Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Felelősségre lehet vonni egy...

Felelősségre lehet vonni egy orvost, ha az általa felírt fogamzásgátlótól lett mélyvénás trombózisom, és nem kért előtte vérvételt?

Figyelt kérdés

Másfél hónapig szedtem a Diane35 fogamzásgátlót, ami köztudottan nagyon erős hormontartalommal bír.

2 napja hozott be a mentő a kórhàzba mèlyvénás trombózissal.30 éves vagyok, nem dohànyzom, nem szedtem azelőtt sem fogamzásgátlót.

A gyógyszer felírását nem előzte meg olyan vérvétel, ami a trombózis kialakulására vonatkozik, pedig úgy tudom, van ilyen.Az orvosok szerint egyértelműen ez okozta.

Mennyi felelőssége van ebben a dokinak, aki felírta?

2019. aug. 30. 15:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/82 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem pedig van. És több orvos szerint is. Főleg ha elavult szarokat ír fel. Gondolom olyan öreg, mint a módszerei.

Csak gratulálni tudok.

2019. szept. 12. 11:16
 82/82 anonim ***** válasza:
48%
79. Akkor nem mindegy? Mégis mit vár a kérdező? Egyebkent meg jogi felelősséget érint a kérdés mivel egy vizsgálatot hianyol. A roasz hír hogy a mogyoróra is sokan allergiasak mégsincs a közerteb mogyoróallergia néző teszt. Csak akkor jössz rá ha megetted. Feltüntetve sincs rajta hogy allergiát okozhat amibe belehalhatsz. Csak a többi csoki palírjan van apróbetűvel hogy nyomokban mogyorót is tartalmazhat. Ha meghlasz tőle nincs hol reklamálni. Jobb lenne a gyógyulasra koncentrálni és nem a felelősöket keresni. Az már nem változtat semmin. Aki nem hajlamos rá bem kap trombózist. Ha ettől a bogyótól mindenki azt kapna már kivontak volna a forgalomból. Az orvos valamiért ezt tartotta jónak. De a te tested. Jogodban állt tájekozódni és másikat kérni vagy megbeszélni vele. Ilyen áron tanultad meg, hogy nem szabad maximálisan senkiben megbízni. Akkor sem ha orvosnak hívjak! A testedért te vagy a felelős és neked kell dönteni. Én is mondtam azt nem egyszer gyógyszerre hogy NEM ordíthatott az orvos. Nem érdekelt. Utólag minden esetben nekem lett igazam. Örülj hogy túlelted és legy körültekintőbb. Az orvos csak egy ember nem isten attól hogy van akit meg tud gyógyítani. Elmeselek egy érdekes hasonló példát. Borzalmas állapotban voltam. Erőtlenség folytonos szédülés, sírógörcsök, labzsibbadás, szapora pulzus, fulladás. Elküldtek a pszichiátriara és azt mondták nagy a baj. Kaptam antipszichozikumot és nyugtatót. Elolvastam a betegtájékoztatót és úgy döntöttem ezt a szart nem veszem be. Pedig az orvos azt mondta egyebkent nem leszek jobban. 2 hónap múlva vérvetel volt a munkahelyemen. Kiderült vérszegény vagyok. Kaotam vasat és folsavat. Eltelt 2 hónap és semmi bajom nincs. Magyarán nem pszichiátriai beteg voltam hanem vérszegény! De megetették volna velem a drogokat amitől megbuggyantam volna. Szóval van ilyen sajnos. Bárkivel előfordulhat. Sajnos ott sem protokol semmilyen vizsgálat. Írják a bogyót bármi bajod van. :(
2019. szept. 12. 12:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!