Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért jó ha dohányzol?

Miért jó ha dohányzol?

Figyelt kérdés
Sokan kérdezték már tőlem is hogy miért dohányzom és nem tudtam rá normális választ adni.
2009. aug. 15. 14:08
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

"Bárcsak egyszer ápolhatnálak... "

ez a mondatod minősít téged...ezekután te már ne nagyon írj ilyeneket h te milyen lelkiismeretes vagy...

a prevenció amúgymeg nemarról szól h mindenhova erőszakosan betukmálod magadat...ennek semmi köze a prevencióhoz.

és igen, elmondhatod egy szerinted rosszul élő embernek a véleményedet, ha kérdezte...de az h te idejössz, és "preventálsz" a kérdésre pedig abszolút nemválaszolsz, ebből hidd el senki sem kér....

2009. aug. 15. 18:27
 22/40 anonim ***** válasza:

ja és még vmi...amit írtam h te fajtád miatt....ez nem OK volt a cigizésre, csak nem fogtad amit mondok. biztosan ismered a gyerekeket, hamár ápoló vagy. és nem az 5-6 évesekre gondolok, hanem a kicsit idősebbekre. tudod h nagy százalékuk elég makacs, dacos, és "csakazértis gyerek" namármost ha te idejössz "prevenciózni", pedig nemis ezvolt a kérdés, hiddel ezzel csak a dacot és a csakazértist váltod ki a fiatalabbakból. azért mert te ide beírsz, attól még egy tizenéves sem fog leszokni...mert bennük lesz az, hogy "minek jön ez ide papolni...." csak ennyit érsz el vele.

rossz a stratégiád, ez nem prevenció amit te csinálsz.

és igen, énis tisztában vagyok a dohányzás hátrányaival,tisztában vagyok azzal is h sokat cigizem, kevesebbet kéne, de nem miattad fogok ezen változtatni, és baromira idegesít ez a folytonos dohányellenes kampány. a dohányosok is emberek, joguk van dohányozni (mielőtt még leszólnál h mások képébe fújon a füstöt, stb, közlöm h nem, buszmegállóban és tömegben sosem dohányzom, idősebbektől és gyerekektől mindig félrehúzódom, figyelek a nemdohányosokra) de a dohányosokat nemkéne lenézni, és tekintetből utálni, és erőteljesen kampányolni ellenük. énsem kampányolok ellened nyíltan és erőszakosan h idegesítő a stílusod. vagy akármi más hibádért. én csak azt tudom javasolni minden dohányellenes tüntetőnek, h vegyenek kicsit vissza, mert ezzel semmi mást nemérnek el, csak dühöt szítanak. senki nemfog ilyen stílus mellett rátok hallgatni, és miattatok leszokni. hangsúlyozom mégegyszer, EZ NEM PREVENCIÓ amit és ahogy csinálsz.

2009. aug. 15. 18:34
 23/40 anonim ***** válasza:
Fogalmad sincs róla, hogy ki vagyok és mennyire végzem lelkiismeretesen a munkám, amit egyébként muszály lelkiismeretesen csinálni, mert nem tárgyakkal, hanem emberekkel dolgozom. Egyébként ha végigolvasnád rendesen, a legelső hozzászólásomban igenis válaszoltam a kérdésre... Méghozzá azt írtam, hogy nincs rendes válasz erre a kérdésre... A legtöbb dohányos úgyis kórházba kerül, főleg az erős dohányosok és rólad lerí, hogy az vagy abból, ahogy írsz és ahogy letámadod azt, aki a dohányzás ellen érvel. Ezért írtam, hogy szívesen ápolnálak... Egyébként meg a stílus, ahogy nekem írsz téged is minősít, ne aggódj. Mi az, hogy ez nem prevenció? Dehogynem, méghozzá primer prevenció. Én nem vagyok erőszakos attól, hogy elmondom az embereknek a tényeket, a lehetőségeiket. Szerintem te erőszakosabb vagy nálam. És hidd csak el sokan vannak, akik elgondolkodnak, és megfogadják. Persze olyan is akad, aki nem. És egyáltalán nem értem, miért kell így letámadni, mint mondtam, nővér vagyok, nap mint nap embereknek segítek, akik ha hiszed, ha nem, hálásak érte. Mert csak arról adok tanácsot, amiről van valami fogalmam. Miért akarnék bárkinek is rosszat? Még neked se, ha hiszed, ha nem. Egyébként azt gondolsz, amit akarsz. Ha szétnézel kicsit ezen az oldalon, látod, hogy az emberek többsége milyen alapvető kérdésekkel nincs tisztában, és némelyikük milyen kétségbe esve ír, hogy mi lehet a baj, nem tudja mit tegyen. Nos, én minél többüknek próbálok segíteni, miért lenne ez másképp a dohányosokkal? Ebben a témakörben is elég sok, egészségükkel kapcsolatos kérdés van. És ez nem feltétlenül az emberek hibája, hanem egyszerűen nincs, aki tájékoztassa őket, vagy nem merik máshol feltenni a kérdéseiket, nehogy lenézzék őket érte. Egyáltalán nem érdekel, hogy szerinted idegesítő a stílusom, nekem se tetszik a tied.
2009. aug. 15. 21:13
 24/40 anonim ***** válasza:
az nem muszály hanem muszáj:D bocsi de szúrta a szemem
2009. aug. 15. 21:16
 25/40 anonim ***** válasza:
Ja, egyébként meg nem minden gyerek olyan, mint ahogy te gondolod. Biztos, hogy én többüket beszéltem már le a dohányzásról, mint te. A stílus meg, ahogy beszélünk, nagyban függ a másik ember viselkedésétől, életkorától és a nonverbális kommunikációtól is, személyesen teljesen más. Szerintem inkább te nem fogod, amit én írok.
2009. aug. 15. 21:18
 26/40 anonim ***** válasza:

