Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Magatokhoz vennétek az öcsétek...

Magatokhoz vennétek az öcséteket, hogy ne kelljen koliba mennie?

Figyelt kérdés

Most kezdi a kilencediket, de nem akar kollégiumba járni. Viszont ahova felvették, az az iskola messze van anyáméktól, én viszont viszonylag közel lakok hozzá. (Anyámék falun élnek). Azt mondták (NEM KÉRTÉK!) hogy költözzön hozzám, mert akkor be tudnám hordani a gimibe. Ez azért nem túlzás? De az öcsémet pedig sajnálom, magamhoz venném, de az, hogy parancsot kaptam arra, hogy magamhoz vegyem, az már túlzás.

29/F

2017. aug. 5. 15:26
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
52%
Én csak azt nem értem, hogy mielőtt oda jelentkezett iskolába, nem beszélték át a szüleid öcséddel hogy mi lesz, ha oda veszik fel? Most így bejelenteni, hogy márpedig vedd magadhoz... háát nem szép, főleg hogy a pároddal laksz együtt. Lehet, hogy eleinte nem zavarná a párod, de hidd el előbb-utóbb agybajt fog kapni, de nem csak ő, hanem te is. Mivel lényegében nem férnétek el kényelmesen -legalábbis ahogy írtad, nekem ez jött le a dologból- és ez nem is így működik, megmondanám, hogy sajnálom, de nem jöhet hozzám lakni. Mi az, hogy nem akar kollégiumba menni, mielőtt oda jelentkezett nem gondolt arra mi lesz vele? Kompromisszumot ajánlanék: menjen kollégiumba, és ha nem tetszik neki a dolog -pl. fél év után- akkor jöhet hozzám lakni abban az esetben persze ha jók a tanulmányi eredményei, és miután magamhoz vettem utána is meg lennének a feltételei az ott tartózkodásának.
2017. aug. 5. 20:24
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
Én is falun élek és a gimi amit választottam 35 km. Nem akartam kollégista lenni így sok hasonló diákkal bejáró lettem. És túléltük. Pedig nekem is az egyik bátyám illetve a nagyneném pécsi de senkinek nem jutott eszébe hogy 4 évre lepasszoljanak a nyakukra. Amúgy most a barátnőd belemegy hiszen mit is mondhatna ha nem közös a lakás de hosszú távon valakit kerülgetni 4 évig plusz utána egyetem mert akkor már marad, ez borzasztó sok. Senkitől nem elvárható, de még a napi furikázás sem plusz a hétvégi hazavitel sem. Mond, akkor a szüleid mennyit vesznek részt a nevelésben? Semmit? Annak a tininek kaja kell, soroljam még? Én a kistesó vagyok de soha nem költöznék a bátyáim nyakára főleg ha családja van. Ne hagyd magad. Felnőtt különálló ember vagy.nem kötelességed. Ebből csak családi feszkó lesz. A barátnőd majd besokall mert ő nem az öcséddel akart összeköltözni. Mert nem 1 hétről van szó. Előbb utóbb te is besokallsz mert ugye nem véletlen mentél külön. szüleid meg majd nem értik.most ne engedj.
2017. aug. 5. 20:38
 33/43 A kérdező kommentje:
Nem engedek. Most hogy így felsoroljátok!
2017. aug. 5. 21:14
 34/43 anonim ***** válasza:
Majd írj azért, hogy édesanyád mit szólt, hogy nem engeded oda, nagyon kíváncsi vagyok.
2017. aug. 5. 21:22
 35/43 anonim ***** válasza:
"Anya,apa,ha így parancsba adjátok,biztos nem jön az öcsi.Ha ő normálisan megkér rá,akkor elgondolkozok rajta,de így szó se lehet róla".Valahogy így reagáltam volna le.
2017. aug. 6. 02:00
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

A barátnő szemszögét nagyon jól le tudom írni neked,csak azzal a különbséggel,hogy a barátom húga költözött hozzánk és mi együtt béreljük az albérletet. Ha bárki oda fog költözni,felejtsd el,hogy:

-kettesben tudtok tölteni akármennyi időt a barátnőddel,mint pl beszélgetős vacsora kettesben,filmezés stb

-egyedül tudsz tölteni akármennyi időt

-a szexuális életetek olyan lesz,mint eddig (nagyon csendben kell lenni és még arra is figyelni,hogy nehogy egyáltalán az ágy mozgása hallatszódjon)

-úgy járkálsz a lakásban,ahogy csak szeretnél és azt csinálsz,amit akarsz

Egy tini elég bajos tud lenni,még akkor is,ha alapjáraton nem az. Figyelembe kell venni,hogy a tanulás az első neki. Csak gondolj bele,hogyha az ő szobája a nappaliban lenne,ott is kellene tanulnia. Nyilván ahhoz kell valamilyen szintű csend és mivel járkálni nem lehetne emiatt,arra az időre a szobába lennétek kényszerülve a barátnőddel. Munka után hazaérve...

