Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Valószínű, hogy rákos vagyok?

Valószínű, hogy rákos vagyok?

Figyelt kérdés
Voltam ultrahang vizsgálaton, mert diónyi csomót találtam a nyakamban. Sajnos lesújtott az eredmény, nem zsírcsomó, ami a jobbik eset lett volna, tekintve, hogy az jóindulatú. Pontosan nem derült ki, hogy mi az, ezért biopsziára küledtek. A doki véleményként latin kifejezésekkel azt írta le, hogy rosszindulatú nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás. Nem tudok magamhoz térni szinte.

2020. jún. 8. 19:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 A kérdező kommentje:
Megnyugodni teljesen pedig azért nem tudok, mert azt mondta a főorvos (akihez pont szerencsésen kerültem, mert ő egyben a fül-orr-gégészeti osztály osztályvezetője is, szerintem ez is közrejátszott abban, hogy ilyen olajozottan mentek eddig a dolgok), hogy 40%-os pontosságú a biopszia eredménye. Ez nincs a fele sem, tehát 60% esély van a tévedésre. Hogy mi alapján mondta a 40 százalékot, nem tudom, nem értek hozzá, hirtelen nem is kérdeztem. Szóval jó hír, csak nem akarom elbízni magam.
2020. jún. 11. 19:31
 62/79 A kérdező kommentje:
*Persze az is lehet, hogy pszichológiai alapon mondta nekem a 40%-ot, hogyha rossz lesz az eredmény, akkor se keseredjek el, nem tudom. De nem is akarok találgatni, minden menjen a maga medrében, az orvosban pedig bízni kell.
2020. jún. 11. 19:42
 63/79 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Ma voltam kontrollon a fülemmel. Nem a főorvos volt, mert el kellett mennie, egy fiatal, tőlem csak pár évvel idősebb doktor nő fogadott. Azt mondta, javult a fülem állapota, mondjuk ezt ma éreztem először én is, kevésbé fájt, mikor felkeltem. Kicsit bemérgesedtem magamban a vizsgálat után amúgy, mert a fültölcsérrel valamelyest felsértette a hallójáratomat, vérzett valamennyire. Nem elég, hogy be van gyulladva, most még lesz rajta seb is. Mondjuk ugyanúgy tett bele gyógyszeres csíkot, meg szedem az antibiotikumot, csak nem okoz majd még ez is plusz problémát, mert ma tényleg úgy éreztem, hogy kezd javulni, jobban tudtam harapni is, ezáltal enni, kevésbé fájt az egész állkapocsízületem. Még tudta nézni a dobhártyát, nincs baja. Voltam vérvételen is, ami szükséges volt az altatás miatt. Azt kell mondjam, eddig a vizsgálatok nem akadoznak, minden gördülékenyen megy, még úgy is, hogy nekem meg kell tennem 32 km-t azért, hogy eljussak a kórházig. Ugye vissza is 32, tehát összesen utazok 64 km-t. Szerintem egy magánklinikán nem mennének ettől gyorsabban a dolgok, legalábbis a jelenlegi helyzetre vetítve. Várom a vasárnapot, hogy befeküdjek, várom, hogy megszabaduljak végre a fülfájdalomtól, állkapocsfájdalomtól, tompán hallástól.
2020. jún. 12. 18:28
 64/79 A kérdező kommentje:
Üdv nektek! Akit még mindig érdekel, hogy mi van velem, azoknak írom, hogy kijöttem a kórházból. Altatásban végeztek rajtam felső panendoszkópiát, szövetet is vettek a torkomból, illetve az orrgaratból, szövettanra elküldték őket vizsgálni. Ezenkívül a fertőző osztállyal is felvette a kapcsolatot a fül-orr-gégész, így elkezdődött a vérem infektológiai vizsgálata is. Az eredményekért minimum 1 hét múlva érdeklődhetek, azok fényében kell a további vizsgálatokat megszervezni.
2020. jún. 18. 19:21
 65/79 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jo hogy ennyire foglalkozol az egeszsegeddel.

Remeljuk a legjobbakat!

2020. jún. 18. 19:27
 66/79 anonim ***** válasza:
OK. Majd írd meg mi lett az eredmény ha gondolod.
2020. jún. 18. 19:30
 67/79 A kérdező kommentje:

Én azt tudom ajánlani mindenkinek, hogy ne féljen elmenni vizsgálatokra, ha valami olyat észlel magán, ne húzza az időt se. Ne féljen, hogy le kell vetkőzni vizsgálathoz, vagy megszúrják, fájni fog, esetleg altatni kell, ide-oda dugdosnak endoszkópot, stb., az egészség érdekében túl kell ezeken esni. Illetve nyilván, egy egészséges félelem van az emberben, de ez ne öltsön akkora méretet, hogy ez miatt nem megy el valaki vizsgálatra. Valahol erősíti is az embert, ha ilyeneken megy keresztül, és sok dolgot is át tud értékelni az életében.

2020. jún. 18. 19:45
 68/79 anonim ***** válasza:

Engem érdekel, mi van veled, csak néha elfelejtek kommentelni :D

De ha írsz, elolvasom, és remélem a legjobbakat!

2020. jún. 18. 19:46
 69/79 anonim ***** válasza:
82%

Édea drága kérdező :) nem kell ennyire eltemetni magadat. Együtt érzek veled de jó nagy hülye egy háziorvosod van.

Van egy nagyobb nyirokcsomód nem tudom mióta van de az barmitől megnőhet aztán magától visszahúzódhat. Nem voltál beteg mostanában? Megfázás, torokfájás. Nekem is volt ilyen még beteg sem voltam előtte. Aztán 1 hónap múlva elmúlt. Egyáltalán nem biztos, hogy rák. Jó, hogy elküldenek mintavetelre de nem lett volna szabad így rád ijeszteni. Nekem a hasamban mélyen van 3 nagyobb nyirokcsomóm. Veletlenül vették észre egy ctn. 2 évig jártam a hematológiára vele kontrollokra limfóma gyanúval. Aztán elköszöntek tőlem, hogy semmi baj. Ha rosszindulatú is lenne a limfóma a legjobban kezelhető rák. Neked tüneteid sincsenek így az elején lennél hamar meggyógyulnál. Nem fogsz belehalni ha rosszindulatú lenne akkor sem. Vérvetelre is elküldött a hazidoki? Mert az sem ártana ilyenkor. Egyebként megnyugtatasul írom, hogy az én fejemre már sok halálos betegséget olvastak. Pl egyszer közölte velem szemrebbenés nélkül egy orvosnő, hogy hasnyálmirigy rakom van ez biztos. Akkoriban szerencsére még nem voltam ijedős és kiröhögtem. Ennek 8 éve. Semmilyen rákom nem volt. Tudom nagyon ijesztő ez az egész. De jo eséllyel egy olyan dologtól félsz ami be sem fog következni. Nincs diagnózisod azt majd a mintavétel adja. De a limfóma nem halálos betegség. Ha pozitív lesz akkor viszont a szent laszlóba menj a hematológiára ott vannak a legjobb orvosok.

2020. jún. 19. 15:29
 70/79 anonim ***** válasza:
Na, mi újság? Szövettan megvan?
2020. júl. 1. 16:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!