A kínai orvoslásnak van alapja, megbízható?
Mostanában eléggé érdekel (betegségem miatt is), hogy a kínai orvoslás mennyire megbízható? Rengeteget olvastam, sok a pozitív visszajelzés, de sok a lehúzás (nyugati orvosok, Index.hu stb.)
Olyanok válaszát várom, akik megtapasztalták, hogy valóban van valami haszna, pl orvosnál, szakembernél jártak, aki valóban érti, hogy mit csinál és nem a pénzre hajt ezerrel, vagy olyanokét, akiknek van rálátása, de nem elfogultan csak "nyugat-őrültek"
Valóban a meridiánokon keresztül meg lehet állapítani, hogy az ember milyen állapotban van, szerveket felmérni (Voll módszer) stb.
A fő kérdésem, hogy mennyire megbízható ez az egész, ha szakember kezében van ez a módszer?
Csak komoly válaszokat várok, aminek van valami alapja.
Köszönöm!
Persze, mivel főiskolai végzetségem van és 5-re vizsgáztam anatómiából... :) De tudod én a beteget helyezem előtérbe, nem az anyagi hasznot.. A másik, hogy a rehabilitációs központokban és korházakban mindenkinek ingyen járnak ezek a kezelések, de még jobban járasd le magad a témában én jól szórakozok...
:)
Biztosan nem ismeretlen számodra Boldogkői Zsolt molekuláris biológus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára.
Hallod, ha valami reumatikus betegséged lesz és mozgáskordinációs zavar és egyéb gerincbetegségek, légszíves ne vegyed igénybe az orvosi gyógymasszázst, ugyanis ezért vagyunk mi, te tudatlan hülye... :) De nyugodtan nézz utána mielőtt korházak és rehabilitációs központok tekintéjét rontod a tudatlan szkeptikus hozzáállásoddal.. :)
A másik felhasználónak meg üzenném, hogy a mai orvostudomány felhasználja a természet gyógyászatot, ahogy linkeltem is, illetve ezeket a kezeléseket is amiket mi végzünk... Szóval én abszolút elfogadom mindkettőt, mert mindkettőre szükség van, de a hazugságokat azt nem bírom, főleg amit az ilyen szkeptikus Átvágó István féle emberek próbálnak előadni..
:)
Itt egy említett példa, Dr. Lenkei Gábort ilyen hazugságokkal akarták csőbe húzni, de jól megszívta az ANTSZ.. Ugyanilyen hazugságokat terjesztenek az interneten is a természettudományos dolgok iránt, ne hogy bedőljetek a hazugságoknak..
1: Lenkei nem szcientológus ezt csak a szkeptikusok találták ki, szóval le írta a könyvében, hogy ezzel támadják, de semmi köze a szcientológiához... Egy hazugság tisztázva...
2: [link]
Ezt légyszíves vágd bele Boldogköi Zsoltnak a pofájába hogy ne járassa le magát a hazugságaival, ugyanis a Semmelweis Orvosi Egyetemen akupunktúra továbbképzések vannak szakorvosok számára, úgy hogy légyszíves fejezd be a troll funkciót már leszerepeltél, köszi... Főleg annak fényében, hogy én rengeteg vizsgálati eredményt és tényt közöltem és linkeltem be... :)
2008-ban még szcientológusnak vallotta magát e szerint:
Esetleg a meridiánok molekuláris biológia általi bizonyítására tudnál linket?
Én nem trollkodom és igyekszem tiszteletben tartani másokat, például nem személyeskedem. Igaz nem is vizsgáztam ötösre anatómiából...
Így is lehet olvasni, persze. A bizonyítékokon alapuló orvoslásnál nincs jobb esély ma. Amint valami tudományos módszerekkel bizonyíthatóan működik, az bekerül az orvoslásba. Legyen az akupunktúra, homeopátia, pi víz bármi.
Ettől még ez a fajta orvoslás nem nyújt mindenre 100%-os megoldást. És emberek működtetik, akik hibáznak és gyarlók, de ez nem a módszer hibája.
Én a magam részéről örülök, hogy nem 1000 éve születtem, amikor a legjobb megoldás a piócázás, érvágás, köpölyözés meg hasonlók voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!