Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy lehet valaki ennyire...

Hogy lehet valaki ennyire pofátlan? Mit csináljak, hogy kifizesse a káromat?

Figyelt kérdés

A nővérem a világ legönzőbb, leggerinctelenebb embere! Múlthéten nálunk voltak és amíg én lezuhanyoztam a kislánya megmikrózta a telefonomat! Nem elég, hogy rohadtul felelőtlen, mert a mikró nálunk magasan van, szóval fel kellett mászni hozzá neki, de még percek múlva is vette észre, hogy mi történik.A telefon totál tönkrement, javíthatatlan, mehet a kukába több száz képpel, emlékkel, számomra fontos dolgokkkal együtt és ez senkit se érdekel.Anyám is azt mondja ne hisztizzek, majd jön a nyár tudok diákmelózni és veszek újat.Neki ennyivel el van intézve, nem is az hogy a drága nővérem vesz, hanem majd én! Nem egy 20.000ft os gagyi telefonról van szó és a saját (megdolgozott!) pénzemből vettem! Napokóta sírok, teljesen kiakadtam és mindenki velem vitatkozik itthon, hogy egy telefonért ezt csinálom. Csak abba nem gondolnak bele, hogy nekem ez a telefon egy álomom volt, amiért megdolgoztam és így megfosztottak tőle egyik percről a másikra.

A nővéremnek eszében sincs kifizetni, azt mondja az én hibám, amiért az unokahúgom előtt hagytam.

És, ha felrobbant volna mikróval együtt? Ha valami baja lett volna a gyereknek? Ha legközelebb valami veszélyeset mikróz meg, mert a nővérem képtelen megnevelni az kinek a hibája lesz?! Meg amúgy is egy drága dologról van szó. Hogyan érjem el, hogy fizesse ki vagy vegyen egy ugyanilyen telefont nekem?

2017. ápr. 24. 16:53
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
86%
3 éves a lányom, kb fél éve tologat székeket és mászik fel áhított cuccokért. Nagyon kell figyelnünk, hogy nehogy elérjen valami veszélyeset. A mikro pont nem izgatja, de ha akarná, csak egy forgógombot kell elfordítania és elindítaná.
2017. ápr. 24. 21:02
 42/50 anonim ***** válasza:
7%
18-as vagyok, a 19-es válaszra reagálnék: nem az unokahúgod sértegettem, épp hogy iróniából mondtam a fogyatékosságot, mert vajmi kevésbé hiszem hogy ő tette, azért is tettem fel azt a költői kérdést. Arra próbáltam célozni, hogy kilóg a lóláb hogy szándékosan tették tönkre a telefonod.
2017. ápr. 24. 22:33
 43/50 anonim ***** válasza:
70%
szerintem alapvető lenne, hogy aki kölyköt potyogtat a világra, az vagy odafigyel rá, vagy kifizeti az általa okozott kárt (adatmentéssel együtt). hülye duma, hogy "miért hagytad ott, ahol eléri", ennyi erővel lekeverhetnél egyet a gyereknek, mert ő meg miért hagyja ott, ahol pofán lehet ütni. (nyilván nem mondom, hogy a gyereket bántsd, de pont olyan hülye érv lenne ez is).
2017. ápr. 25. 01:55
 44/50 anonim ***** válasza:
20%
Ebben a tortenetben mindenki hibas. Novered lehetne figyelmesebb ez teny. De azert te is hibas vagy, mert mi a ferde f#-sznak kell szabadon hagyni a mobilt ,ha tudod hogy ott egy gyerek, aki eldobhatja, nyomkodhatja ossze-vissza , vagy epp bek#-;rja a mikroba mint a jelen esetedben. De most komolyan ha mindened az a telefon akkor miert nem vigyazol ra? szekrenyedbe, magas helyre tenni ahol nem eri el stb.. Ha hozzam jonne egy kisgyerek az lenne az elso hogy minden ertekes cuccot elrakok, bezarok, de ha ennyi nem jutott eszedbe ,akkor ne a noveredet hibaztasd elsonek hanem magadat. Na de azert ot sem akarom vedeni, igy kijelenthetem hogy egy agysejten osztozkodtok.
2017. ápr. 25. 03:28
 45/50 anonim ***** válasza:
81%

Kedves utolsó! Nincs igazad. Egy szülőnek kötelessége figyelni a saját gyerekére vendégségben is. Nem a vendéglátó dolga az, hogy mindent elpakoljon, mert jön egy gyerek.

