Magatokhoz vennétek az öcséteket, hogy ne kelljen koliba
mennie?
Figyelt kérdés
Most kezdi a kilencediket, de nem akar kollégiumba járni. Viszont ahova felvették, az az iskola messze van anyáméktól, én viszont viszonylag közel lakok hozzá. (Anyámék falun élnek). Azt mondták (NEM KÉRTÉK!) hogy költözzön hozzám, mert akkor be tudnám hordani a gimibe. Ez azért nem túlzás? De az öcsémet pedig sajnálom, magamhoz venném, de az, hogy parancsot kaptam arra, hogy magamhoz vegyem, az már túlzás.
Így, ha keres helyett kijelentés volt, kíván zárva. Oldják meg ők, ha ennyi eszük van.
Amúgy keres eseten függene attól, hogy:
-milyen a kapcsolatom vele
-mennyire önálló
-mennyire zavarna a megszokott eletritmusomban
-anyagilag hogyan oldanank meg
2017. aug. 5. 16:24
12/43 anonim válasza:
Most lehet le fogtok nézni, de én 29 évesen nem venném magamhoz. Lehet ezt most azért is mondom, mert nincs kistesom és nem érzem át ezt a helyzetet, de inkább vágynék arra, hogy odaköltöztessem a barátnömet. Egy gimis gyerekkel nem lesz könnyü, elkezd kamaszodni, visszabeszél, nem azt csinálja amit kérnek töle, elkezd bulizni, inni, csajozni, nem tanulni. Egy kollégiumban jobban tudják ezt szabályozni. Neked meg elég lesz átélned ezt a saját gyerekeiddel majd..
2017. aug. 5. 16:30
13/43 A kérdező kommentje:
Én szeretem az öcsémet, ezzel nincs gond. Jól elvagyunk. Aztán csak hétköznap lenne nálam, hétvégén hazamenne (vinném). De egyedül az bosszant, hogy kijelentették, parancsolták, a szüleim, hogy vegyem magamhoz. Amúgy egy kisebb lakásban élek, de az előszoba/nappaliban elhelyeznék neki egy ágyat, ott aludhatna van ott szekrény meg minden. A barátnőmet sem zavarná. (Mert együtt költöztünk el). Szóval a szüleimmel van probléma. Ezért ha nem venném magamhoz, azzal a szüleim észhez térnének, hogy felnőtt, dolgozó ember vagyok, saját lakásban élek a barátnőmmel, nem vagyok már gyerek, ne ugráltassanak. De az öcsémmel nem akarok kiszúrni, mert koleszba nem akar menni.
2017. aug. 5. 16:57
14/43 anonim válasza:
Barátnőd van?
Akkor a tesó menjen csak szépen koliba.
Nektek megvan a saját életetek.
2017. aug. 5. 17:02
15/43 anonim válasza:
Szerintem nagyon rossz dolog, ha a szüleid viselkedése befolyásol a döntésben. Egyszerűen ne törődj velük. Ha olyan dolgot sóznának rád, amit nem szeretnél, azt egyszerűen nem csinálod meg. De ha te alapból megtennéd ezt, ne az gátoljon benne, hogy a szüleid nem kérték, hanem ,,parancsolták". Ha szívesen befogadod az öcsédet, és nem zavar az életetekben, továbbá elfértek, akkor semmi akadálya annak, hogy ne tedd meg. Esetleg megmondhatod a szüleidnek, hogy a parancsolgatást be kéne fejezni, illetve ha arra van szükséged szálljanak be a költségekbe. De semmiképpen sem kéne kiszúrni az öcséddel csak azért, hogy visszavághass a szüleidnek.
2017. aug. 5. 17:07
16/43 anonim válasza:
Meg kell érteniük ha nemet mondtok akkor is, mivel írod hogy együtt költöztetek el a barátnőddel és együttéltek, ez már kettőtök döntése! Nem hiszem hogy túl kényelmes egy olyan pici lakás három embernek. Egy-egy éjszaka ok, de komoly viták lehetnek fél, egy, 4 év alatt.
2017. aug. 5. 17:08
17/43 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak lehet hogy igaza van. De tanácstalan vagyok.
2017. aug. 5. 17:25
18/43 anonim válasza:
Nem is értem a kérdést. A barátnőd olyan utolsó senki nálatok, hogy anyád csak úgy a nyakára ültetheti az öcsédet, ha neki úgy tetszik? Mi az, hogy költözzön hozzád? Nincs olyan, hogy "hozzád", "hozzátok" van. És te ezen még gondolkodsz...
2017. aug. 5. 17:49
19/43 anonim válasza:
Ilyen esetben én pont ezért mondanék nemet. A párommal élek szintén, sose akarnám azt éreztetni vele, hogy a közös otthonunkban ő nem dönthet a maga nevében.
És már megbocsáss, de ha az öcsédnek se a kollégium, se a busz nem tetszik - mivel azt írod, mindig mindenhova fuvarozni is kéne - akkor elég elkényeztetett lehet. Nekem nincs testvérem, de más elkényeztetett gyerekével nem nyüglődnék. Nagyon is ráférne a kollégium, legalább megtanulná, hogy az életben nem minden úgy van, ahogy ő szeretné.
2017. aug. 5. 18:12
20/43 A kérdező kommentje:
A barátnőmet nem zavarná. És a házat apa örökölte, amit nekem ajándékozott, ők mai napig úgy tekintenek a lakásra, mintha csak az enýém lenne. De amúgy nem ez volt a kérdésem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!