Hogyan lehetne leszokni a cigiről?
17 éves vagyok, 14 éves koromtól kb 15 évesig hétvégénként szívtam, majd 15 és féltől 17-ig napi rendszerességgel, kb uccsó évben napi doboz-másfél doboz szinten. Már 1 hete foglalkozok a leszokás gondolatával, de csak ha vmi bajom van (beteg vagyok, rossz közérzet stb..) Amúgy meg élvezem így az életet.
Tudom nagyon jól, hogy csak káros hatásai vannak, és tudom azt, amit sok dohányos nem, hogy amiért ugy érezzük h szeretünk cigizni, amiért ugy gondoljuk nekünk boldogságot, jókedvet ad azért van, mert nikotinfüggők vagyunk. Most beteg vagyok, így nem nagyon cigizek (betegség alatt soha nem szoktam csak napi 2-3at mert ha rendesen cigizek közben akk duplája a gyógyulási idő) és olvasom az ilyen leszokásról szóló cikkeket éls azt mondja az agyam h oké igazuk van abbahagyom de csak még 1X gyujthassak rá utoljára ha meggyógyultam csak még 1X élvezzem. Nagyon beteges gondolatok ezek, bár csak soha nem kezdtem vna el..Amikor buliban elszivtam az elsőt félrészegen nemgondoltam hogy ez lesz a vége..Ezeket a hülye gondolatokat, hogy pl. akkor nem ugyanaz az ember leszek meg hogy sok programban nem látok értelmet ha nem cigizhetek rajta többé? hogyan lehet elhesegetni?
Lehetséges az , hogy visszajöjjön az hogy csak 1-2 hetente alkalmanként cigizek hétközbeni sóvárgás nélkül? Mert ez lenne a legjobb, ebből még nem lenne semmi gond..csak ezt a napi szinten doboz cigis dohányzást nem akarom folytatni. Már nem is különlegesség, azt akarom, hogy ujra az legyen, ujra élvezzem intenzíven a dolgot, ne csak ilyen megszokott jó legyen.
Előre is köszönöm a válaszokat!
http://www.youtube.com/watch?v=XW2NxRTfybg&NR=1
"Mindig majdnem nyakig ért és így is marad talán
Addig amíg nem jut át a világ saját falán
Bennem ettől nem hal meg a szeretet, a remény
Van még saját világomban fény..
Megteszem, míg tehetem, míg nem túl nagy a kár
Ésszel élnem nekem is muszáj"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!