Valószínű, hogy rákos vagyok?
Figyelt kérdés
Voltam ultrahang vizsgálaton, mert diónyi csomót találtam a nyakamban. Sajnos lesújtott az eredmény, nem zsírcsomó, ami a jobbik eset lett volna, tekintve, hogy az jóindulatú. Pontosan nem derült ki, hogy mi az, ezért biopsziára küledtek. A doki véleményként latin kifejezésekkel azt írta le, hogy rosszindulatú nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás. Nem tudok magamhoz térni szinte.2020. jún. 8. 19:40
41/79 anonim válasza:
Van ismerősöm, szerencsétlen még csak huszonéves, és már 2 rákon túl van. És nem a legveszélytelenebb fajtákon, sőt... Viszont túl van - és azóta is él, virul, élvezi az életet. Sosem szabad feladni küzdelem nélkül. Nála kitartóbb embert nem is ismertem soha. És meg is lett a jutalma.
42/79 A kérdező kommentje:
Nos, most van annyi erőm, hogy írni tudjak. Reggelre 38,5 fokos lázra ébredtem, nagyon fájt a fülem, váladékozott is. Bementem a házi orvoshoz, sürgősségi beutalót adott a fül-orr-gégészetre. Elmentem a szakrendelésre, pont az osztályvezető főorvos rendelt, mondta, hogy nagyon csúnyán be van gyulladva a fülem, még a porcos rész is. Kiszívta a trutyit belőle, rakott bele gyógyszeres csíkot, írt fel antibiotikumot. Csütörtökön megyek kontrollra vele, csíkot cserél, megnézi, stb. Ennyit a fülemről. Elmondtam neki a nyakamban lévő csomót is, megnézte az ultrahang általi meghatározottakat. Mondta, hogy ultrahang alapján nem szabad olyan véleményt leírni, mint ami rajta van a papíron. Áttelefonáltak a patológiára, és pont fogadni tudtak a biopsziára. Lementem oda, jött a patológus, levette a mintát, már holnapra kész lesz az eredmény,de én csak csütörtökön megyek ugye vissza kontrollra. Azt mondta a főorvos, hogy a biopszia csupán 40%-ban megbízható, bármi legyen az eredmény, nem lehet arra alapozni. Éppen ezért, ha meggyógyul a fülem, be kell feküdnöm a kórházba, ahol altatásban fognak végezni valami endoszkópos vizsgálatot, gyakorlatilag minden zugba belenéz majd. Mennem kell tüdővizsgálatra, gasztroenterológiai kivizsgálásra is. A doki a vasárnapi napot jelölte ki, hogy befeküjek, de szerintem addigra nem fog helyrejönni a fülem, mert eléggé be van gyulladva, így az altató orvosi vizsgálaton sem megyek át szerintem, mivel a láz, fájdalom miatt a pulzusom is meg van emelkedve. Mire hazaértem, 39,6 fokos lázam lett. Olyan rosszul kezdtem érezni magam, hogy azt hittem, már átterjedt az agyamra a gyulladás, biztos voltam benne, hogy agyhártyagyulladásom van. Gyenge voltam, mindenem fájt, kicsit zavart lettem, enni nem tudtam, inni is alig. Lázcsillapítót vettem be, illetve a szüleim hideg vizes borogatást tettek a karjaimra, így feküdtem az ágyban takaró alatt. Sikerült lehúzni 38,6-ra, az utolsó mérés óta talán mégjobban lentebb ment, valamint elmúlt a zavargtságom, erőm is jobban van, enni már ettem, ittam is többet. Jelenleg ilyen állapotban vagyok. A fülem még fáj, de még csak most kezdtem el szedni a gyógyszert, illetve 1 csík nem lesz elég ehhez. A fájdalom átsugárzik a koponyámra, állkapcsomra, de nem vészes jelenleg. Jól összejött ez a két dolog, nagy balszerencse, de bírnom kell.
2020. jún. 9. 19:16
43/79 anonim válasza:
Lehet a nyirokcsomod a gyulladastol durrant be, hisz a borotvatol is kepes bedurranni. Ezt mondjuk nem ertem, hogy miert csak 40%ban megbizhato a biopszia, ilyet meg nem hallottam. 🤷🏻♀️
44/79 A kérdező kommentje:
Nem fejtette ki, hogy miért annyi, lehet, hogy ennél a fajtánál ennyi, vagy nem tudom, nem értek hozzá. Mindenesetre annak örülök valamelyest, hogy így alakult a mai napom, mert egyébként csak holnap mentem volna, akkorra adtak időpontot. Addigra szerintem megpusztultam volna.
2020. jún. 9. 19:22
45/79 A kérdező kommentje:
*Nem hiszem, hogy a fülemtől, mértani fülem 2 napja durrant be, a csomót meg már 1 hónapja észrevettem.
2020. jún. 9. 19:23
46/79 anonim válasza:
Nagyon szívesen esetleg ha gondolod írj nyugodtan üzenetet. Szívesen segítek ha csak beszélgetés is de jobb az embernek utána :)
47/79 anonim válasza:
Hat vegig olvastam az osszes kommentet..
Jol osszejottek a dolgok neked.
Kitartast, es jobbulast kivanok!
Es ne gondolj egybol a legrosszabbra, biztos minden rendben lesz.
Pozitivan allj hozza!
48/79 anonim válasza:
Szia! Hogy vagy? Majd írd meg milyen lett a szövettan!
49/79 A kérdező kommentje:
A szövettani papírra ez van írva.
Vélemény: C2 Nem malignus folyamat M09450 A lymphadenomegáliát feltehetően gyulladás okozza
2020. jún. 11. 16:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!