igen, énis sokat olvasom az egészség témakört, és szoktam tanácsokat adni, és látom h mennyire nincsenek tisztában a legalapvetőbb dolgokkal...de ennek semmi köze a dohányzáshoz...nade most képzelj el szitut...tegyük fel, nagyon szeretnél egy autót....mondjuk egy suzuki swiftet, és beírsz egy fórumba h mittomén, mennyi a fogyasztása, az 1.2es swiftnek. erre...jön egypár okos, és elkezdi neked mondani, hogy jaaaajjj....a suzuki, az mekkora szar, vegyél inkább normális autót, mer abba meghalsz, msg stbstb. téged ez nem idegesítene? akárhol informálódni akarsz a kocsiddal kapcsolatban, csak kapod másoktól azt h azdeszar kocsi. és eccerűen nemtudsz nélkülük élni, mert akárhova mész, őket találod meg, h deszar a suzuki. és eccerűen nemtudsz hova menni, mert léptem nyomom beléjük botlasz. te nemlennél ideges?

nemtartanád őket erőszakosnak? h akárhol próbálkozol a suzukidról beszélni suzukisokkal, mindig jönne egypár erőszakos opeles, vagy bmw-s h ajjj...az a szar suzuki...

ezért mondom rád h erőszakos vagy....mert ez a topic nem a te helyed. itt attól kéártek választ, aki dohányzik, h miért jó az? és nem lebeszélést, meg prevenciót. csinálj egy honlapot. és preventálj ott. de ne írd bele minden dohányos topicba hogy az nemjó, szokjatok le.

és abban igazad van h egy normális prevención mindig elgondolkodik 1-2 ember...de az ilyen beletuszkolom magam oda ahol nincs helyem, azon nem. ezt elhiheted. ha bemész egy füstöt árba egy táblával a kezedben h a dohányzás halált okoz, szted mitérsz el vele? azt h 2 perc után futva menekülsz ki a csúnya nézésektől.

ha már preventálsz tudnod kell h hol és mikor van ott a helye és az ideje...

2009. aug. 15. 21:25
 27/40 anonim ***** válasza:
jajnemár....te nemérted? írtad h sokkal több gyereket beszéltél le a dohányzásról mint én. nemis tagadom, és hiszek neked....de te érzed a különbséget a normális prevenció, és a beirogatom mindenhova h a dohányzás halált okoz között??? mert a 2 nemugyanaz. az elsőnek van értelme, a másodiknak nincs. a második módszereddel kb senkit sem fogsz lebeszélni.
2009. aug. 15. 21:28
 28/40 anonim ***** válasza:
najó, figyi...nincs a stílusoddal semmi baj, mármint azzal, ahogyan itt most írsz nekem. nemvagy arrogáns, nemvagy beképzelt, és nemtűnsz gonosznak sem, sem erőszakosnak. teljesen rendben vagy, nekem csak a primer prevencióddal van bajom. azt tartom erőszakosnak h olyan helyen preventálsz, ami az ellentéte. az h mondjuk elmész egy általánosba és ott primer preventálsz, az teljesen elfogadott. deha odamész egy dohányosokból álló csoporthoz, miközben ők mittomén, a kocsikról és bulikról beszélgetnek, és ott kezdesz el primer preventálni, hidd el, h nemfogod érdekelni őket. érted a különbséget???
2009. aug. 15. 21:35
 29/40 anonim ***** válasza:
Nem írtam ide, hogy a dohányzás halált okoz, mert szerintem ezt azért mindenki tudja. A példádra: ha szakember mondaná nekem, hogy nem jó a Suzuki, akkor hallgatnék rá, hisz ő tudja jobban és inkább megkérdezném, mi mást javasol. Miért is feltételezném, hogy rosszat akar nekem? És biztosra veheted, hogy írni fogok még ide hasonló témában. Egyébként meg itt nem próbálom meg lebeszélni az embereket a dohányzásról, hanem egyszerűen leírom a tényeket, és majd ők eldöntik. Nem erőszakosan, hanem tényszerűen. Csak ha akad olyan, aki ezzel laikusan vitatkozik, arra szoktam hasonlókat írni, illetve megvédeni az állításom, ami nyilván igaz. Ha kell, akkor erőszakosan, ez nagyban függ az engem kritizáló stílusától. Én nem mondom neked, hogy ne támogasd a dohányzókat, és azt se, hogy ne dohányozz. Ha neked jó, tedd azt. Akkor légyszi te se mond meg nekem, hogy mit, hol és mikor írjak/tegyek.
2009. aug. 15. 21:40
 30/40 anonim ***** válasza:
Nyilván nem fogok odamenni egy dohányosokból álló csoporthoz, és nem kezdek el nekik a dohányzás hatásairól beszélni, azért nem vagyok hülye. De ezt az oldalt sokan olvassák, olyanok is, akik nem dohányoznak és nyilván olyanok is, akik igen.
2009. aug. 15. 21:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!