Valószínű, hogy rákos vagyok?
Figyelt kérdés
Voltam ultrahang vizsgálaton, mert diónyi csomót találtam a nyakamban. Sajnos lesújtott az eredmény, nem zsírcsomó, ami a jobbik eset lett volna, tekintve, hogy az jóindulatú. Pontosan nem derült ki, hogy mi az, ezért biopsziára küledtek. A doki véleményként latin kifejezésekkel azt írta le, hogy rosszindulatú nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás. Nem tudok magamhoz térni szinte.2020. jún. 8. 19:40
11/79 anonim válasza:
Közben írtad. "Rosszindulatú nyaki nyirokcsomó nagyobbodás." Nem is értem szövettan nélkül hogy írhatta, hogy rosszindulatú. Reméljük cáfolja az orvost a szövettan. Ne keseredj el!!! Mikor lesz a biopszia?
12/79 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy mikor lesz, holnap viszem a papírokat a házi orvoshoz, ő ad beutalót a fül-orr-gégészetre, ott csinálják majd. Nem tudom, hogy mikorra kapok időpontot.
2020. jún. 8. 20:25
13/79 anonim válasza:
A nyirokcsomó formájából szoktak következtetni arra, hogy jó vagy rosszindulatú, nagyon leegyszerűsítve, ha gömbölyű akkor valószínűbb, hogy rossz, ha ovális, akkor jóindulatú. De ez csak annyit jelent, hogy nagyobb a valószínűsége, nem pedig azt, hogy biztosan az.
14/79 anonim válasza:
A limfoma az egyik, ha nem a legjobban gyogyithato raktipus. Szoval nyugi!! :)
Nekem evek ota van vagy 8 darab nagyobb nyirokcsomo a nyakamban, nekem valoszinu az autoimmun pajzsmirigy gyulladas okozza, inaktivak. Azt mondta a doki, hogy akkor jelezhet bajt, ha hirtelen kezd el novekedni, 5 centinel nagyobb lesz es nem faj. De egyebkent rossz fogtol is megduzzadhat, borotvalkozastol is, megfazastol, gyulladastol.
15/79 anonim válasza:
Nem kérdőjellel van a leleten, hogy rosszindulatú nyirokcsomó megnagyobbodás? Ameddig nincs meg a biopszia eredménye, addig nincs diagnózis. Ha valamit talál az orvos, amivel továbbküld egy kollégához egy adott vizsgálatra (esetedben ez a patológus, aki a szövettani vizsgálatot végzi), akkor ráírja a leletre, hogy mire gyanakszik, hogy a kolléga ne a sötétben tapogatózzon, hanem célirányosan tudja megvizsgálni a mintát. Orvosi szempontból jobb a lehető legrosszabb lehetőségre gyanakodni és legfeljebb pozitívan meglepődni, mint elbagatellizálni, hogy biztos semmiség, aztán segget csinálni a szádból, mikor megmondod a betegnek, hogy súlyos baja van. Ameddig nincs meg a biopszia eredménye, addig feleslegesen pánikolsz. Még ha rákos is vagy, a mai világban ez sem feltétlenül egy halálos ítélet.
16/79 anonim válasza:
Szerintem hamar lesz időpontod, daganatos betegség gyanújánál igyekeznek a vizsgálatokkal. Csak még a szövettan... édesanyámnak egy hónap volt. Borzasztó a bizonytalanság, várakozás mg megjön a lelet. Reméljük neked max két hét és meglesz. Holnap beszélj a háziorvosoddal is, ő mit gondol az esetről. Más tüneted nincsen?
17/79 A kérdező kommentje:
Ez ovális volt, mutatta a képen. Legalábbis úgy emlékszem. Ha 32x16 mm-es, akkor az nem lehet gömb alakú, vagy mit tudom én, nem értek hozzá.
2020. jún. 8. 20:28
18/79 anonim válasza:
A kotottsege is sokat elarulhat, ha nem mozdul a kornyezetebol akkor lehet gond, ha mozgathato, akkor nincs gond.
19/79 A kérdező kommentje:
Nincs más tünetem, legalábbis egyenlőre. Nincs hányingerem, nem szédülök, nem izzadok éjszakánként, nem érzem magam gyengének, betegnek. Volt általános vérvételem is, azon sincs semmi rossz, nézte a doki, igaz, azt még januárban vették le. De ez nem jelent szerintem semmit.
2020. jún. 8. 20:32
20/79 anonim válasza:
Lehet egy sima inaktiv nyirokcsomo ez neked is, lehet a doki csak biztosra akar menni, mert a testben elszortan ennel kisebb meretben vannak jelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!