Többet is nevelek, tudom miről beszélek és láttam már vendégül más gyereket.

A kérdezőnek maximálisan igaza van, az anya hiába hajtogatja az igazát, nincs neki.

Megértem a kérdező problémáját, de sajnos nem tudok utat a megoldáshoz.

2017. ápr. 25. 08:01
 46/50 anonim ***** válasza:
51%

Valaki írta az adatmentést korábban: nemrég jártam hasonlóan, szóval bizton állíthatom, hogy ami nem memóriakártyán volt vagy felhőben, az bizony elveszett. :(

Mostanra már nem vállalnak a szervizekben adatmentést, személyiségi jogok miatt. Még akkor sem, ha külön kéri az ember - telefonjavításnál is az első dolog az, hogy csutkára pucolják.

Egyéb helyeken (bizonyos szolgáltatók üzleteiben, okospontokban pl. mediamarkt) vállalnak ilyet pénzért, de ők meg csak szoftveres úton tudnak dolgozni. Azaz ez olyan telefonnal, ami fizikailag sérült, nem működik a kijelző, nem lehet behozni az oprendszert és/vagy boot menüt, azzal nem tudnak mit kezdeni. Nem írta ugyan a kérdező, de sejtésem szerint a mikrózott telefon aligha bír működő kijelzővel, gombokkal.

És igen, itt igazából az eszmei érték az igazi kár, a telefonon tárolt adatok, azt meg nem lehet pénzben kifizetni.

Kérdező, én csak azt tudom mondani, hogy próbálj meg sírás és kiborulás nélkül beszélni a szülőkkel. Ne hagyd annyiban a dolgot, de ha kiborulsz, azt elkönyvelik hisztinek, és nem érsz el semmit. Légy határozott!

2017. ápr. 25. 10:23
 47/50 anonim ***** válasza:
26%
Hat figyi, legkozelebb, ha naluk jarsz, akkor tedd a mikroba az o telojat is, aztan mondd azt, h itt a karterites. Neked adok igazat, de ha magatol nem akarja kifizetni a kart, akkor max birosagi uton tudod ervenyesiteni a karodat. De gondolom, nem fogsz belemenni vele egy evekig tarto pereskedesbe. Szoval en igy vennek revansot, h legkozelebb vmi olyat teszek tonkre, ami neki kedves.
2017. ápr. 25. 13:29
 48/50 anonim ***** válasza:
91%

Elolvasva a válaszaidat azt gondolom, hogy ha a nővéred valóban ennyire önző, s az anyád még a pártját is fogja akkor nem tudsz semmit csinálni, hogy kifizesse a kárt.

Sajnálom.

Én középiskolában jártam így. Osztálytársam kiejtette a kezéből a telefonomat, így annak megrepedt a kijelzője. ő sem fizette ki a kárt.

2017. ápr. 25. 15:06
 49/50 anonim ***** válasza:
33%

Nahát akkor az én gyerekem csodagyerek, akár a rongáló unokahugi! Már azelőtt székeket tologatott, mielőtt támaszkodas nélkül járni tudott volna, olyan 10 honaposan. KB egy éves kora óta mindenre az égvilágon felmaszik, ez a hobbija, szék, szekrény, bármi. A mikrot is imádja tekergetni, egyszer a kávé elpárolgott benne, mert 3 percre tekerte, én meg megvártam a csengést, de addigra már elgőzölgött! Na dehat nem a saját itt most a téma, ezt csak a hitetlenkedő és valószínűleg gyerektelen válaszolok miatt írtam.

Nagy igazságtalanság ez veled szemben! Behajtani sose fogod tudni, nem tudom mennyi idős vagy, de lehet, hogy komolytalannak tartják majd az illetékesek az ügyedet. És habár dedós és gerinctelen dolog ilyesmit csinálni, én is osztom, hogy grillezd meg szépen az ő mobilját is!

Csak ne a mikróba, mert az tényleg necces ;)

2017. ápr. 25. 21:46
 50/50 anonim ***** válasza:
82%
Hát koolyan mondom....mi az hogy a történetben mindenki hibás? És aki azt hiszi hogy egy 2,5 éves gyerek erre nem képes az komolyan nem látott még gyereket. A növéred fizesse ki!
2017. ápr. 26. 07:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!