Sokkal több mindenre oda kellene figyelni és ha valami rosszul sülne el vagy probléma adódna,az nagyrészben a te/ti felelősségetek lenne. Mikor jön a lázadás,egy csomó kört kell futni,amíg meg tudod győzni valamiről az öcsédet,ha egyáltalán meg tudod. És ehhez nem kell neveletlen bunkónak lennie,szimplán csak tini. Az ilyen veszekedésekből a stressz mindenkire átragad,akarva-akaratlanul. Barátom húga két évig nálunk lakott,aranyos amúgy,de együtt lakni nagyon nehéz volt. A kapcsolatunkra is kihatott,ezért a barátom úgy döntött,hogy szeptembertől nem jöhet. És mielőtt bárki rám olvasná,nincs bajom a lánnyal,próbáltam mindig megtalálni az aranyközéputat,bármiről volt szó,soha nem beszéltem őket egymás ellen,ha össze vesztek,próbáltam kibékíteni őket,általában sikerrel. Szeretjük,de munka mellet nem fért bele,hogy legyen egy kamasz gyermekünk,akit fel kell nevelnünk.

Lehet,hogy most azt mondod és a barátnőd is,hogy nem baj,jól ellesztek,de arra gondolj,hogy nem biztos,hogy olyan egyszerű lesz,mint amilyennek tűnik...

2017. aug. 6. 02:43
 37/43 anonim ***** válasza:
33%

Tipikus példa: "Sok bába közt elvész a gyerek."

Siránkozik a bátya, tolná a szülő. Egymásra mutogatnak, miközben a kisebb gyerekkel meg úgy bánnak mintha az egy csomag lenne, hogy ugyan melyiküké is az a csomag és melyik csomagtartóba kellene bezsuppolni, melyikben férne el csak már legyenek túl rajta.

Szánalmas, ahogy egy családtagjukkal bánnak.

Ez a család minden csak nem összetartó.

2017. aug. 6. 03:34
 38/43 anonim ***** válasza:
85%
Ha hozzátok költözne,akkor hogy képzelnétek az életet? Majd te leszel az, aki főz,most, takarít a tesóra,biztosítja,hogy mindne reggel legyenreggeli, amitmegehet, vacsora,másnapra tiszta tornacucc, stb.? Ami mondjuk anyuka dolga volt eddig? Barátnőd is szó nélkül kerülgeti akkor is, amikro reggel sietne,vagy takarítaná utána a wc-t, fürdőt,a közös helyiséget, ahova a gyerek kiszorul? Majd nem tvz-tek, meg nem csináltok semmit, amikor ő otthon esténként tanul, témazáróra készül? Igen, a szülők ismindeztmegoldják valahogy, csak ott a családdá válás, gyermekvállalás az élet szerves részévé alakul, ők vállalják, nem hirtelen kapnak egy kamaszt az eddigi kényelmes életükbe. Anyádék ritka önző és kénylemes megoldást választottak, hogy a nyakadba tolnák, deez nem a te feladatod. Más vendégül látni, esetleg pár hétig így élni, és teljesen más erre berendezkedni.
2017. aug. 6. 06:27
 39/43 anonim ***** válasza:
13%

Ha normális, alkalmazkodó, ha külön szobát tudnék neki biztosítani, és beszállna vagy ő , vagy a szüleink a rezsibe, akkor biztos.

Ha jól állnék anyagilag, akkor a rezsihez sem várnám el a hozzájárulást.

Családon belül minden természetes, ami zavar nélkül megoldható.

2017. aug. 6. 13:42
 40/43 anonim ***** válasza:
80%

Ha hozzád költözik, az nemcsak rezsi, meg kb. nyolc év kényelmetlenség, kölcsönös alkalmazkodás, hanem óriási felelősség is, amit átvállalsz a szüleidtől.

A tanulmányi előmenetelének biztosítása, a különórák, követni, hogy hogyan tanul, kapcsolatot tartani az iskolával.

Ha valami nem úgy megy, ahogy kéne, akkor azonnal téged vonnának felelősségre.

Bármilyen programot akartok az élettársaddal/feleségeddel tervezni, akkor meg kell oldanotok a kiskorú felügyeletét...

Szóval a szüleid nagyon felelőtlenek.

2017. aug. 6. 13:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!