Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 13 évesen nem tudok leszokni...

13 évesen nem tudok leszokni a cigiről. Normális?!

Figyelt kérdés
2011. júl. 3. 16:02
1 2 3 4 5 6
 51/58 N.Balu ***** válasza:

Előre is bocsánatot kérek a nem dohányzóktól, ti ne olvassátok ezt el. (Ami most jön, az a nem dohányzóknak minimum 21+ kategória. És ez részemről nem visszavonulás az érveléstől, csak politikai korrektség. Nem a Ti dolgotok, okay? )

DE!

Nem véletlenül szoknak rá azok az emberek a cigarettára, akik rászoknak. Nem mindenki SuperMan, avagy SuperWoman, hanem közönséges földi halandók vagyunk, mi, emberek, nagyon is sebezhetőek. (Nem csak a dohányosok, de ők is.)

De, kérdezem én, nem lehetett volna mindezt máshogyan, emberségesebben megoldani? Mert minden emberi csoport csak a neki legjobbakat válogatja ki és fogadja be magába... és mindenki tartozni akar valahová. És ez egy NAGYON DURVA ELLENTMONDÁS, szerintem.

És azzal mi lesz, aki semmiben sem nagyon kimagasló, de rengeteg apró dologban, elég jó? Azoknak hol van a helye ebben a (rasszista, szegregáló, xenofób, empátia nélküli, anyagias) társadalomban?

Csak mert ezek a szerencsétlenek, akik az emberi genom sokféleségét hordozzák magukban, az emberi genom hibáival együtt, gyakran nem képesek abba az irányba parancsra specializálódni, amerre az adott évtizedben, az adott két Világháború között, éppen divatos...

(Na persze, a dohányzás nyújthat egyfajta "befogadtak-ebbe-a-csoportba" közösség-illúziót. Illúziót. Nem többet.)

...azok felépíthetik a cigarettákból a saját haláltáboruk kerítését, a maguk által elszívott/legyártott, házilagos 'Cyclon-B' gázzal, azaz a szén-monoxiddal és a nikotingőzzel, és szabadságukban áll megsemmisíteni önmagukat.

A dohányzás (ezt én, mint dohányzó, mondom) lassú halál. Ha el akarod terelni a figyelmed az életről, akkor a dohányzás egy remek pótcselekvés. De csak és kizárólag, akkor.

Remélem, tudtál követni.

Remélem, kedvet kaptál az élethez.

2011. júl. 13. 21:28
 52/58 anonim ***** válasza:

"Én 16 vagyok, és ezteket amiket itt irnak cáfolom!"

Ilyen öregen nem is itt lenne a helyed . Bár a múltkor írta valaki, hogy neki van 18 éves ismerőse is. Az ilyen már a hamut is mamunak mondja. Biztos az unokája tartja a cigit, hogy szívni tudja. Szíjjátok csak, a hosszú élet ritka.

2011. júl. 14. 02:49
 53/58 anonim ***** válasza:
most hiába oktatjátok ki, lehet lelki eredete is. én kiskoromban mindig mondtam, h én nem fogok rászokni. magatartásommal se volt sose gondok, szerettek a tanárok is. eszembe se jutott, h cigihez meg egyébhez nyúljak. de volt egy időszakom, amikor nagyon magam alatt voltam, minden rosszra fordult. már oly annyira, h az ereimet is megpróbáltam felvágni, cigiztem is. de nem azért csináltam mert "menő", hanem mert.. nem tudom. rossz napjaimon valamiért jól esett. ez sokáig így ment, aztán egy kis idő múlva sikerült kilábalnom ebből, és vele leszoktam a h.lyeségeimről is. sokan csak azért csinálják mert menő, ezt nem cáfolom. de van akik csak azért, mert lelki oka van. csak az a baj, h aki ezen nem esett át, az nem tudhatja.
2011. júl. 19. 14:11
 54/58 anonim ***** válasza:
akaraterő az egész, 15 vagyok 1 éve dohányzom és rá is szoktam, szeretek cigizni, de abba tudnám hagyni ha tényleg elhatároznám. ne oltsátok már ba*dmeg mi közötök hozzá? örüljetek hogy ti nem, és kész. amúgy meg normális, van aki korán kezdi és akkor mi van? nem lesz feltétlenül ettőlmeg lecsúszott alkoholista csöves, lehet sokkal előrébb tart majd mint aki nem gyújtott rá egyszer se, és lehet nem tüdőrákban hal meg hanem a luxuslakásában beleejti a hajszárítót a fürdővízbe. a dohányzás marhaság de nem befolyásolja az ember karrierjét vagy családi/anyagi helyzetét. és nem vagyunk egyformák hála a jó égnek, szóval takarodjon már innen az összes okoskodó bölcs ember, és a kérdésre válaszoljanak helóka.
2011. júl. 25. 21:34
 55/58 pkaye válasza:
Szerintem tedd le,.ha nem akarsz idő előtt megdögleni. Élvezd ki, hogy az élet szép.
2011. aug. 12. 19:44
 56/58 anonim ***** válasza:
Én már 2 éves koromban passzívdohányoztam. Há normális Margit?! Savanyucukor!
2011. aug. 17. 02:39
 57/58 Majercsik Júlia válasza:
07-25 21:34 én fiatalabb vagyok nálad de reálisabban látom a dolgokat ezek szerint mint Te.Csak mert aki nagyon erősen dohányzik annak valahonnan cigit is kell szereznie,a cigi pedig pénzbe kerül.Akármennyire is jó állása van a cigire akkor is kell neki pénz,és lehet hogy ettől fog csődbe menni.De lehet hogy nem,mert annyi pénze lesz hogy alig látszik ki belőle és nem lesz neki gond az sem hogy cigit vegyen,de ha odafigyel arra hogy mit csinál és nem ejti bele a fürdőkádjába a hajszárítóját akkor az az egy biztos hogy nagy valószínűséggel a dohányzás fogja a halálát okozni.És a sok bölcs ember aki ide írt azért tették mert ők tudják hogy mi a helyzet.
2011. aug. 26. 20:16
 58/58 anonim ***** válasza:
Annak a 16 éves válaszolnak, aki szerint nincs olyan 14 éves, aki nem próbálta ki, mert az vagy stréber, vagy hazudik: Ja, biztos stréber... Nem, egyszerűen csak nem akarja feldobni a talpát 35 évesen tüdőrákban vagy valami hasonlóban. Van ismerősöm, 16 lesz, sportol elég komolyan, néha bulizik is, és egy pohár alkoholos italt meg is iszik, de nem rúg be, és az életben nem szívott egyetlen szálat sem, mert a sportot és az életét fontosabbnak tartja a bagónál. És attól még, hogy a te környezetedben csak "bagózó 14 évesek" vannak, attól még léteznek normális emberek, akik nem b*sszák magukat földhöz ennyi idősen, mert "nem tudok leszokni". Ha valaki volt olyan okos, hogy 11-12 évesen rászokott, akkor azt is meg tudja oldani, hogy leszokjon. Tudom, hogy nem könnyű, mert az egyik rokonom (akinek szerintem a családban a legnagyobb akaratereje van) nagyon nehezen szokott le több mint 30 év dohányzás után. De akkor sem normális, hogy manapság tizenévesek szívják az utcán...
2012. jún. 28. 14:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!