Miért hiszi mindenki azt, hogy a vízipipa egézsséges?
3 éve vízipipázom, heti 1-2x, most voltam mellkasröntgenen+vérvételen kíváncsiságból, azt mondta a doki, hogy nagyon szép a tüdőm, egészséges. Olvasd el vagy nézd meg Dr. Zacher Gábor (gondolom rémlik, híres toxikológus, a tévébe mindig őt kérdezik ha valami van) nyilatkozatát miszerint a vízipipázás a dohányzás "legegészségesebb" formája. Már ha lehet egészségről beszélni a dohányzásnál. Egy szó mint száz, senki nem állította, hogy egészséges, csupán "egészségesebb" a cigarettánál meg a szivarnál. Ecseteljem miért?
1. a vízipipa füstje hideg >>> szájrák kizárva
2. nem tartalmaz kátrányt, ami meg mégis keletkezne (megég a dohány, stb.), azt a víz tényleg kiszűri, mivel a kátrány szilárd részecske
3. a nikotint valóban nem szűri meg, mert az vízben oldódó vegyület, de mivel a vízipipadohányt többször átmossák gyártás előtt ezért minimálisat veszít a nikotin tartalmából (nem sokat)
4. nem szívod minden nap
A hülye is látja hogy ez nem egészséges, ugyanúgy megdöglesz tőle ha naponta elszívsz 2-3 tömést, ugyanúgy tüdőrákot kapsz, viszont hangsúlyozom ismét, EGÉSZSÉGESEBB mint a cigaretta és a szivar. Ennyit a sutaságról.
Ez csak a nyomorult pózer divatpipások kifogása...
Én szeretek pipázni, de számolok azzal h nem egészséges. Szeretem és kész.
Én elég sokat cigizek, de ha tehetem, inkább tömök egy pipát, azt elpöfélgetem itthon, és akkor egy szál cigit sem kívánok egész nap. Ráadásul az illata is sokkal jobb:)
Egészségesnek max azért egészséges, mert egy békésen elszívott pipa jó stresszoldó, megnyugtatja az embert. Kicsit leállsz pihenni.
21/F
Senki nem mondja azt, hogy egészséges. Maximum kevésbé kártékony, mint a dohányzás más formái.
Személy szerint, hetente- kéthetente szívok egy pipát többedmagammal. Nem gondolom, hogy ettől egészségesebb leszek, nyilván vannak káros hatásai. De valószínűleg az sem használ a tüdőmnek, hogy Budapest belvárosában járok- kelek nap, mint nap.
Én azért hiszem el mert az ország leghíresebb toxikológusa azt mondta hogy nem káros a vizipipa!!
Dr.Zacher Gábor mondta!!
9es én nem tudom te hol hallottad hogy et mondta zacher gábor.. :D *** Tény: A vizipipa kevésbé káros mint a cigaretta. Így is sok nikotin kerül a szervezetedbe, valamint! baromi sok szén-monoxid... Ami mint azt tudjuk nem túl egészséges :D. Mindenesetre még így is kevésbé káros a ciginél, viszont a 13-16 évesek fejlődő tüdejét és szervezetét egyikkel sem kell feltétlenül tönkretenni... (budapest levegője mellett főleg) Ennyi...
16F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!