Magatokhoz vennétek az öcséteket, hogy ne kelljen koliba mennie?
Most kezdi a kilencediket, de nem akar kollégiumba járni. Viszont ahova felvették, az az iskola messze van anyáméktól, én viszont viszonylag közel lakok hozzá. (Anyámék falun élnek). Azt mondták (NEM KÉRTÉK!) hogy költözzön hozzám, mert akkor be tudnám hordani a gimibe. Ez azért nem túlzás? De az öcsémet pedig sajnálom, magamhoz venném, de az, hogy parancsot kaptam arra, hogy magamhoz vegyem, az már túlzás.
29/F
*Megkérdezted tőle?
Szerined teljesen rendben van, hogy anyád a közös lakásodat egyedül a tiédnek tekinti, kiírsz ide egy kérdést, ahelyett, hogy a pároddal beszélnéd át, ráadásul a kérdésből ki se derül, hogy nem csak magadról döntesz és ez igazából nem is a te döntésed. Hát most szerinted miért megyek bele?
Ha az öcséd érdekeit nézed: jobb neku a kollégium, ahol szabályok és felügyelet van, de van némi önálló tere és nem a nappaluban kell aludjon
Ha a kapcsolatos nézed: jobb, ha nem költözik a nyakatokra, szabira se tudnál menni, szexelni se tudnátok
Ez csak kicsit azért problémás, mert nem a tiéd egyedül a lakás, az öcsédnek éppen ugyanannyi joga van benne lakni, mivel örököltétek.
Ettől függetlenül én megbeszélném a szüleimmel, hogy felnőtt férfi vagyok, ráadásul a barátnőmmel élek, és nem akarok ilyen terhet a nyakamba. Ha nem 4 évről lenne szó, csak 1-ről, akkor belemennék, de ez nagyon-nagyon sok idő. A barátnőd is meg fogja unni ezt a helyzetet, hiába mondja most, hogy jöhet, és akkor sem lesz őt könnyebb "kirakni" a lakásból. Ezt a szüleid is megérthetnék.
Én sem akartam kollégiumba menni, mégis az lett a vége. Amennyire ellene voltam az elején, annyira szerettem ott lakni. Ez csak kezdetben nehéz és ijesztő, utána majd hozzászokik. Beszéld meg a szüleiddel, hogy próbálja ki a kolit, majd ha nagyon-nagyon rosszul érzi ott magát, akkor próbáltok keresni valami más megoldást. Azt sem tudja milyen ott lakni, lehet, hogy semmi problémája nem lenne vele.
" jobb neku a kollégium, ahol szabályok és felügyelet van,"
Én sosem laktam kollégiumban. De ahogy elnéztem azon ismerőseim életét (akkoriban), Akik kollégiumban laktak, annak alapján azt mondom: A kollégium biztos út az elzülléshez.
És ahogy a kollégiumokat néhány ilyen helyen tett látogatásom alapján elnéztem, körülbelül egy lepratelepen lehetnek hasonló állapotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!