Valószínű, hogy rákos vagyok?
Figyelt kérdés
Voltam ultrahang vizsgálaton, mert diónyi csomót találtam a nyakamban. Sajnos lesújtott az eredmény, nem zsírcsomó, ami a jobbik eset lett volna, tekintve, hogy az jóindulatú. Pontosan nem derült ki, hogy mi az, ezért biopsziára küledtek. A doki véleményként latin kifejezésekkel azt írta le, hogy rosszindulatú nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás. Nem tudok magamhoz térni szinte.2020. jún. 8. 19:40
51/79 A kérdező kommentje:
A fülemmel viszont megszenvedek, ma voltam vele kontrollon, és még mindig elég szépen be van gyulladva, viszont jelenleg nincs lázam, reggel 36,8 volt, most 37,4. Kicserélték benne a csíkot, holnap kell visszamenni vele. Utána átmentem az altató orvoshoz, végülis engedélyezte az altatást, azt hittem, a fülem miatt nem fogja. Vasárnap kell befeküdnöm a kórházba, hétfőn lesz majd elvileg a beavatkozás, de nem tudom, hogyan fog alakulni a fülem állapota.
2020. jún. 11. 17:16
52/79 A kérdező kommentje:
Azt mondta a főorvos, hogy a biopszia 40%-nyi pontosságú. Ezért kell még majd altatásban az a beavatkozás.
2020. jún. 11. 17:17
53/79 anonim válasza:
Az antibiotikum szépen leviszi a gyulladást addig! Szerintem jó, hogy alapos az orvosod, de a szövettan ritkán téved! Nem vagy daganatos, s ez nagyon jó!!!!
54/79 A kérdező kommentje:
Ez még csak feltételezés az én szememben, várjuk meg a többi eredményt is. A fülemre kedd óta szedem az antibiotikumot, elég erős, 500mg-os, de mégsem érzem hatását, plusz ott van a csík is. Az is lehet, hogy olyan mértékű a gyulladás, hogy ezt is műteni kell majd. Majd csak mondanak rá valamit a kórházban.
2020. jún. 11. 17:23
55/79 anonim válasza:
Szép is lenne ha nem lehetne hinni a szövettannak! Sok valóban daganatos, akiknek kimutatta a szövettan a rosszindulatot, kamura kapná a kemót, nem? Amúgy az antibiotikum akkor hat ha végig szedi az ember a kúrát! Nem véletlenül nem lehet félbe hagyni. Gyulladáson meg nincs mit műteni.
56/79 anonim válasza:
Örülök, hogy jó lett a szövettan, szerintem nincs miért aggódnod most már. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ahhoz képest, hogy 27 éves férfi vagy, elég rosszul kezelsz egy fülgyulladást.
57/79 A kérdező kommentje:
Így érdemben nem tudok válaszolni sajnos. Kifejtenéd, hogy mire is gondoltál pontosabban, miért kezelem rosszul?
2020. jún. 11. 18:32
58/79 anonim válasza:
Arra értem, hogy ha be van az embernek gyulladva éppen valamije, akkor valószínű, hogy a nyirokcsomó amiatt gyullad be, nem pedig rákos. Te tudtál is a gyulladásról, mégis elmentél ultrahangra, aztán jól beparáztattad magad meg a szüleidet is feleslegesen. Most megvan a szövettan és még mindig nem engeded el a témát. Én nem értem ezt miért teszed magaddal, feleslegesen veszel részt a műtéten is. Te dolgod, mire fordítod a pénzed és az energiádat, nem kritizálni szeretnélek, csak gondoltam szólok, mert lehet annyira megijedtél, hogy nem látod át a helyzetet.
59/79 A kérdező kommentje:
Köszönöm az észrevételt, de több helyen is téves. Először is, a fülem 3 napja van begyulladva rosszul sikerült fülmosás miatt, a csomót a nyakamon valamivel több mint 1 hónapja vettem észre az ellentétes oldalon (de akkor még nem mentem el vele dokihoz azonnal), ami azt jelenti, hogy régebb óta ott lehet, csak nem vettem észre hamarabb. Elmentem a házi orvoshoz, aki azt mondta, ultrahangra kell menjek, illetve azt is, hogy szerinte ez nem nyirokcsomó, mert túl nagy ahhoz. Tehát kapásból nem volt felesleges az ultrahang, mert ki lett zárva a zsírcsomó jelenléte, ami ugye a jobbik eset lett volna. Az ultrahangról átiranyítottak a fül-orr-gégészetre további vizsgálatok miatt. Ezen szükséges vizsgálatok felén vagyok túl kb. Jelenleg itt tartok. A pénzem pedig nem fogy vizsgálatokra, mert minden sztk alapon megy. Eddig egy rossz szavam nem lehet rájuk, mert majdnem 4 nap alatt eljutottam odáig, hogy befeküdjek a kórházba, azaz 4 nap alatt megjártam az ultrahangot, fül-orr-gégészetet, megcsinálták a patológián a biopsziát, aminek eredménye már másnapra kész lett. És akkor emelett még kezelik a fülgyulladásomat is. Sok esetben csak a biopszia eredményére minimum 1 hetet kell várni. Az endoszkópos vizsgálat pedig nem felesleges, hiszen szükséges ahhoz, hogy az orvos át tudja nézni az összes olyan helyet, amit csak tud, plusz a csomót. Egyébként pedig azt tartom felelőtlen dolognak, hogy valaki ilyen panaszokkal nem megy sehova sokáig. Sok esetben az van, hogyha időben észreveszik a daganatot, ha valóban az okozza a tüneteket, akkor nagyobb eséllyel menthető lett volna az illető. Inkább elmegyek százszor ultrahangra, mint egyszer ne menjek, amikor kellene.
2020. jún. 11. 19:04
60/79 anonim válasza:
Teljesen igazad van, inkább kétszer, mint egyszer sem, nem játék az ilyesmi. Örvendetes, hogy valahol ilyen gördülékenyen mennek az eü vizsgálatok, nem feltételeztem, hogy tb-re elérhető ilyen, szóval feltételezgettem dolgokat hibásan, ne haragudj érte. :( Viszont tényleg megnyugodhatsz most már, a szövettan is jó lett, meg ezek szerint gondos kezekbe is kerültél. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!