Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan lehet tartósan leszokni...

Hogyan lehet tartósan leszokni a cigiről?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 31 éves nő vagyok. Tinédzser korom óta dohányzom, terhességem és a szoptatás idején letettem a cigit, de rettenetesen éreztem magam végig. Már az előtt is többször letettem 1-6 hónapra, de újra és újra visszaszokok. Valahogy nem érzem magam teljesnek, ha nem cigizek, de mindeközben nagyon zavar a köhögés, a szaga és az ára is. Mit tegyek, hogy ne kívánjam még évek múltán is?
2011. jún. 8. 14:01
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Én is tinédzser koromban szoktam rá.Én is abbahagytam a cigit amikor terhes lettem,de pár évre rá újra visszaszoktam.Én is 31 évesen dö9ntöttem el,hogy végleg leszokok.Nekem sikerült,mert 8 éve nem gyújtottam rá,és sokkal jobb így.(ma már el se tudom képzelni,hogy miért füstöltem..)

Egyetlen egy módszer van ami beválik.A drasztikus módszer.

Amikor eldöntöttem,hogy nem cigizek,azon a napon kidobtam az öngyújtómat,és az összes cigit ami volt a lakásban,táskámban,titkos helyen.Amikor úgy éreztem hogy rá kéne gyújtanom(főleg evés után) akkor ettem almát,vagy ittam vizet.Szép lassan a cigit felváltotta a gyümölcs.Pár napig volt nagyon rossz,de utána már kezdett zavarni,hogy cigi füstöt érzek.MA már eszembe sem jutna,hogy rágyújtsak..

Sok sikert neked is.

39/N

2011. jún. 8. 14:09
 2/8 anonim válasza:

Én is dohányoztam évekig, igaz én nem voltam az az erős bagós. Kb 10 szál cigi fogyott el naponta. Leszoktam már 2 éve. Egyik nap feltettem magamnak a kérdést, tudok-e mondani bármilyen pozitív dolgot amit a cigaretta nyújtott nekem. Hát nem. Erre végig gondoltam, hogy mennyivel jobb lenne ha nem függnék tőle. Nem viszi a pénzem, nem lesz bagó szagom, nem károsítom saját magam. Eldöntöttem hogy leszokok és sikerült is.

Leszokás alatt hiányzott hogy rágyújtsak. Észrevettem hogy nem is maga a cigi hiányzik hanem amit az idő alatt csinálok. Kimész meggyújtod, beleszívsz, hamuzol, ha társaság van az idő alatt, akkor jól esik a beszélgetés és persze olykor játszol a füst kifújásával. Eltelik ott egy kis idő amivel lefoglalod magad. Szóval nem a cigaretta meg a nikotin volt ami hiányzott hanem a rutin ami ezzel járt. Ez az amire gondolsz ami lenyugtat, a folyamat. Csakis úgy lehet leszokni ha elhatározod magad. Egyik ismerősöm 40 éven keresztül láncdohányos volt. Németországban automatánál akart cigit venni és nem volt aprója, felidegesítette hogy erre is csak a pénzt akarja kidobni. Gondolt az egészségére is és ott helyben eldöntötte hogy ennyi volt. Azóta sem gyújtott rá. Hihetetlen akaratereje van, és 15 éve nem dohányzik. Én sok sikert kívánok neked és kitartást.

2011. jún. 9. 09:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Azt tudom, hogy eddig még nem találkoztam olyannal, aki segítség nélkül hosszú időre le tudott volna szokni. Olyan kollégám voltak, akik évente leszoktak.

Hívd fel a lenti számot. Ismerősöm foglalkozik ezzel évek óta. El fogja mondani, hogy a dohányzási szokásod alapján milyen eséllyel tud leszoktatni és mekkora a visszaszokás valószínűsége.

[link]

2011. jún. 9. 14:34
 4/8 anonim ***** válasza:

ma 14:34-nek

Pedig nagyon sok ember segítség nélkül is le tud szokni sikeresen.Minden csakis az akaraterőn múlik.

Én régen naponta 2 doboz sofit szívtam el.Nagyon erős dohányos voltam már 15 éves korom óta.Amikor felemelték a cigit 260 forintra akkor azt mondtam,hogy elég,én nem fizetek ennyit a cigire.Én is ahogy az első író egyik nap kidobtam minden cigit,és többé nem gyújtottam rá.

Nem a nikotin hiánnyal volt gondom hanem ahogy a másik író írta a rituáléval ami a cigi gyújtásától kezdődött.Csak meg kellett találnom a megfelelő új szokást,hogy ne hiányozzon a cigi.(én mazsolát ettem)Lassan 15 éve nem dohányzom..Senki nem segített a leszokásban,ez a saját magam érdeme.

2011. jún. 9. 14:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Eldobod és elhatározod, hogy többet nem gyújtasz rá. Én 22 éve tettem le a cigarettát egyik napról a másikra, azóta nem gyújtottam rá.
2011. jún. 10. 15:34
 6/8 knifemaster válasza:
ÉN meg elmentem egy biorezonális kezelésre...
2011. jún. 10. 17:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem azt mondom, hogy senki nem tud leszokni segítség nélkül. Hanem azt, hogy nagyon kevésnek sikerül.
2011. jún. 10. 17:43
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2011. jún. 22. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!