély, mint a kávé, az alkohol, csokoládé stb. A megnyugtató érzés két dolog miatt van. Egyrészről a fizikai függőség miatt, ugyanis a dohányos szervezet telítődve van nikotinnal, ha ez ürülni kezd, akkor a dohányos megkívánja a cigit, ezért ha rágyújt, az megnyugtatja. A másik része a pszichológia, vagyis ez egy pótcselekvés. "Kiakapcsolja" az agyadat, ellazulsz.
Ha valaki vízipipázott már az tudja, hogy mennyire megnyugtató egy-két órát pöfékelni, közben beszélgetni. A cigi ugyan sokkal rövidebb ideig tart, de egy kávé mellé nagyon jó.
A 14-15 évesek meg főleg kíváncsiságból csinálják, meg ezzel felnőttesebbek lehetnek, de én is lebeszélnék róla mindenkit.
Manapság már szinte sehol nem lehet cigizni, buliban, kocsmában sem, úgyhogy aki eddig nem szokott rá, az inkább előzze meg a bajt azzal, hogy ki sem próbálja.
Szerintem, ha olyan helyen gyújtok rá ahol nem zavar senkit, akkor semmi probléma. Az meg, hogy egészségtelen csak rám tartozik nem?
Aki viszont a nem dohányzó arcába fújja a füstöt az egy paraszt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!