Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 13 évesen nem tudok leszokni...

13 évesen nem tudok leszokni a cigiről. Normális?!

Figyelt kérdés
2011. júl. 3. 16:02
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim válasza:
87%

Nem normàlis, te is meg a 14 éves vàlaszadò menözésböl csinàljàtok, hàt pedig nem lesztek menök. A következö a pia meg a sex lesz, ugye? 10 év mulva meg nézheted magad

14F!

2011. júl. 5. 11:25
 22/58 anonim ***** válasza:
Hogy normális-e? Mindenki aki cigizik azt mondja, hogy jajj nem tud leszokni. Attól függ tényleg le akarsz-e szokni, vagy ürügyet keresel a cigizésre. Ürügynek ez teljesen normális.
2011. júl. 5. 13:06
 23/58 anonim válasza:

Én spec. 3-4 évvel ezelőtt gyújtottam rá a középsuliba,mikor elkezdtem járni..az osztályból 3-4 volt,aki nem cigizet a 26ból.Kipróbáltam és nem szoktam rá :) az igaz,h néha néha 1-2 szálat elszívok,de nem többet egyszerre.Én meg vagyok nélküle.Pia is..ittam már..voltam is 1-2 alkalommal berúgva,de még sem vagyok alkoholista :)

csak elhatározás kérdése s akaraterő.

20/f

2011. júl. 5. 14:02
 24/58 anonim ***** válasza:
igen, elviekben teljesen normális hogy ha nem tudsz leszokni a cigiről.. az hogy 13 éves vagy egy kicsit megcsavarja.. ugyanis egy dohányos általában egy két évnyi aktív dohányzás után szokik rá... itt merül fel a kérdés.. ha te 13 vagy, mióta dohányozhatsz ha máris rá szoktál? (igen , biztos sokan úgy vélik hogy egy két doboz után is rá lehet szokni.. hát szerintem nem. én legalábbis egy egy éve dohányzom és mondhatni aktívan, mégis úgy érzem nem vagyok rá szokva.. ha kell simán kibírom hetekig hogy ne gyújtsak rá, nem érzem a kényszert.. egyszerűen csak azért szívom,mert élvezem. nem vagyok rá szokva..szeretem csinálni és ennyi...)Számomra javarészt ezért furcsa, hogy te rá vagy szokva, ilyen fiatalon. Nem akarok neked ugrani mert 13 vagy.. sajnos én is akkor cigiztem először egy pár hónapon keresztül :/ de megjött az eszem.. és abba hagytam. csak amikor 16 lettem ez az egész újra előjött... és azóta cigizem. de asszem azért csinálom mert valamiért élvezem. semmi köze ahhoz hogy az alakom miatt vagy mert olyan hű de menő és főleg nem az hajt hogy jaj nem bírom abba hagyni...
2011. júl. 6. 00:56
 25/58 anonim válasza:
Na takarodj! Az odaáig rendben hogy van rokon aki 50 éves 30 éve cigizik és nem tud leszokni! De egy 13 éves taknyos gyereknek a kezébe mit keres a cigi? Nem papolni akarok mert én is szívom de mondjuk én már lassan 19 leszek! Két egyforma maflástól egyből letudnál szokni és helyre rázódna az agyad is!
2011. júl. 6. 09:49
 26/58 Majercsik Júlia válasza:
Én 13 éves vagyok,lány.És ezt én se értem,hogy tudtál rászokni.Nekem is van egy két osztálytársam akik néha heccből szívnak egy szálat de csak ennyi és nem szoktak rá.Na de mivel én is ennyi idős vagyok nem akarlak lehordani a sárga földik.Próbáld meg valamivel helyettesíteni a cigarettát.Például mozogj vagy tanulj meg valamilyen hangszeren vagy táncolj vagy teljesen mindegy.Próbáld meg helyettesíteni a cigarettát.Ha lekötöd magad nem akörül fognak járni a gondolataid és nem fogsz rágyújtani.SZERINTEM.
2011. júl. 6. 10:54
 27/58 anonim válasza:
nem normális. és hidd el, attól ha kipróbálod 1x-2x nem szoksz rá, szóval nem hisze, hogy kipróbáltad 1x és rászoktál. én 14 éves lány vagyok, és jó pár cigit elszívtam már.. de nem szoktam rá, és én annyival különb vagyok másoktól, hogy bevallom, azért csináltam néha, mert olyan társaságba voltam, ahol ez volt a menő, és én is az akartam lenni. de rájöttem, hogy ez nagyon nem menő. azt meg egyszerűen nem hiszem el, hogy nem tudsz leszokni. nem akarsz leszokni..
2011. júl. 6. 14:42
 28/58 anonim ***** válasza:

A társaságomban nem egy embert láttam leszokni.... csak az kell hogy nem veszel több cigit.. már ha egyáltalán te veszel, bár kétlem, hiszen ki se szolgálhatnának vele...

Ha le akarsz szokni, akkor le tudsz, ha nem akkor tök mindegy, majd megbánod 10 év múlva amikor aszthmásan és fulladva sétálsz a többi haver mellet, akiknek nem az a legnagyobb gondjuk, hogy levegőt kapjanak, hanem az, hogy milyen állás lenne jó számukra, meg hogy fehér vagy fekete kocsit vegyenek maguknak.

Erre csak büszke lehetsz, pláne lány létedre. Én is kipróbáltam a cigit, sőt alkalmanként rá is gyújtottam, de képzeld, rájöttem hogy tök felesleges, fogtam a maradék zsebpénzem és beraktam a bankba. ennyi.

Nem nektek kellene a 14 évessel észt osztani, hanem rájönni arra, hogy mit csináltok az egészségetekkel, és hogy miért tartják a sulikba a sok drogprevenciós előadást. De ezt addig nem fogjátok fel, míg bele nem keveredtek valamibe, vagy nagyobb bajotok nem lesz.

A fejedbe kellene HATÁROZOTTAN eldönteni, nem még a cigi mellé állni. A kérdésben szereplő normális szó helyett kérhettél volna 1-2 leszokási tippet...

2011. júl. 6. 17:02
 29/58 anonim válasza:
én 13 évesen kezdtem el az egész 'pia&cigi dolgot', most 14 vagyok, és teljesen egészséges, normális.. kitűnő vagyok, sportolok. néha eljárok hétvégente valamerre, iszunk egy kicsit, szívunk pár szálat, és ennyi. nem szoktam rá, néha jól esik pár szál, de nem több. próbálj meg fokozatosan leszokni. pl ha most elszivsz napi 10 szálat, akkor holnap már csak 9et, holnapután nyolcat, azután 7-et. ezek után hetente csökkentsd eggyel az adagot. és lehetőleg költsd el valamire a pénzed, hogy ne vehess cigit, foglald el magad olyan programokkal, hogy közben ne cigizhess. ha a szüleid tudják, hogy dohányzol, tőlük is kérhetsz segítséget, örömmel fognak segíteni, hisz nyilván ők is azt akarják, hogy ne b*zd el a tüdőd.
2011. júl. 6. 20:35
 30/58 anonim válasza:
En mar cigiztem, de nem szoktam ra ha nagyon akarnal letudnal szokni...mivel en nem akarok raszokni, nem is szokok...az akaratero sokat segit...
2011. júl. 7. 11:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!