Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 13 évesen nem tudok leszokni...

13 évesen nem tudok leszokni a cigiről. Normális?!

Figyelt kérdés
2011. júl. 3. 16:02
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim válasza:
Uristen megy tönkre ez a világ hol élünk mi, ki az a boltos aki nem kérdőjelezi meg egy 13 éves dohány vételét? mi lett Magyarországból? szánalmasak már ezek a "tinédzserek" :/ és te is kedves "menő vagyok kiírom hátha még menőbb leszek dohányosom:D"
2011. júl. 9. 12:29
 42/58 anonim válasza:
Zárd be magad egy páncél szekrénybe cigi nélkül
2011. júl. 9. 14:30
 43/58 anonim válasza:

Húúú itt mi megy. A válaszolók zöme ugyanúgy cigizik, mégis basztatják azt, aki 13 évesen rászokott. Nem tök minegy hogy mikor szokik rá?? :O Úgyanúgy árt mindenkinek.( És nem csak annak aki szívja, de a körülötte lévőknek is.) Mindha vmi kiváltság lenne az időseknek, h cigiznek és felháborító lenne h "egy kis pisis" cigizni merészel.

A kérdésre válaszolva az sem normális h cigizel, nem h ne tudj leszokni. A nagyapáim 40 év aktív dohányzás után is le tudtak szokni. Csak azon múlik, h mennyire akarsz leszokni. Sőt a szüleim is cigiztek, de már ők is leszoktak. A lényeg, h legyen aki támogat és vmi jó cél v ok, ami miatt le akarod tenni.

A baj azzal van, h most még nem veszed annyira észre, h baj van. Kicsit max gyorsabban kifulladsz mert a tüdőd már kezd telítődni kátránnyal meg hasonló szarokkal. De majd 10-20 évvel később már a bőrödön is látszik. És az még nem olyan "nagy" gond, de mondjuk már az érelzáródás az. Mert egy idő után már az érrendszered is bánja. E miatt üszkösödni is kezdhet vmelyik végtagod.( A egyik nagypapámnak e miatt kellett amputálni az egyik lábát comb felett. Ezek után szokott csak le, neki ez volt a nyomós ok.)

2011. júl. 9. 17:58
 44/58 anonim válasza:

Nem akarlak megbántani, vagy cseszegetni, kérdező, de a kérdésed komolytalanul hangzik és az is. Kizárt dolog, hogy 13 évesen olyan erős függőség legyen benned, ami 10-20-30... év után alakul ki, és ami miatt nem tudsz leszokni.

A Nikotint/kátrányt nem igényli a szervezet - felesleges és méreg, ezt mindenki tudja.

A Nikotint max. 5-6-10-X év után kezdi el igényelni a szervezeted, de nem azért, mert tudatmódosító vagy "kell", hiszen alapjaiban véve nincs Nikotin/kátrány stb. tartalma a szervezetednek (kivéve a kívülről, tőled függetlenül érkező mennyiséget). Egyszerű pótanyag, de HOZZÁSZOKIK a szervezet, és itt hangsúlyoznám, hogy EMIATT igen, sok év után tényleg igényelheti, mint ahogy pl. egy 20 éve élsportoló sem tud és nem is fog leállni a sporttal.

De hogy konkrétan válaszoljak: nem, nem normális. Szerintem (hiába nem látod be magadnak, azért még csak éretlen vagy egy ilyen kérdés eldöntéséhez)nem vagy függő.

Amit az előttem írók "menőzésnek" mondanak, annak hasonló, egyszerű pszichológiai oka és tartalma van. Úgy gondolom, barátnőid/barátaid is cigiznek, nem is egy. Ebben az esetben a gyerekben ösztönöse van egy ún. kérdés: a hova tartozás kérdése. A gyerek nem akar kirekesztett lenni (még ha nem is látja be magának dacból), nem akar különc lenni, ezért követi a barátok példáját és belemegy a hülyeségbe. Nagy tévút.

Egy hülye elkezdi, kínálja a többieket, esetleg még piszkálja is, hogy "jajj ne legyél már csicska" és kész is az orbitális baklövés. Ha pedig te kezded el az ördögi kört, akkor körbe kell nézned, honnan ez a rossz példa a sulin kívül.

Eleve nem vagy függő, ebben egészen biztos vagyok. És nagyon remélem, hogy nem is leszel.

