Mit szólnátok egy ilyen sógornőhöz? Mit gondoltok róla.
4 gyereke van 2 apától. Mind kicsi, alsótagozatos, óvodás. Az első két gyereke apját elhagyta, pont azért a pasiért akitől a másik kettő van. De egyébként is nagyon viharosan éltek, egyiket sem kellett félteni. A második férje meghalt, tényleg sajnáltam, mert persze az ilyen mindenkit megviselte, a negyedik gyermek még pár hónapos volt a gyerek. Úgy tűnt megviselte, de eltelt pár év és összejött egy gyermektelen 3 évvel fiatalabb férfival. Pont az öcsémmel, pedig elvileg barátnő félék voltunk. Úgy hogy ő nem akar több gyereket, közös vagyont, semmit. De leélné vele az életét. A mi családunk nem az ő életviteléhez van szokva. Például édesanyám háztartásbeli volt mindig, ő sosem főz, rendel, takarítónője van, bébiszittere. Nem tartja a kapcsolatot csak a szüleivel, de laza az is, nem természetes neki ha egy család összetart. Csak a gyerekei a család számára. Barátai inkább a családja. Anyagilag ugyan nagyon jól áll, de öcsém jobban, ez hozzátartozik a történethez.
Ti el tudnátok fogadni ha öcsétek/fiatok lemondana a gyermekvállalásról, eltávolodna tőletek?
Három kicsi gyereket neveltem egyedül, a legkisebb még nem volt 3 éves, amikor összejöttem a màsodik férjemmel. Ő ráadásul 6 évvel fiatalabb nálam, szóval elég ifjonc volt. Én sem akartam több gyereket, egyszerūen féltem tőle.
Ehhez képest anyòsomék szeretettel fogadtak a gyerekeimmel együtt, és a férjem felnőtt a feladathoz. A kezdetektől úgy nevelte a gyerekeimet, mintha a sajátjai lennének, és elfogadta a döntésemet.
6 év után éreztem azt, hogy vele újra bele merek vágni. 2 gyerekünk született azóta, 15 éve vagyunk együtt. A nagyok lassan kirepülnek, de máig felhőtlen a kapcsolatuk.
Nem hiszem, hogy mindez sikerült volna egy áskálódó anyóssal, vagy sógornővel a hátunk mögött.
Na nézzük nekem milyen a logikám.
Anyukád háztartásbeli volt mindig. Ok, ezzel nincs semmi baj. Gondolom neked is természetes, ez "főzök,mosok,takarítok,gyereket nevelek " szerepkör.
Nem lehet, hogy valahol tudat alatt az zavar, hogy ha te egyedül maradnál, akkor egy gyereket sem tudnál eltartani saját erőből?!
Nem csak magára kell gondolnia. Ez igaz.
De ez igaz a tesódra is!
De ez annyira nem számít.
A tesód tudja, hogy a párja nem akar már több gyereket, és ezt elfogadta. Nem értem, hogy te, akinek semmi köze nincs hozzá, miért nem tudod elfogadni. Amúgy ha ez annyira zavarná az öcsédet, akkor nem lenne vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!