Hogyan lehetne leszokni a cigiről?
17 éves vagyok, 14 éves koromtól kb 15 évesig hétvégénként szívtam, majd 15 és féltől 17-ig napi rendszerességgel, kb uccsó évben napi doboz-másfél doboz szinten. Már 1 hete foglalkozok a leszokás gondolatával, de csak ha vmi bajom van (beteg vagyok, rossz közérzet stb..) Amúgy meg élvezem így az életet.
Tudom nagyon jól, hogy csak káros hatásai vannak, és tudom azt, amit sok dohányos nem, hogy amiért ugy érezzük h szeretünk cigizni, amiért ugy gondoljuk nekünk boldogságot, jókedvet ad azért van, mert nikotinfüggők vagyunk. Most beteg vagyok, így nem nagyon cigizek (betegség alatt soha nem szoktam csak napi 2-3at mert ha rendesen cigizek közben akk duplája a gyógyulási idő) és olvasom az ilyen leszokásról szóló cikkeket éls azt mondja az agyam h oké igazuk van abbahagyom de csak még 1X gyujthassak rá utoljára ha meggyógyultam csak még 1X élvezzem. Nagyon beteges gondolatok ezek, bár csak soha nem kezdtem vna el..Amikor buliban elszivtam az elsőt félrészegen nemgondoltam hogy ez lesz a vége..Ezeket a hülye gondolatokat, hogy pl. akkor nem ugyanaz az ember leszek meg hogy sok programban nem látok értelmet ha nem cigizhetek rajta többé? hogyan lehet elhesegetni?
Lehetséges az , hogy visszajöjjön az hogy csak 1-2 hetente alkalmanként cigizek hétközbeni sóvárgás nélkül? Mert ez lenne a legjobb, ebből még nem lenne semmi gond..csak ezt a napi szinten doboz cigis dohányzást nem akarom folytatni. Már nem is különlegesség, azt akarom, hogy ujra az legyen, ujra élvezzem intenzíven a dolgot, ne csak ilyen megszokott jó legyen.
Előre is köszönöm a válaszokat!
A leszokás főleg egyén és akaraterő-függő. Hogy a legjobb példát mondjam rá:
A nővérem is szinte naponta szívott, élettársa is. Aztán egyszer csak teherbe esett. A nővérem amint ezt megtudta, rögtön abbahagyta, még csak nem is látszott rajta, hogy feszült lenne, úgy szokott le. Az élettársa megígérte, hogy amint megszületik a gyerek, leszokik. Már másfél éve történt, azóta se tette meg.
Köszönöm a válaszokat:)
Talán az a gond hogy pont akkor kezdtem el, amikor kialakul az ember személyisége v vmi ilyesmi...sok már felnőtt dohányzótól hallom hogy ilyen 12-14 évesen kezdték el..de én nemleszek ilyen abba kell hagyni, az az lsszerű dolog :D De így hogy kb 20 haverombol 18 cigizik...nemegyszerű..főkleg h minden nap velük vagyok..és ezért őket nem akarom hanyagolni..csak így nagyon nehéz lesz :S
Keress más pótcselekvést, kondi bicaj futás úszás bármi jó.
Esetleg játsszál a gépen cs, ut, flatout2.
Vagy gitározz az is le tudja kötni az embert.
Amikor úgy érzed hogy beadnád a derekad nézd meg ezeket a linkeket és legyél elszánt, te sokkal erősebb vagy mint az bűzrud, te fogysz kijönni ebből győztesen és kész, nem fogja az élted minden egyes percét uralni, újra olyan lesz mint régen.
[link] videót is nézd meg
[link] olvasd ezeket figyelmesen végig.
Haverokat is ezekkel szoktam biztatni.
Remélem tudtam segíteni.
köszönöm a válaszokat:)
Engem végülis mindig a társaság szelleme (buli, akármilyen összejövetel) szoktat vissza, vagy az a gondolat h "minek szenvedek én itt mi van abban ha cigizek" attól függetlenül h tudom h nem kéne..:S Mind1, most van még fél doboz, az elfogy, és ujra megprobálom:)
Sok sikert:)
Menni fog, rajtad múlik.
Depresszió-rajtad áll
"Rajtad áll, merre mész, gyerünk válassz!
Benned és tetteidben a válasz
Hogy a helyes úton érj célba
Mondd, mennyi harcot vállalsz?"
http://www.youtube.com/watch?v=opyxId-D9EM egy kis biztató zene, ha nehezen megy vagy úgy érzed nem megy hallgasd meg ezt a számot segít:)
http://www.youtube.com/watch?v=yrFVYPDXx2w&feature=related
És ez is biztatóan fog hatni rád:) Minek fizetsz azért hogy később beteg legyél, inkább költs jobb dolgokra
pl ruha, cipő, laptop, motor, autó, lakás, ház:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!