Ha az ikrek egyik fele rákos lesz, akkor valószínűleg a másik is?
14 éves vagyok, az ikertestvéremnél (egypetéjű) néhány hete állapítottak meg leukémiát. Én is lehet leukémiás?
Tudom nem ezt kérdeztem, de a tesóm szegény nagyon kivan. (Legfőképp, hogy mi lesz ha kihullik a haja)Hogyan tudnám vele elfogadtattni (vagy legalább is segíteni) a helyzetet?
Egypetéjűeknél nagyobb az esély, de befolyásolja az életmód is.
Nem a leukémiától hullik ki valakinek a haja, hanem a kezelésektől, a kemoterápiától. A haj visszanő, és gyakran erősebb, dúsabb lesz mint volt. A lányom haja is a fenekéig ér, pedig 29 kemón van túl.
Még valami: ha egypetéjűek vagytok, akkor nagy eséllyel te leszel a legalkalmasabb csontvelő donor. Neked se lesz könnyű, de összefogtok és megcsináljátok!
Köszönöm szépen a válaszod!
Igyekszem mindenben segíteni neki, amiben csak tudok
Nem biztos, de azonos a génállományotok.
Ismerek egypetéjű ikerpárt, ahol az egyik fél beteg lett, a másik 10 év múlva sem.
És ahogy írták előttem, készülj arra, hogy esetleg csontvelő donor leszel. Nagyon nehéz ez minden korban, főleg 14 évesen.
A haj a legkevesebb, visszanő. Nekem is visszanőtt. Én előre levágattam rövidre, de most már a hátam közepéig ér.
Kitartást kívánok Nektek!!!
Köszönöm szépen neked is!
És ez a csontvelő donorság pontosan, hogy zajlik?
1. Ma már nem minden kemoterápiás kezeléstől hullik ki a haj
2. Az egyik barátnőmnek a kihullott haja néhány hónapon belül visszanőtt és gyönyörű, erős szálú lett utána.
Nem biztos, hogy az leszel, de nagyobb az esélyed.
A saját haj visszanőhet, de addig is:
Ahol is az eredeti cím azt jelenti: Én ma szőke vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!