Sok dohányos ismerősöm van, én sajnos passzív dohányos vagyok, de bárkit megkérdezek, senkinek nem a cigi tartalma, hanem maga a tevékenység okoz úm. ellazulást/stresszoldást. Biztos ismerős a helyzet, amikor síri csendben ültök valakivel egymás mellett - kínos helyzet. Van, aki babrálással, van, aki matatással, beszéddel, ujjtördeléssel - és van aki cigivel old pl. egy ilyen kellemetlen helyzetet. A hangsúly a stresszoldáson van, márpedig annak ezer meg egy jobb módja van a ciginél. Had ne kezdjem el sorolni...

Ha pedig te éretten állsz hozzá, abbahagyod. Csak leteszed. Ne beszéld be magadnak, hogy függő vagy, mert nem vagy az. Valahol mélyen talán érettebbnek, magabiztosabbnak érzed magad tőle, pedig épp a bizonytalanságod miatt cigizel. Szedd össze magad és ismerd fel, sőt, lásd be magadnak, hogy nincs rá szükséged!

Még attól se kell félned, hogy hízol, ha leállsz - ez egy nagyon jó kifogás általában a leszokás ellen -, mert te még fejlődésben vagy, és ha mondjuk pár falattal többel pótlod az elvesztett tevékenységet, de közben odafigyelsz magadra, mozogsz, akkor vékony és csinos leszel.

Próbáld ki egy hétig, hogy nem cigizel és ne érdekeljen, ki mit mond vagy vélekedik erről. Biztos lesz aki irigységből piszkál majd, akár meg is bánt, de nem szabad foglalkozni vele. Ha képes vagy magadat függetleníteni a divattól - mert a ti korotokban tényleg csak divat a cigi -, meg másoktól, akkor észre sem veszed majd, hogy leálltál vele és frankón megleszel nélküle.

Remélem, elég okos és értelmes vagy ahhoz, hogy el merj szakadni a köztől és bevállald a helyes utat, akármilyen nehéz is. Én is voltam 13 éves, tudom, mit jelent tartozni valahová és állandóan "nagynak akarni lenni".

Ha mindezeket tagadod, saját magadat csapod be és csak jobban eltévedsz.

2011. júl. 9. 20:00
 45/58 anonim válasza:
Nem <-: Nem vagy normalis <-:
2011. júl. 9. 23:57
 46/58 anonim válasza:

Biztos nem tudnak a szüleid róla!

Honan van pézed cigire?

Szégyeleném leírni, hogy nem tudok lemondani.

Mióta dohányzol?

2011. júl. 10. 09:17
 47/58 anonim ***** válasza:
56%

"Aki életében 1 hónapnál többet dohányzott napi 3/4 doboz szinten, az leszokni az életben nem fog, maximum megállja, hogy ne gyújtson rá. "

Aki női mellet szívott, akár egy hónapig is, az leszokni többet nem fog róla. Legfeljebb a villamoson megállja egy kis időre. Aztán ahogy teheti, megint kézrekapja...

2011. júl. 10. 14:22
 48/58 huzit válasza:
az nem normális, hogy 13 évesen cigizel.
2011. júl. 11. 10:23
 49/58 anonim ***** válasza:
Ki korán kezdi, korán is fejezi be. Nincs ezzel gond.
2011. júl. 12. 22:23
 50/58 csaszy válasza:

Én 16 vagyok, és ezteket amiket itt irnak cáfolom!

mert akár 1 hét alatt is hiányozni fog a cigi, mert ha napi 1-2 dobozt szivsz.Én ismerek olyanokat akik 10 éves koruk ota cigiznek.....ez durva a 13 az nem annyira, de ez az egész csak akaraterötöl függ!MINDENKINEK IROM HOGY A PÉNZT NEM OLYAN NEHÉZ MEGTEREMTENI RÁ, ÉS ANYÁDÉKELÖL IS NEM NEHÉZ ELTITKOLNI!!!JA ÉS BE KÉNE FEJEZNI A KIS SZAROSOZÁST MEG A HASONLOKAT!figyelj ha tényleg nem megy vegyél nikotintapaszt az segit..:D

ja és aki azt irta hogy 14 és nem ivott meg nem cikizett az vagy stréber vagy hazudik. ugyis ki fogod probálni ha neked nem jo nem fogod csinálni ennyi

2011. júl. 13. 17:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!