Pofátlan, szrkeverő nagymama, őt védő fiacskája. Mit lehet ebben a helyzetben tenni?
nem értem amúgy a szüleidet.
a gyerekük vagy, te lennél a fontos nekik (ezek szerint mégse) és a te szalagavatód, amin azt szeretnél látni akit kedvelsz -legalábbis így lenne helyén való.
én a helyedben kib*sznék velük, és lefújnám az egészet, hogy ha az megy el akit te nem szívesen látsz, akkor te is maradsz otthon, aztán egyék meg amit főztek maguknak.
egyébként tényleg nem értem a szüleidet, főleg a töketlen apádat, minek erőlteti a "semmit".
Én sem érezném jogosnak és igazságosnak apukám döntését, ha ebben a helyzetben lennék.
Nem tudnád felhívni a nagymamádat, és neki elmondani, hogy több jegyet sajnos képtelenség szerezni, és mivel ő lemondta a részvételt, már meghívtad a nagypapádat, nem szeretnél neki csalódást okozni, másrészt ő amúgy is eleve csak a 4 órás program első órájára jönne el, szóval nem akarod megbántani, de lenne-e olyan kedves, hogy ezt megérti, és lemond a részvételről?
Nem lehet, hogy egy kis kedvességgel és simulékonysággal többre mennél, mintha apukáddal huzakodsz, esetleg tiszteletlen hangnemben emlegetve az anyukáját, aki - bármilyen is vele a viszonyod - mégis csak az anyukája?
Nyilván nem tudhatom, hogy milyen a kapcsolatod a nagymamáddal, értek-e komolyabb sérelmek a részéről, stb., de azért gondolj bele, hogy neked milyen érzés lenne, ha tudnád, hogy ő mondjuk úgy emleget téged a barátnőidnek, hogy "az a kis pics@".
A jegyre visszatérve, végső esetben még megteheted, hogy az egyik jegyet, amit nyilván te kapsz meg a suliban, a nagypapádnak adod egyből, de fontos, hogy ezt a szüleiddel is közöld, ne a szalagavató napján járjatok úgy, hogy ott van ő is meg a nagymamád is, és ott tör ki egy kisebb családi balhé amiatt, hogy akkor most mégis ki van meghívva és ki nincs, kinek jut jegy és kinek nem.
Erről jut eszembe: ha nagypapád az, aki szerinted "a családban kb az egyetlen ember aki tényleg büszke rám", akkor miért nem ő volt az első, akit meghívtál a szüleiden kívül, miért csak "beugró" lett (vagy lenne) a nem szívesen látott nagyi helyett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!