Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért jó ha dohányzol?

Miért jó ha dohányzol?

Figyelt kérdés
Sokan kérdezték már tőlem is hogy miért dohányzom és nem tudtam rá normális választ adni.
2009. aug. 15. 14:08
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

aki nem dohányzik, az nemnézi meg ezt a topicot, mert nemtudna rá válaszolni.

aki meg dohányzik, azt nemfogja érdekelni h te leírod a cigaretta élettani hatásait, mert általában tisztában vannak vele.

jó, akkor írj az összes dohányzós topicba h mennyire káros, de ne lepődj meg, ha páran begorombulnak...

a swiftesre visszatérbe...teis tisztában lennél vele, h a swift nem a legjobb autó, de te azt szereted, neked az tetszik, és te olyan autót akarsz. és nemérdekel h az opelesnek, mért az ő opelje a legjobb...

na de várjál, most eszembe jutott vmi...amit írtál h ha szakember írná, akkor te tanácsot kérnél tőle...akkor énmost tőled kérek tanácsot.

lenne arra ötléeted h hogyan csökkentsem a napi cigi mennyiségemet kb 5 szállal?

2009. aug. 15. 21:52
 32/40 anonim ***** válasza:

és írtad h nemmennél oda a dohányos csoporthoz prevenciózni...pedig most ugyanezt csinálod....itt dohányosok "beszélgettek" volna mivel a kérdező dohányosoknak szóló kérdést tett fel. de te mégis jöttél, és elmondtad a prevenciód....ugyanaz.

a swiftes kérdést akkormeg inkább úgy teszem fel, h már VAn egy swifted és mennél egy fórumra h swiftesekkel "dumálgass" és erre jönnek az opelesek bmwsek, és jól lehurrognak, h szar a kocsid. ugye h idegesítő.

2009. aug. 15. 22:09
 33/40 anonim ***** válasza:

Természetesen nem fogok az összes dohányzós topicba írni, nem is szoktam, de ha van egy kérdés, ami megragad, akkor igen. Ez pl. megragadott, hisz miért is lenne jó dohányozni? Na ezen gondolkoztam el.

És hiába tetszene nekem jobban a Swift, mint az Opel, én valószínűleg akkor is hallgatnék a jó tanácsra, mert azért autót venni nem kis dolog (legalábbis nálam) és ha már sikerül, szeretném, ha az az autó a nekem legmegfelelőbb lenne műszakilag is. Én inkább az ész érvekre szoktam hallgatni, ilyen vagyok, de ez mindenkinél egyéni persze.

Lehet kapni a patikában nikotin tartalmú rágót. Azt mondják, kicsit ragacsosabb az állaga, mint a normál rágónak, de a cigi utáni vágyat csökkenti és az íze is elég kellemes. Ezzel szerintem csökkenthetnéd a napi elszívott cigid számát, de ha émelyegsz tőle, ne rágd tovább. A nikotin tapaszt szerintem könnyebb túladagolni, több embertől hallottam, hogy szédelgett és émelygett tőle, és inkább csak olyanoknak ajánlanám, akik teljesen le akarnak szokni, de ha gondolod, kipróbálhatod azt is.

Nem tudhatom, de gondolom akkor dohányzol, amikor ráérsz, vagy épp nincs egyéb teendőd. Ha így van, akkor akár keress magadnak elfoglaltságot, hogy ne legyen túl sok üres időd.

Ja, és persze az elhatározás. Ez minden esetben a legelső lépés. Ha csak gondolkozol rajta, hogy de jó lenne, ha majd x szállal kevesebbet szívnék (vagy pl. le kéne szokni valamikor), az úgy nem nagyon megy. Mindig ki kell tűzni a végső cél előtt kisebb, könnyebben elérhető célokat (időponttal). Pl. 1 vagy 2 hetente csökkentsd egy szállal a napi elszívott cigidet. Ilyenkor mindig az a lényeg, hogy fokozatosan elérjük, amit akarunk (Ez tényleg így van, tapasztalat. Igaz, én fogyókúrában tapasztaltam, ahhoz is elég nagy elhatározás kell akkor is, ha csak 5 kiló van az emberen-szoktam személyes tapasztalatot is írni, ha van.) Szóval, az biztos, hogy nem könnyű és kitartás nélkül nem megy, de próbálkozni mindig érdemes.

Sok sikert kívánok hozzá!

2009. aug. 15. 22:16
 34/40 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ezt az oldalt nem csak dohányosok olvassák.

És természetesen nem esne jól, ha leblamálnák az autómat, de én nem blamálom le a dohányosokat, csak azoknak próbálok segíteni, akik próbálnak esetleg leszokni, vagy egészségügyi problémájuk van pont a dohányzásból kifolyólag. Pont ezért, mert úgy szeretem az embereket, hogy mindenkinek segíteni próbálok, hogy még sokáig köztünk lehessen.

Egyébként meg a kérdésbe nem volt beleírva, hogy csak dohányosok válaszoljanak.

2009. aug. 15. 22:22
 35/40 anonim ***** válasza:

szóval aztmondod a nikotin rágó az hatásos lehet?

abban igazad van h akkor cigizek amikor ráérek....hát mostanában nagyon ráérek az tény. néha sikerül lecsökkenteni az adagot, 1-2 napra, deha nemfigyelek rá, vagy nem vagyok egyedül, akkor mindig elrontom.

akkor lehet veszek rágót...elvégre én nemvagyok annyira erős dohányos, sokat szívok, de elég gyengét. és már napvégére van hogy undorodom tőle...

nah...ebbe is volt vmi jó, kaptam tanácsot. köszi, remélem beválik, mertmár énsem akarok ennyit dohányozni...

2009. aug. 15. 22:40
 36/40 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit. Annak mindig csak örülök, ha valakinek segíthettem.

Eszembe jutott még: szopogass cukorkát, ha úgy érzed, hogy na most rágyújtanál.

Sok kitartást és sikert kívánok!

2009. aug. 15. 22:49
 37/40 anonim ***** válasza:
köszi, nemgondoltam volna h a cukorka is beválhat. azt amúgyis szeretem :)
2009. aug. 15. 22:54
 38/40 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen. Úgy mindenképp hatásosabb, ha még szereted is.
2009. aug. 15. 22:57
 39/40 anonim válasza:
nem jó ha dohányzol mert egy szivás 4000 káros anyagot tartalmaz
2009. aug. 17. 17:26
 40/40 anonim ***** válasza:

4000káros anyag,cukorka,tüdőrák.. na ez az amit minden dohányos elenged a füle mellett,hiába hangoztatod,írod le 80000szer. ajánlom,hogy olvasd el ezt a könyvet, kicsit jobban rálátást kaphatsz a dolgokra,hogy hogyan lehet egy dohányost leszoktatni,egy teljesen más,működőbb módszerrel,mint ez a fajta prevenciód,ha már segíteni akarsz

Az utolsó előtti fejezetben,külön ír arról,hogyan segíthettek ti nemdohányosok nekünk..

[link]

2009. aug. 17. 22:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!