Mit szólnátok egy ilyen sógornőhöz? Mit gondoltok róla.
4 gyereke van 2 apától. Mind kicsi, alsótagozatos, óvodás. Az első két gyereke apját elhagyta, pont azért a pasiért akitől a másik kettő van. De egyébként is nagyon viharosan éltek, egyiket sem kellett félteni. A második férje meghalt, tényleg sajnáltam, mert persze az ilyen mindenkit megviselte, a negyedik gyermek még pár hónapos volt a gyerek. Úgy tűnt megviselte, de eltelt pár év és összejött egy gyermektelen 3 évvel fiatalabb férfival. Pont az öcsémmel, pedig elvileg barátnő félék voltunk. Úgy hogy ő nem akar több gyereket, közös vagyont, semmit. De leélné vele az életét. A mi családunk nem az ő életviteléhez van szokva. Például édesanyám háztartásbeli volt mindig, ő sosem főz, rendel, takarítónője van, bébiszittere. Nem tartja a kapcsolatot csak a szüleivel, de laza az is, nem természetes neki ha egy család összetart. Csak a gyerekei a család számára. Barátai inkább a családja. Anyagilag ugyan nagyon jól áll, de öcsém jobban, ez hozzátartozik a történethez.
Ti el tudnátok fogadni ha öcsétek/fiatok lemondana a gyermekvállalásról, eltávolodna tőletek?
Istenem kérdező, most tényleg azon vered magad, hogy az öcsédnek nem lesz saját gyereke? Mi van ha neki így jó? Tudod 4-5 gyereket el is kell tartani, ha gyesre menne a sógornőd, akkor jönne, hogy az "öcséd tartja el a gyerekeit a sógornőd 4 gyerekét".
Nekem az a véleményem, hogy valamiért nem bírod elfogadni ezt a kapcsolatot és bármit csinál a sogornód, az rossz. Kit érdekel, hogy takarítónője és bébiszittere van? Hány felé szakadjon szerencsétlen? Ha nem dolgozna, hanem háztartásbeli lenne, akkor megint az lenne a bajod, hogy az öcséd tartja el. Hogy legyen háztartásbeli egy olyan nő, akinek meghalt a férje? Gondold már végig, hogy milyen opciói vannak szerencsétlennek. Nem tudsz egyszerre 8 órában dolgozni, 4 gyereket eljuttatni oviba/suliba, majd mindet el is hozni onnan és ha mindegyik csak 1 félét akar sportolni, akkor az mekkora logisztika.
Azt nem is értem, hogy miért fontos, hogy hogy áll az öcséd anyagilag ha a nő nem akar közös vagyont...
Amit leírtál, az alapján én iszonyatosan tisztelem ezt a nőt. Eltartja a gyerekeit, nem panaszkodik és nem másokat próbál lehúzni, hanem megszervezi 4 gyerek életét és nem hagyja, hogy összeomoljon az élete akármi is történjen. Ellenben neked nincs jobb dolgod, mint a neten rosszakat írni róla, miközben sosem ártott neked. Söprögess kicsit a saját házad táján, valami nem kerek az életedben, hogy ennyi energiád van erre. Nem tudom, hogy mi, de ha minden rendben lenne, akkor lenne ennél jobb dolgod.
87 válasz, gyó O-O
Egyet el kell ismerni, jó sok választ generált egy ilyen uncsi kérdéssel. :P
Könnyen lehet, hogy nem is lehet gyerekük, akár maga, akár az öcséd "miatt", de akár akarhatnak is, csak még nem jött össze.
Csak az orrotokra nem akarják kötni, lévén: magánügy.
Szerintem valójában nagyon keveset tudsz róluk (ez biztosan nem esik jól). Kevés közös témátok lehet, gondolom, ezért sem keresi a társaságotokat. Ha ilyen véleménnyel vagy róla, ha ennyi mindent kifogásolsz, akkor azt biztosan tudja rólad (hiába is játszod meg magad, okos, leveszi, mi a helyzet).
Felesleges a múltban élni: az öcséd sem az a kiskrapek, aki esetleg az emlékeidben él. Talán nem ismered igazán.
Bár ott kellene kezdeni, hogy magadba nézel... Mert nem megy a fejembe, hogyan lehet szóvá tenni valakinek a múltját, a döntéseit, a választásait, de mindezt "nem bántásból". Akkor mi a cél?
Neked nem tetszik, ahogyan éli, élte az életét. Bárki bármit mond, nem fogod elfogadni (pláne belátni, hogy nincsen közöd hozzá).
De ha neked ez jó: maradjon napirenden, rágódj rajta. Változik valami?! Pláne a múlt?!
Bármibe lefogadom Kérdező, BÁRMIBE(!), hogy te a csontos vagy!:)
Kár, hogy törölték azt a trilógiádat, azzal halhatatlanná tetted magad!:)
Ez sem rossz, de azt meg sem közelíti.
Jó tanács legközelebbre, hogy ne legyél ennyire ráismerhető:
- változtass a stíluson, mert azzal, hogy csupa pozitívumot mondasz a szidalmazott sógornőről az totál azonos és
- gyere ki néha a sodrodból, amikor éppen leordítjuk a fejed!
Szívesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!