Ez tényleg ennyire elítélendő dolog?
Jaj, kérdező legyen már eszed!
Nem kell erről beszélni és hergelni a megfélemlített embereket.
Adj kitérő választ, vagy hazudj!
Van elég baj, meg eleg hülye most, nem kell a feszkó pluszban.
Peace!
#153: Először leírom, hogy miért irracionális félni az mRNS alapú vakcinától annak, aki elhiszi, hogy tényleg az van benne, amit mondanak.
1. Most először engedélyeztek mRNS alapú vakcinát, de nem most kerül először a szervezetedbe mRNS. Mindig van benned egy csomó, a szervezeted folyamatosan szintetizál fehérjéket az mRNS-ek utasításai alapján. Rengetegfélét. És sosincs semmi bajod ezektől az mRNS-ektől (sőt, nélkülük gyorsan meghalnál, ezek a fehérjék szükségesek az élethez). Tehát az mRNS-től félni irracionális.
2. Az oltás során az mRNS-t egy lipidburokban juttatják beléd. Hát ilyen is van benned dögivel, minden zsírtartalmú ételben vannak lipidek (szintén nélkülözhetetlenek az élethez). Ezeket a szervezet feldolgozza, gond nélkül.
3. Az mRNS "parancsára" a sejt előállítja a vírus tüskefehérjéjét. Azután az mRNS lebomlik, tehát nem fog a sejt folyamatosan vírus-tüskefehérjét szintetizálni. A SARS-CoV-2 tüskefehérjéjétől félni meg aztán végképp irracionális olyan embereknek, akik el se hiszik, hogy ez a vírus létezne, vagy akik elhiszik, hogy létezik, de jelentéktelen, túlreagált kórokozónak tartják. Aki szerint a vírus egészséges emberek számára ártalmatlan, az miért van úgy betojva a vírus tüskefehérjéjétől, ami a vírus legártalmatlanabb része (nincs benne a vírus genetikai anyaga, fertőzni is képtelen)? Nem félni a vírustól, de a tüskefehérjéjétől igen, az olyan, mint nem félni a kutyáktól, de a bundájuktól igen.
-----
Nyilván ha az ember nem hiszi el, hogy az mRNS alapú (vagy akármelyik másik) oltásban az van, amit mondanak róla, akkor már lehet racionális a félelme. Tehát ha valaki azt hiszi, hogy az mRNS alapú oltásban nem is lipidburokba csomagolt mRNS van, mely a vírus tüskefehérjéjének szintézisét kódolja, hanem igazából 5G mikrochipek, amiket Bill Gates parancsára, a háttérhatalom megbízásából ültetnek belénk, hogy a gondolatainkat irányíthassák, az onnantól teljesen jogosan fél tőle.
Bevallom, amikor #147-et írtam, ezekre nem gondoltam. Csak azokra, akik elhiszik, hogy a nagy cégek tényleg azt rakják az oltásba, amit mondanak, de az valami, a cégek által sem látható, nem várt módon kártékony lehet.
-----
Ugye kétféle covidoltás-ellenes van. Az egyik azt feltételezi, hogy van valami nagy háttérösszeesküvés, benne az országok egészségügyi rendszerei és nyilvántartásai (kórházakkal, orvosokkal, ápolókkal), a vakcinafejlesztés résztvevői (a nagy cégek, virológusokkal és más kutatókkal), esetleg már a covid se létezik, csak kitalálták. Aki így látja a dolgot, az jogosan fél a vakcinától. Hívjuk őket rosszhiszeműnek, mert azt feltételezik, hogy az egész járvány (és kezelése) mögött egy óriási, globális aljasság van.
A másik fajta azt feltételezi, hogy az egészségügyi és kutatási rendszerek alapvetően jószándékúak, valóban van vírus, de az sokkal enyhébb, mint gondolják. És a vakcinagyártók valóban jó termékekkel akartak előállni, csak túlságosan kapkodva, teszteletlenül kezdték el a forgalmazást, és ez vet fel kérdéseket. Mivel a vírus nem olyan durva, ezért lenne idő nyugisan tesztelgetni, és csak amikor bebizonyosodott, hogy tényleg rendben van, akkor ráereszteni a lakosságra. Ennek a csoportnak írtam a #147-et. Hívjuk őket jóhiszeműnek, mert azt feltételezik, hogy az egész járvány (és kezelése) mögött egy óriási, globális tévedés van.
#158: Attól, hogy kívülről bejuttatott, még nem lesz testidegen anyag. A kívülről bejuttatott anyagok az orvoslás részét képezik az őskor óta (igen, a megfázás esetén együnk ilyen-olyan gyökeret is kívülről bejuttatott anyagnak számít), de az utóbbi kétszáz évben teljesen sztenderd lett. Te is biztosan kaptál már például infúziót (csak hogy ne állandóan a gyerekkori oltásokon rugózzak). Amiben van egy csomó nem testidegen anyag (például sók, ha kiszáradás ellen adják), kívülről bejuttatva. És azon se vergődünk, hogy hujujuj, mi lesz most, ezeket a sókat most kívülről juttatjuk be, mesterségesen, jajajaj.
De egyébként ha jól gondolom, te abba az oltásellenes csoportba tartozol, aki konkrétan a járvány (és kezelése) mögött aljasságot gondol. Akiket én #157-ben rosszhiszeműnek nevezek. Te nem azt gondolod, hogy a járványkutatók, orvosok, vakcinafejlesztők, stb. ezt csúnyán benézték, hanem hogy van emögött valami turpisság.
Én meg abba a (nem oltásellenes) csoportba tartozom, amelyik egyáltalán nem gondol aljasságot vagy tévedést a járvány mögé, én elhiszem, hogy kb. az van a világban, amit a fősodorbeli média mond.
Ezért szerintem kettőnknek teljesen felesleges azon vitázni, hogy most az mRNS alapú vakcinák biztonságosak-e. Szerintem azok, te pedig azt se hiszed, hogy azokban tényleg lipidburokba csomagolt mRNS van. Te adenovírus alapú vagy inaktivált vírus alapú vakcinát se adatsz be magadnak, mert azokkal szemben is vannak fenntartásaid. Én pedig amellett tudok érvelni, hogy az mRNS alapú vakcina miért nem testidegen, és ezért miért veszélytelen, de arra nincs jó válaszom, hogy mi van, ha a Pfizer és a Moderna mRNS alapú oltás ürügyén ciánnal bevont traktorkereket fecskendez belénk. A ciánnal bevont traktorkerék tényleg ártalmas a szervezetnek, azt egy percig sem vitatom, tehát ha valaki szerint az van a vakcinában, feltétlen kerülje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!